Thermaalbad Arcen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Thermaalbad Arcen
Ingang thermaalbad
Geopend 1989
Locatie Arcen
Functie Thermaalbad
Exploitatie Klein Vink
Gebouwd 1989
Website www.thermaalbad.nl
Portaal  Portaalicoon   Sport

Thermaalbad Arcen is een Nederlands kuuroord gelegen op het vakantiepark Klein Vink, en ligt in het buitengebied van het dorp Arcen, gemeente Venlo.

Faciliteiten[bewerken | brontekst bewerken]

Het kuuroord beschikt over binnen- en buitenbaden met warm water uit plaatselijke dieptebronnen, massage- en therapeutische baden, sauna-faciliteiten, (fysio)therapeutische en alternatieve therapeutische faciliteiten en verschillende vormen van horeca, verbonden aan het vakantiepark. In 1987 is men begonnen met het omhoogpompen van het thermaalwater. Het thermaalbad is in 1989 geopend, en daarmee een van de eerste kuuroorden in Nederland.

Waterbronnen[bewerken | brontekst bewerken]

Thermaalbad Arcen dankt haar naam aan de baden met natuurlijk thermaal-mineraalwater met een temperatuur van 35-36°C (gemeten aan de oppervlakte), dat wordt omhooggepompt vanuit een bron op een diepte van 892 meter (aldaar 42°C), uit de grondlagen Perm en Carboon. Het thermaalwater bevat onder meer de mineralen: fluoride, bromide, kalium, natrium, jodide en ijzer. Door de samenstelling van deze en meer elementen heeft het water een heilzame werking[bron?].

Predicaten[bewerken | brontekst bewerken]

Thermaalbad Arcen is een zogeheten Heilbad, een volgens Duitse richtlijnen erkend kuuroord. Het is het enige kuuroord op Nederlands grondgebied dat dit predicaat mag voeren. Ook is het Thermaalbad aangesloten bij de Vereniging Erkende Nederlandse Kuuroorden (VENK), een erkenning die wordt verleend aan kuurcentra met warm water dat ter plaatse wordt gewonnen.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]