Thijs van Domburg

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Thijs van Domburg
Thijs van Domburg in Toomler, 2009
Thijs van Domburg in Toomler, 2009
Algemene informatie
Geboren 7 oktober 1981
Geboorteland Vlag van Nederland Nederland
Bekend van Comedytrain
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Kunst & Cultuur

Thijs van Domburg (Utrecht, 7 oktober 1981) is een Nederlandse cabaretier, stand-upcomedian en tekstschrijver.

Thijs won in 2002 jury- en publieksprijs van het Groninger Studenten Cabaretfestival. Sinds december 2004 is hij lid van Comedytrain en treedt hij zeer geregeld op in Toomler.

Eind 2009 behaalde hij de finale van het Camerettenfestival. In april 2010 werd vervolgens zijn tv-special uitgezonden door de VARA. In seizoen 2011-2012 was Thijs in de theaters te zien met zijn eerste avondvullende programma 'Van Nare Mensen en de Dingen Die Kapot Gaan'. Dit programma werd genomineerd voor de Neerlands Hoop (cabaretprijs). In seizoen 2013-2014 ging zijn nieuwe programma "De Wraak van de Koolmees" in premiere.

Thijs is verder actief als schrijver. Hij schrijft meerdere malen per week op zijn blog Laserpunch.nl over games, comics en films. Tot 2012 was hij een van de schrijvers van Dit was het nieuws en daarnaast schreef hij voor het programma Jansen op Jacht. Tussen 2007 en 2013 was hij onderdeel van het cabaretteam bij het radioprogramma Spijkers met koppen. Tevens was hij columnist en recensent bij het blad Officieel PlayStation Magazine en schrijft hij voor IGN Benelux over comics. Samen met Emilio Guzman schreef hij de fantasy-comedyserie In Den Gulden Draeck, die sinds januari 2014 te zien is op HumorTV.

Externe link[bewerken]