Theater Kikker

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Theater Kikker
Locatie
Locatie Ganzenmarkt 14
Utrecht
Status en tijdlijn
Huidig gebruik theatervoorstellingen met 2 zalen (172 + 70 zitplaatsen)
Verdiepingen 3
Portaal  Portaalicoon   Civiele techniek en bouwkunde

Theater Kikker is een theater in Utrecht dat in 1972 onder de naam 'Tejater Kikker' werd opgericht door leden van het Utrechtsch Studenten Corps. Het was aanvankelijk gehuisvest in de studentensociëteit Placet hic Requiescere Musis van het USC aan het Janskerkhof[1]. Inmiddels 'Theater Kikker' geheten verhuisde het in 1980 naar de huidige locatie aan de Ganzenmarkt, in het hart van de binnenstad. Daar heeft het nu twee zalen waarin een mengeling aan eigentijds toneel en moderne dans ten uitvoering gebracht wordt.

In zijn programma richt Theater Kikker op de eigen stad: Utrechtse makers en groepen, plaatselijke festivals zijn hier van harte welkom, evenals jong opkomend theatertalent. Momenteel presenteert Theater Kikker circa 300 voorstellingen in de eigen programmering, veelal in serie (aantal ‘titels’: circa 120). Daarbovenop zijn er nog zo'n 100 activiteiten van festivals en externe huurders. Kikker werkt veel met vrijwilligers.

Ieder jaar begint het nieuwe theaterseizoen met het festival Kikker Kiest, waarbij alle hoogtepunten van het vorige seizoen nog één keer te zien zijn.

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]