Thuis (televisieserie)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Thuis
Soap Thuis Belgian television.jpg
Genre Soap
Speelduur 25 tot 30 minuten, pilootaflevering 50 minuten, slotafleveringen 45 tot 60 minuten
Bedenker Luc Beerten
Winnie Enghien
Jan Matterne Jr.
Paul Schellekens
Hoofdrollen zie Acteurs
Regie Paul Schellekens
Georges Terryn
Willy Vanduren
Pieter Raes
Dirk Corthout
Toon Slembrouck
Koen Verweirder
Marnik Willems
Guy Thys
Nicole Pellegroms
Louis Welters
Lars Goeyvaerts
Tom Goris
Merlina Van Berlo
Pieter Goethals
Rik Daniëls
Kim Van Oeteren
Maarten Vandeweerd
Ivo Chiang
Scenario Luc Beerten
Willy Coomans
Winnie Enghien
Paul Schellekens
Anton Klee
Wout Thielemans
Bart Cooreman
Ludwig Dierinckx
Eddy Kindermans
Jan Lampo
Knarf Van Pellecom
Michel Sabbe
Guy Bernaerts
Luc Gadisseur
Mathias Claeys
Nathalie Haspeslagh
Jan Matterne Jr.
Annette Duchateau
Annelies Lafleur
Rita Bossaer
Bob Goossens
Luc Vancampenhout
Noel Degeling
Filip Vanluchene
Hilde Pallen
Steve De Wilde
Eline Durt
Montage Ludwig Schrijvers
Marc Croes
Gunther Mertens
Michel Vanderhaeghen
Johan Botte
Els Crommelynck
Wim Heirman
Kristl Leskens
Jan Tratsaert
Eric Van De Sijpe
Mark Verschraegen
Muziek Bart Ketelaere
David Baeck
Intromuziek [1] Seizoen 1-2
Daar is thuis
Tekst: Mary Boduin
Muziek: Georges De Decker
Zang: Isabelle A
Seizoen 3-5
Daar is thuis
Tekst: Mary Boduin
Muziek: Georges De Decker
Zang: Karen Moeremans
Seizoen 6-10
Je bent thuis
Tekst: Winnie Enghien
Muziek: Wim Claes en Gunther Thomas
Zang: Gunther Thomas en Wendy Bellens
Seizoen 11-12
Je bent thuis
Tekst: Winnie Enghien
Muziek: Wim Claes en Gunther Thomas
Zang: William Reven en Chantal Kashala
Seizoen 13-19
Nergens beter dan thuis
Tekst: Frank Dingenen
Muziek: Will Tura en Steve Willaert
Zang: Peter Evrard en Sofie Van Moll
Seizoen 19-heden
Je bent thuis
Tekst en muziek: Roel De Meulemeester en Guy Balbaert
Zang: Stefanie De Meulemeester en Sonny Vande Putte
Land van oorsprong Vlag van België België
Taal Nederlands
Productie
Producent Winnie Enghien
Karin Baert
Marleen Baras
Luc Roggen
Elvira Kleynen
Paul Schellekens
Anke Mouton
Dirk Haegemans
Wim Janssen
Hans Roggen
Uitzendingen
Start 23 december 1995
Afleveringen 4294 (9 november 2017)
Seizoenen 23
Zender Eén
Website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Thuis is een Vlaamse soap die sinds 1995 elke werkdag wordt uitgezonden op de Vlaamse televisiezender Eén.

Geschiedenis

De serie ging van start op 23 december 1995 op de toenmalige televisiezender TV1, met 810.000 kijkers. De eerste maanden haalde Thuis gemiddeld 300.000 kijkers. Na een aantal jaren groeide de serie uit tot een van de best bekeken televisieseries van Vlaanderen. Het is dan ook na Familie, de soapserie op de concurrerende televisiezender VTM, de langst draaiende soap in Vlaanderen en trekt gemiddeld een miljoen kijkers.

Van de oorspronkelijke acteurs zijn alleen de volgende overgebleven:

Op 23 maart 2001 werd de duizendste aflevering gevierd met een spannende aflevering, een Thuis-party en een Meet & Greet. Op vrijdag 28 april 2006 werd de 2000ste aflevering van Thuis uitgezonden. In deze aflevering doken Nicole en Hugo op.

In 2007-2008 werd er een grondige vernieuwing doorgevoerd in Thuis. Zowat een vijfde van de toenmalige acteurs werd ontslagen uit de serie. Op 26 december 2008 werd de 2500ste aflevering uitgezonden. Deze speciale gebeurtenis werd gevierd met een dubbelaflevering. In het seizoen van 2008-2009 werden een hoop families herenigd. Er kwamen een aantal personages terug in de serie zoals Peggy (Sally-Jane Van Horenbeeck), Bianca (Merel De Vilder Robier) en tijdelijk ook het personage Claire (Chris Thys). Maar dat seizoen verdwenen er ook een aantal grote personages zoals Martine, Eric, Sam en Dorien.

In december 2008 startte het fictief personage Ellie Vranken, gespeeld door Tine Deboosere een blog over Thuis. Ellie plaatst er foto's en audiofragmenten op. De blog kwam af en toe met een primeur voor de verhaallijn van Thuis. Op 29 mei 2011 stopte Ellie met haar blog.[2]

In september 2009 kwam Braam Verreth de vaste ploeg acteurs versterken, hij nam het stokje over van Josip Koninckx voor de rol van Franky Bomans. Hier waren twee oorzaken voor: ten eerste kon Josip Koninckx door de wet van de Kinderarbeid niet vaker de rol op zich nemen. Ook wilden de schrijvers nieuwe verhaallijnen ontwikkelen rond het personages. Eind 2009 dook ook Bram (Bert Verbeke) voor het eerst op in Thuis. In de laatste aflevering van het 15e seizoen verliet Vanya Wellens (Femke) tijdelijk de serie vanwege haar zwangerschap. Na haar zwangerschapsverlof kwam ze in februari 2011 terug. Eind december 2010 verdween Steph Goossens (Cois) definitief uit Thuis; hij ging werken voor de televisiezender VT4.

De acteurs van Thuis werken ook al mee aan verschillende projecten. Elk jaar werken enkelen mee aan de show Kom Op Tegen Kanker. Ook streden de Thuis-acteurs tegen de Familieacteurs in een motorwedstrijd. Ze zongen in 2010 ook samen met enkele acteurs uit F.C. De Kampioenen Happy New Year in Peter Live.

Thuis werkt ook mee aan het diversiteitsproject van Eén. Enkele jaren geleden namen ze de beslissing om Ann lesbisch te laten worden. Ook in 2011 vindt er een belangrijke plotwending plaats: Franky, de zoon van Frank en Simonne, ontdekt dat hij homo is. Later kwam hij erachter dat hij zich vrouw voelde en van geslacht wou veranderen. Sinds 2016 gaat hij officieel als vrouw met de naam Kaat door het leven.

Op 27 mei 2011 werd de 3000e aflevering uitgezonden. Dit werd een extra lange en feestelijke aflevering en tevens het einde van seizoen 16. Er werd een wedstrijd georganiseerd waarbij de winnaar eenmalig het programma mocht aankondigen. Er werd ook een boek met achtergrondinformatie uitgegeven en er is een gezelschapsspel ontwikkeld. Tevens is dit de laatste aflevering waarin de rol van Franky Bomans wordt gespeeld door Braam Verreth. Vanaf aflevering 3001 werd deze rol overgenomen door Jef Hoogmartens. En sinds aflevering 3923 wordt deze vertolkt door een vrouw, meer bepaald Leen Dendievel.

Generiek

Isabelle A zong in 1995 de allereerste generiek. Van 1996 tot 1999 werd deze ingezongen door Karen Moeremans, dochter van Thuis-acteurs Janine Bischops en Walter Moeremans. Van 2000 tot 2005 zongen Gene Thomas en Wendy Bellens het Thuis-liedje, daarna kwamen William Reven en Chantal Kashala. Vanaf september 2007 werd er opnieuw een nieuwe generiek ingevoerd: Nergens beter dan thuis, ingezongen door Peter Evrard en Sofie Van Moll. Daarna, wanneer Thuis aan het 15de seizoen kwam, werd er weer een nieuwe generiek gemaakt, waarin de acteurs afzonderlijk werden voorgesteld. Het lied Nergens beter dan Thuis werd hierbij ingekort. Deze generiek werd tot in januari 2014 gebruikt.[1]

Vanaf aflevering 3501 (20 januari 2014) is er een nieuwe generiek te zien. Ook het liedje werd vernieuwd: Je bent thuis werd geschreven door Roel De Meulemeester en Guy Balbaert en ingezongen door Sonny Vande Putte en Stefanie De Meulemeester.[3]

Locaties

Veelgebruikte locaties in de serie zijn:

 • Evenementenbureau De Withoeve, Verblijfplaats van Peter, Femke, Nancy, Britney en Dieter.
 • De werkvloer en bureau van de Kabouters. Hier werken Waldek, Adil en Eddy.
 • De dokterspraktijk van Ann en Judith en woning van Judith, Emma en Stan. Evenals Marianne.
 • Het huis van Frank en Simonne.
 • De loft van Ann en Sandrine.
 • Het advocatenkantoor van Tom en Karin.
 • Het café Frens. Eigendom van Paulien. Paulien werkt hier samen met Renzo, Tamara, Thilly en Olivia.
 • Taxibedrijf LEV (ondergebracht in de Withoeve) van Femke & Simonne met werknemers Mayra en Renzo.
 • Het appartement van Rosa
 • Het appartement van Renzo en Charité.
 • Het huis van Lowie en Sam. Hier wonen Sam en Tim met Hannah. Ook Paulien en Adil hebben hier een kamer, net als Bob en Kaat.
 • Het appartement van Waldek, Mayra en Sandrine.
 • De ziekenhuiskamer
 • De gevangenis

De binnenopnames vinden plaats in studio Manhattan in Wilsele en de buitenopnames op verschillende locaties in Vlaams-Brabant (onder andere in Ternat, Asse, Dilbeek) en Ninove. De buitenscènes in de Withoeve worden gedraaid in hoeve Celongaet in Neerijse.

Verhaallijnen

Het liefdesleven van Ann
Ann, de dochter van Marianne kende tot nu toe geen gelukkig liefdesleven. Haar eerste grote liefde, John, bleek getrouwd te zijn en twee kinderen te hebben. Nadat ze dit verneemt probeert ze zelfmoord te plegen. Deze poging mislukt. Na dit voorval leert ze op vakantie de knappe Lou kennen. Ook hij blijkt echter getrouwd, met de schizofrene Veronique die in een instelling verblijft. Als zij vrij komt probeert ze het leven van Ann en Lou kapot te maken, waardoor de relatie strandt. Pas later krijgt Ann een nieuwe relatie met Jean-Pierre, de ex van haar moeder. Beiden kunnen echter geen kinderen krijgen en hun relatie loopt op de klippen. In diezelfde periode krijgt ze gevoelens voor een vrouw, Manon, en ontdekt ze dat ze eigenlijk lesbisch is. Haar relatie met Manon strandt ook waarna ze Sandrine leert kennen. Alles lijkt goed te gaan, maar na korte tijd sterft Sandrine aan een hersenbloeding. Beiden hadden nochtans trouw- en kinderplannen. Drie jaar later wordt ze verliefd op de secretaresse van notaris Peter Vlerick, Barbara. Ook deze relatie loopt ten einde. Tijdens een aanrijding, alweer twee jaar later, leert ze flamboyante Mayra kennen. Hoewel Mayra gehuwd is en een man heeft wordt Ann verliefd op haar. En ook Mayra lijkt het gezelschap van Ann wel te appreciëren. Uiteindelijk worden de twee een koppel en besluit Mayra zelfs om Sandrine mee te adopteren. Het koppel is enkele jaren gelukkig samen tot Mayra een slippertje begaat met hun kinderoppas Jessica. Ze raken verwikkeld in een gevecht om het hoederecht van Sandrine. Uiteindelijk wordt co-ouderschap de regeling.
De vete tussen Marianne en Rosa
Rosa heeft een korte verhouding met Walter, de echtgenoot van Marianne. Hij sterft echter niet veel later, wanneer hij terug samen is met Marianne. Hij heeft wel de tijd gehad om Rosa in zijn testament te zetten en zij erft het familiejuweel van de De Deckers. Marianne is razend. Die dag ontstaat er een vete die nog steeds gaande is. In de loop der jaren zet Marianne Rosa onder andere uit haar kapsalon, wedijveren ze om de aandacht van antiquair Jean-Pierre en wachten ze in spanning het einde van een proces tussen hun dochters af. Uiteindelijk lijkt Marianne, na 15 jaar de vete te winnen: haar dochter, Ann, krijgt de voogdij over Sandrine, de kleindochter van Rosa en Marianne zet Rosa uit Ter Smissen. Rosa kan echter haar plaats terug krijgen. Marianne geeft zelfs na 15 jaar niet op. Ze zet de vete verder maar zoekt nieuwe slachtoffers. Peggy, Rosa's dochter, is de eerste die eraan moet geloven. Zo slaagt ze er in om voor een breuk te zorgen tussen Peggy en haar zoon Tom.
Peggy en haar echte vader
Peggy start een zoektocht naar haar echte vader. Rosa wil haar niets vertellen, maar Peggy’s vriend Robbe helpt haar wel. Tante Jenny duwt haar in de richting van 'Marc van de bakker' waar Rosa vroeger blijkbaar nog iets mee gehad heeft. Al snel lijkt dit niet juist te zijn. Wanneer Rosa opnieuw iets begint met haar oudste liefde Luc Bomans pint Peggy zich vast op hem: hij moet wel haar vader zijn. Tijdens een dramatische discussie bekent Rosa aan Peggy dat haar vader niet Luc, maar zijn broer Frank is. Iedereen is in shock, voornamelijk ook Jenny en Bianca.
Frank, Jenny en Bianca verdoezelen een dood
De verkrachter (Neil) van Bianca wordt vrijgelaten uit de gevangenis en hij begint haar opnieuw te stalken. Bianca wil dat het gedoe met Neil ophoudt, maar het wordt steeds erger. Op een nacht dringt hij haar kamer binnen. Jenny doodt hem uiteindelijk. Frank vindt hen naast het levenloze lichaam van Neil. Ze besluiten om hem in de stallen van Ter Smissen te dumpen. Maanden later wordt het lijk echter ontdekt door Harry en Kristof. Jenny, Bianca en Frank moeten voor het gerecht komen en tijdens een spannend proces worden ze uiteindelijk vrijgesproken.
Harry en Ingrid
Harry en Ingrid doen al vroeg hun intrede. Ze zijn een plezant, hip koppel. Toch is er iets dat hen weerhoudt om gelukkig te zijn: ze kunnen maar niet zwanger raken. Wanneer beiden uiteindelijk even uit elkaar gaan houdt Ingrid er een affaire op na. Hierdoor raakt zij wel zwanger en krijgt ze een kindje: Clio. Harry en Ingrid komen uiteindelijk weer samen en niets lijkt hun gezinsgeluk in de weg te kunnen staan tot Ingrid samen met de kleine Clio een fataal auto-ongeval krijgt. Dokter Valerie kan de kleine Clio redden maar Ingrid sterft. Niet veel later vertrekt Harry samen met Clio.
Jean-Pierre en Dré
Wanneer Marie, de blinde dochter van Jean-Pierre, opduikt is niets meer wat het geweest is. Marianne kan een peperdure oogoperatie voor Marie betalen en doet dit. Marie kan na een tijdje weer zien. Maar ze doet een vreemde ontdekking: haar bloedgroep komt niet overeen met die van Jean-Pierre. Dan blijkt dat zij de dochter is van Dré en Evelyne, de overleden vrouw van Jean-Pierre. Jean-Pierre is razend als hij dit ontdekt en er ontstaat een hevige vete tussen de twee mannen. Jean-Pierre zorgt er onder andere voor dat Dré opnieuw begint te drinken en geschorst wordt door de Orde van de Geneesheren als dokter. Marie laat zich uiteindelijk adopteren door Dré. Wanneer Jean-Pierre echter geveld wordt door een hartaanval is het Dré die hem redt. Jean-Pierre en Dré leggen hun ruzie hierna bij. Niet veel later vertrekt Jean-Pierre naar het buitenland, hij erft er een kasteel van zijn vader.
De jeugdbende
Kristof en Joeri, de twee zonen van agent Fernand hebben het niet altijd even gemakkelijk gehad. Tijdens een van hun escapades raakt Kristof in een jeugdbende. Een ware inbraakgolf terroriseert de buurt. Kristof wordt gedwongen om met de jeugdbende mee te helpen. Deze criminele activiteiten ontaarden in een hoogtepunt wanneer Joeri met de jeugdbende wil afrekenen maar per ongeluk zijn broer Kristof neerschiet. Als die wakker wordt uit zijn coma ontdekt hij dat zijn moeder Linda, die zoveel jaren niets van zich liet horen, naast zijn ziektebed staat.
Frank en Simonne
Frank bedriegt zijn eerste vrouw Jenny met zijn zoveelste scharrel: Simonne. Wat Frank niet weet is dat Simonne vanaf dat moment nooit meer bij hem zou weg gaan. Wanneer Jenny Frank verlaat neemt Simonne haar plaats in. Dat is tegen de zin van Florke, Frank zijn moeder, en zij probeert Simonne buiten te pesten. De verstandhouding tussen de twee gaat erop vooruit wanneer ze samen een sluw plan smeden om ervoor te zorgen dat Frank, net ontslagen, zijn werk terug zal krijgen. Simonne kruipt hiervoor in bed met Franks baas Vercammen. Wanneer dit uitkomt gaat Frank op de vuist met Vercammen, waardoor die in een coma belandt. Frank wordt hiervoor veroordeeld tot een gevangenisstraf. Simonne wil, als hij vrijkomt, graag een kind, maar dat ziet Frank niet zitten. Hij laat zich steriliseren. De wereld van Simonne stort in, maar wanneer ze plots toch zwanger blijkt te zijn is ze gelukkiger dan ooit. Frank aanvaardt dat hij nu toch vader zal worden. Na de geboorte van Franky trouwen Simonne en Frank, maar het huwelijksgeluk is van korte duur. Simonne ontdekt via Luc dat Frank met Leontien heeft geslapen en dat hij Veronique zwanger heeft gemaakt. Angèle, de zus van Simonne, gooit nog wat extra roet in het eten door het koppel tegen elkaar op te zetten. Simonne vraagt een scheiding aan. Frank wil op een boorplatform gaan werken, maar die job gaat niet door. Hierdoor zwerft hij een tijdje in de stad rond. Simonne vindt intussen troost in de armen van Luc. Simonne kiest echter opnieuw voor Frank, maar dit is niet naar de zin van Luc. Hij raakt geobsedeerd door Simonne en verkracht haar uiteindelijk. Frank ontdekt dit en er ontstaat een gevecht tussen de broers, waardoor Simonne met haar nek op een tafel valt en in een coma terechtkomt. Als Simonne uit de coma ontwaakt kan ze zich niets meer herinneren. Ze blijkt ook zwanger (door de verkrachting van Luc). Luc maakt haar wijs dat zij samen heel gelukkig waren en ze neemt weer haar intrek bij Luc. Wanneer ze het kind verliest kan Frank eindelijk tot haar doordringen en komt haar geheugen terug. Ze verlaat Luc voorgoed en kiest voor Frank. Simonne spant vervolgens ook een rechtszaak aan tegen Luc. Frank en Simonne krijgen Leontiens aandelen in Sanitechniek in handen en ze werken zo Luc buiten uit het bedrijf. Het lijkt wel of er een definitieve breuk tussen Luc en Frank geslagen is, maar wanneer Luc Franky op een bouwwerf van de dood kan redden, vergeven Frank en Simonne hem wat hij gedaan heeft. Plots staat Angèle, de zus van Simonne, terug bij Frank in huis. Hij is nog niet vergeten dat zij indertijd het geld van Rogerke gekregen heeft om te verdwijnen en hij eist dat nu terug. Simonne probeert de gemoederen te bedaren. Door het faillissement van het Eldoradoproject verliezen Frank en Simonne al hun geld. Het koppel heeft weer veel ruzie. Wanneer Frank gezien wordt met een andere vrouw is het voor Simonne duidelijk: hij moet eruit. Niet veel later blijkt dat Frank enkele brutale overvallen gepleegd heeft, zelfs met moord tot gevolg. Als alles uitkomt blijkt er een dubbelganger van Frank te zijn. Samen met Bonnie vlucht Frank na de dood van zijn dubbelganger naar het buitenland. De dubbelganger wordt als Frank aanzien en voor Simonne en Franky is Frank dus dood. Simonne start hierop een relatie met Mo en is van slag wanneer Frank op een dag toch terug voor haar neus staat. Hierna gaat hij terug naar de gevangenis op verdenking van moord (op zijn dubbelganger) maar komt uiteindelijk weer vrij. Na een kort avontuurtje met een zekere Julia (die later de vrouw van Cois zal worden) komt hij toch terug bij Simonne terecht. Met de hulp van Franky en Yvette gooit Simonne Mo dus op straat en kiest ze terug voor Frank. Uit wraak start Mo een eigen loodgietersbedrijf waardoor Frank ander werk moet zoeken. Hij en Simonne gaan uiteindelijk werken in het taxibedrijf van Leo Vertonghen, de nieuwe lover van Yvette, Simonnes moeder. Uiteindelijk wordt het bedrijf omgedoopt tot Taxi Ter Smissen. In het taxibedrijf gaat de charmante womanizer Jean-Marie aan de slag. Hij slaagt erin om Simonne te verleiden. Frank ontdekt dit en na vele discussies gaat het koppel in huwelijkstherapie. Simonne gaat hierna in De Noorderzon werken en komt er in contact met Herman, haar ex. Hij is stervende en nog steeds verliefd op haar. Ze wil hem nog één nacht samen geven en aan de zee delen ze de laatste keer het bed. Als hij sterft laat Hermans zoon Bram (tevens een vriend van Franky) aan Simonne weten dat hij op de hoogte is van wat er aan zee gebeurd is. Bram neemt zijn intrek bij de Bomansen, dat had Simonne aan Herman beloofd. Dit zet weer een soort spanning op haar relatie met Frank. Als Frank te weten komt waar Herman zijn geld bewaard heeft houdt hij dit geld voor hem alleen. Wanneer Frank uiteindelijk te weten komt via Bram dat Simonne en Herman het bed hebben gedeeld besluit hij om wraak te nemen: met de 50.000 euro betaalt hij de aandelen van Sanitechniek voor Franky. Wanneer Frank later onder druk van Franky en Simonne aan Bram bekent, is Bram razend. Hij kalmeert niet meer en steekt Frank vervolgens neer in het bijzijn van Franky. Franky heeft echter gevoelens voor Bram, en hij zorgt ervoor dat iedereen gelooft dat hijzelf, Franky, Frank heeft neergestoken. Bram worstelt met het idee, maar accepteert het. Frank probeert zijn zoon te vergeven, maar hij heeft het er moeilijk mee. Later zal uitkomen dat Bram degene was die Frank neerstak. In zijn razernij vermoordt hij Bram bijna. Gelukkig redt Franky hem net op tijd. Niet veel later waagt Franky zijn Bram. Die reageert woest als blijkt dat deze verliefd op hem is. Ook voor Simonne en vooral Frank is het een schok als blijkt dat hun zoon homo is. Later worden Bram en Franky weer beste vrienden alleen Frank blijft het moeilijk hebben met Franky's homoseksualiteit. Franky trouwt uiteindelijk met Tibo, een verpleger. Ook dan blijft Frank dwarsliggen. Hij bezat zich op het huwelijksfeest. Simonne is razend en gaat naar buiten om af te koelen, daar wordt ze door Femke omvergereden. Simonne belandt in een coma. Ze is ook zwaargewond aan het bekken en er staat haar een zwaar en lang revalidatieproces te wachten. Ze moet zich een tijdlang verplaatsen met een rolstoel en zal nooit nog kunnen wat ze vroeger kon. Simonne herstelt echter snel. Later begint Frank samen met Eddy (en later zijn broer Luc) namaakmateriaal te installeren bij Sanitechniek. Later zullen Bram en Jana door een namaakboiler hun kindje verliezen. Luc laat zowel Frank als Eddy opdraaien voor alles, terwijl hij zelf achter de handel in valse boilers zit. Frank zal uiteindelijk degene zijn die de waarheid aan het licht brengt. In 2014 gaat Sam op zoek naar haar biologische moeder na een lange zoektocht komt Sam bij Simonnes zus Angèle terecht. Zij vertelt dat niet zij maar Simonne haar biologische moeder is. Sam reageert furieus en ook voor Simonne staat de wereld stil als ze het nieuws verneemt, want ze heeft altijd gedacht dat haar dochter 36 jaar geleden dood was geboren. Simonne is woest op Angèle en haar moeder Yvette, die ze ook meteen op straat zet. Na een tijdje raakt de band tussen Sam en Simonne hersteld en worden de twee steeds hechter met elkaar. Simonne en ook Frank krijgen enkele weken later al een nieuwe schok te verwerken, hun zoon Franky is teruggekeerd uit Amerika en vertelt hen dat hij en Tibo uit elkaar zijn gegroeid. Bovendien vertelt hij bezig te zijn met een hormonenkuur om zich te laten ombouwen tot een vrouw. Een nieuwe klap die de relatie tussen Frank en Simonne alweer onder druk zet. Enkele maanden later heeft Simonne een Skype-gesprek met Franky, die zichzelf intussen Kaat noemt. Hij is intussen helemaal omgebouwd tot vrouw. Yvette krijgt intussen slecht nieuws: Angèle heeft acute leukemie. Als Simonne en Frank dit horen zijn ze aanvankelijk nog steeds niet vergevingsgezind, maar Simonne draait uiteindelijk snel bij.
Het gezin Verbist
Agent Fernand duikt in de beginjaren van Thuis slechts sporadisch op, maar vanaf seizoen 3 wordt het gezin Verbist meer in beeld gebracht. Fernand heeft drie kinderen: Eva, Kristoff en Joeri. Eva begint een relatie met Frederique, de zoon van Charles Bastiaens. Kristoff begint dan weer iets met Peggy. Als de relatie van Eva met Frederique stukloopt begint ze iets met de veel oudere Yves, van het kapsalon, die later bi-seksueel blijkt te zijn. Nadat Kristoff neergeschoten wordt door een jeugdbende staat zijn verloren gewaande moeder Linda plots naast zijn bed. Zij keert na jaren afwezigheid terug naar Fernand, Eva, Joeri en Kristoff. En zij heeft een verrassing mee: Fernands jongste dochter, Sabine. Het gezin heeft het moeilijk met haar aanwezigheid, en vooral Kristoff blijft dwars liggen. Later wordt Fernand gedood en moet Linda samen met Sabine, Kristoff en haar nieuwe vriend en politie-inspecteur Dirk naar Zuid-Afrika vluchten. Dit vanwege het feit dat Linda Pierre had vermoord nadat hij Eva terroriseerde. Joeri volgt een tijd later. Eva blijft het langst in België maar vertrekt na enkele helse avonturen ook naar Zuid-Afrika.
Pierre, Isabelle en Valerie
Werner leert Valerie voor het eerst kennen als zij hem redt uit een verschrikkelijk auto-ongeval waardoor hij verlamd raakt. Hij geeft zijn relatie met Bianca op en wordt verliefd op Valerie. Op een dag duikt Isabelle, Valeries zus, op in Ter Smissen. Hun broer, Pierre, werd vrijgelaten uit een instelling. Pierre is geestesziek en terroriseert zijn zussen Valerie en Isabel. Wanneer Fernand de ware aard van Pierre ontdekt, vermoordt Pierre hem en steekt hij het huis van de familie Verbist in brand. Eva ontdekt dat ze zwanger is van Pierre, maar hij wil niets meer met haar te maken hebben nu hij zijn geliefde zus Valerie op het spoor is. Valerie wordt door Pierre gegijzeld, maar ze kan ontsnappen. Pierre wordt nadien vermoord aangetroffen in de fotostudio. Het blijkt na een lang onderzoek dat Linda hem vermoord heeft. Intussen besluiten Werner en Valerie te trouwen nadat Valerie bevallen is van een dochtertje: Julie. Isabel is jaloers op al dat liefdesgeluk en brengt Werner met een fotomodel in verleiding. Op de dag van het huwelijk ontdekt Valerie het slippertje van Werner en ze blaast de hele boel af. Wanneer uitkomt dat Isabel hierachter zit, verbannen ze haar uit hun leven en trouwen ze alsnog. Niet veel later vertrekt Valerie met Julie echter naar Australië, waar zij uiteindelijk ook zal sterven. Isabel blijft in België, maar draait net als haar broer Pierre helemaal door. Ze wil Leontien Vercammen uit de weg ruimen om zo Luc aan zich te binden en ze laat een ongeluk ontstaan. Als Leontien dit overleeft opent Isabel een jacht op haar. Leontiens leven verandert door toedoen van Isabel in een nachtmerrie die zijn hoogtepunt kent in een caravan. Als Isabel Leontien ontvoerd heeft en Luc samen met Marie haar gaan zoeken, ontdekken ze dat zij wordt vastgehouden in een caravan. Isabel laat de caravan ontploffen, maar ze zit er zelf nog in. Er wordt gedacht dat zij dood is, maar later keert ze nog eenmaal terug, voor een definitieve wraak: ze wil Lowie, het zoontje van Leontien en Luc vermoorden, maar ze wordt, nog voor ze haar wraak kan voltrekken, opgepakt.
Polen en Tsjetsjenen
Rosa leert de sympathieke Waldek kennen. Hij is een Pool en kent amper een woord Nederlands. Gelukkig leert hij snel. Hun relatie komt even onder druk te staan wanneer Jenny Waldek voor geen haar vertrouwt en wanneer ze hem in het bijzijn van een andere vrouw ziet. Rosa maakt hierdoor een einde aan haar relatie met Waldek tot uitkomt dat de vrouw, Beata, Waldek zijn zus is. Zij is zwanger en moet verzorgd worden. Uiteindelijk bevalt ze. Wanneer Waldek een nieuwe job krijgt en met vaten gif naar het buitenland moet rijden krijgt hij een ongeluk. Zijn been moet bijna geamputeerd worden, maar hij brengt het er uiteindelijk goed vanaf. Hierdoor beseft Rosa hoe graag ze hem ziet en ze besluiten te trouwen. Al snel ontstaat een kinderwens en is Rosa zwanger. Zij krijgt echter een miskraam. Op Kerstavond vindt het koppel in de stallen een zigeunerjongen die is achtergelaten. Het is een Tsjetsjeen. Ze noemen hem Kasper en adopteren hem. Rosa en Waldek hebben het moeilijk met Kasper in zijn puberteit en uiteindelijk vertrekt Kasper op wereldreis, al werkende op een cruise. Waldek wordt verliefd op de knappe Kris. Hij slaapt met haar. Wanneer Rosa dit ontdekt is ze zo razend dat ze hem uit haar leven verbant en opnieuw een relatie met Luc begint, maar wanneer Rosa op aandringen van Waldek met hem uit eten gaat, kussen zij elkaar. Rosa houdt dit verborgen voor Luc. Uiteindelijk moet Rosa kiezen: Luc of Waldek? Ze kiest ervoor om te trouwen met Luc, maar Waldek heeft nog een laatste troef in handen, dankzij zijn werkcollega Freddy. Uiteindelijk kiest ze toch voor Waldek, om dit te vieren geven ze een groot feest. Dat wordt verstoord door een brand, aangestoken door Rafaël de halfbroer van Femke. Iedereen blijft ongedeerd. Alleen Freddy komt om (door een eerdere schermutseling met Luc). Later keert ook Kasper terug. Het koppel verkeert weer in de zevende hemel. Later zal Kasper sterven, door Peggy die hem per ongeluk neersloeg omdat ze dacht dat hij haar stalker was. Hierdoor ligt de familie lange tijd in ruzie. Ook de relatie van Rosa en Waldek komt opnieuw onder zware druk te staan. Maar uiteindelijk komt alles weer goed.
Bastiaens breidt uit
Marianne krijgt het onverwachte bezoek van haar neef Eric. Hij komt samen met zijn vrouw Martine en zijn tienerkinderen Sam en Sofie bij haar intrekken. Dat loopt niet altijd zoals verwacht. Vooral Sam en Sofie zijn tegenstrijdig met Marianne. Uiteindelijk besluiten Eric en Martine naar een loft in de stad te verhuizen. Al snel blijkt dat zij niet het 'perfecte' huwelijk hebben zoals ze laten uitschijnen. Martine bedriegt Eric met de pianoleraar van Sofie: Arno. Het huwelijk strandt. Eric doet zijn best om Martine terug te winnen, maar zij vindt een nieuwe liefde bij Werner. Het gaat Sam en Sofie ook niet voor de wind. Sam heeft in een snel tempo een relatie met zowel Femke als Aïsha. Sofie krijgt een relatie met Renzo, een drugsdealer, en belandt zo in de goot. Ze raakt verslaafd aan drugs en moet afkicken nadat ze zichzelf ook prostitueert om aan geld te raken. Als Sam eindelijk de liefde van zijn leven vindt, Dorien, krijgen beiden een ongeluk en belandt Dorien in een rolstoel. Toch trouwen ze. Uiteindelijk hertrouwen ook Eric en Martine. Sofie krijgt een relatie met notaris Peter Vlerick. Wanneer ze op een nacht spoorloos verdwijnt, wordt het leven van de familie Bastiaens een hel. Maanden later wordt ze verkracht en gewurgd teruggevonden in de Ardennen. Eric, Martine en Sam willen zonder Sofie en na de zaak Mike (lees verder in de hoogtepunten) een nieuw leven starten. Sam en Dorien vertrekken en ook Eric en Martine gaan op wereldreis.
Eva, Werner en Jan
Eva is smoorverliefd op Werner, maar ze wordt door hem afgewezen. Ze wordt opgevangen door Jan, een attente, charmante man. Eva en Jan krijgen een relatie en algauw wordt ze geïntroduceerd in zijn familie: Mathilde en Robert zijn zijn ouders en Maarten is zijn broer. Beiden besluiten snel te trouwen (op aandringen van Mathilde). Werner ontdekt te laat dat hij toch van Eva houdt en hij wil haar koste wat het kost terug. Ook Eva moet toegeven dat ze nog steeds iets voor Werner voelt, maar ze gaat trouwen met Jan. Na afloop van de vrijgezellenavond belanden Eva en Werner toch met elkaar in bed. Dit zet Werner ertoe aan om naar het stadhuis te gaan en de ceremonie stil te leggen, Eva moet nu kiezen. Ze kiest voor Jan en Werner wordt buitengezet. Na het huwelijk blijft Werner Eva echter lastig vallen en delen ze nogmaals het bed. Niet veel later blijkt Eva zwanger te zijn, maar is het kind van Jan of van Werner? Mathilde, de moeder van Jan, is razend op Werner en ze wil hem nooit meer zien. Ze eist ook dat Eva hem niet meer ziet. Als Jan te weten komt dat zijn kind mogelijk van Werner is, is hij razend. Hij staat op het punt om zelfmoord te plegen, maar besluit anderen hiervoor te laten boeten. Hij gaat naar de kapperszaak van Eva en slaat haar neer, waarna hij in haar buik schopt. Het kind leeft gelukkig nog. Hierna gaat Jan Werner opzoeken en beiden starten een gevecht in de stallen van Ter Smissen. Hier doodt Werner Jan met een ijzeren ketting. Mathilde probeert haar zoon te reanimeren, maar dit lukt niet. Werner moet voor de rechter komen en die doet een uitspraak: wettige zelfverdediging. Hij gaat vrijuit. Vanaf dit moment is Mathilde op oorlogspad. Ze probeert Werner zelfs te vermoorden met een schaar. Werner wil weten wie de vader van de intussen geboren Nand is: hij of Jan. Een DNA-onderzoek wijst uit dat Jan de echte vader is. Mathilde wil dat Eva bij haar komt wonen, maar Eva gaat naar Afrika. Net voor haar vertrek vergiftigt Mathilde Eva. Zij wil haar kleinkind, het bloed van Jan, zo dicht mogelijk bij zich. Ze vergiftigt Eva nog een tweede keer opdat ze zeker niet naar Afrika zou gaan. Intussen start Maarten een charmeoffensief. Hij start uiteindelijk een relatie met Eva. Robert ontdekt wat Mathilde met Eva gedaan heeft. Zij vermoordt haar man. Als Maarten dit ontdekt en er bovendien achter komt dat Eva terug met Werner omgaat slaan zijn stoppen door: hij vermoordt Mathilde en gijzelt Eva en Nandje. Hij steekt hun huis in brand. Werner kan moeder en kind redden. Maarten komt om. Niet veel later vertrekken Werner, Eva, Nandje en Julie naar Afrika.
De serieverkrachter
Een duister figuur terroriseert de buurt. In seizoen 10 staat één man centraal: de gemaskerde verkrachter die een waaier aan slachtoffers maakt. Het eerste slachtoffer is een vriendin van Sofie Bastiaens. Daarna volgt ook Aïsha. De man blijft maar doorgaan, tot hij op een keer Sofie met een levering broodjes naar een leegstaand gebouw lokt. Hij valt haar aan. net op het moment dat hij haar wil verkrachten komt Veronique binnen. Zij ontmaskert de verkrachter als Robert Swerts, de nieuwe liefde van Marianne. Hij valt haar echter ook aan waardoor ze aan geheugenverlies lijdt. Tijdens een reis in Marokko met Mo krijgt ze plots haar geheugen terug. In alle paniek belt ze naar Marianne. Maar Swerts heeft een handlanger achter haar aangestuurd, en die valt Veronique midden in de woestijn aan. Ze verdwijnt. later blijkt dat zij dood is. Sofie en haar vriendinnen willen intussen de verkrachter in de val lokken. Ze zetten een val op voor hem. Robert Swerts neemt Sofie mee naar zijn buitenverblijf, waar hij op het punt staat om haar te verkrachten. De politie komt net op tijd binnen en arresteert hem. Ook zijn handlanger in Marokko wordt opgepakt.
Het Eldoradoproject
Het grootste financiële avontuur in 'Thuis' is ongetwijfeld het Eldoradoproject geweest. Alles begint met Luc en Leontien. De twee hebben een nieuwe uitdaging nodig en storten zich in een avontuur: het Eldoradoproject. Ze zullen een groot complex met chique, luxueuze appartementen neerzetten. Maar ze kunnen dit niet alleen. Marie krijgt steeds meer verantwoordelijkheid en ook Frank en Simonne besluiten om met Sanitechniek mee op de kar te springen. Walter Frans, de nieuwe liefde van Marianne, wil de aannemer zijn. Als hij de vrouw van de geldschieter te zien krijgt houdt hij echter de boot af: het is Betty, zijn ex. Haar nieuwe man Jacques begint Walter het bloed van onder de nagels te pesten. Marianne denkt hierdoor dat Walter nog steeds verliefd is op Betty. Wat een prachtig succesproject had moeten worden ontaardt in een waar drama voor alle betrokkenen: de rivaliteit tussen Walter en Jacques zorgt ervoor dat de hele boel failliet wordt verklaard. Simonne en Frank zijn alles kwijt. Betty en Jacques vluchten naar het buitenland en Marie is ook veel geld kwijt. Luc en Leontien vinden wel een uitweg: ze strijken nog een dikke cheque op. Dat wordt hen door niemand in dank afgenomen.
Marie en Luc
Lange tijd gaat het goed met Luc en Leontien, tot zij in een labiele periode terechtkomt en moet worden opgenomen in een instelling. Luc moet nu alleen voor de kleine Lowie zorgen. Hij krijgt echter hulp van Marie, die intussen Marie Design heeft opgericht en hij gaat er ook werken. De twee worden verliefd op elkaar. Plots is Leontien echter genezen en staat zij terug voor de deur. Luc blijft aanhouden met beide vrouwen en raakt verstrikt in een web vol leugens. Hij verliest zijn zelfbeheersing en wordt met momenten zelfs agressief. Zo kan het niet verder. Leontien en Marie besluiten aan één zeel te trekken en allebei Luc de rug toe te keren. Wanneer ze op een avond samen gezellig in de zetel zitten stormt Luc hun appartement binnen. Marie slaat hem neer, en Luc ademt niet meer. Hij is dood. Samen gaan ze hem begraven en ze maken iedereen wijs dat hij voor twee maanden op zakenreis is in het buitenland. Als snel lijkt het of Leontien terug seniel wordt: ze ziet en hoort Luc overal. Ze kan het niet meer aan en vertelt aan Frank wat zij en Marie gedaan hebben. Wanneer Leontien en Frank Luc gaan opgraven is zijn lijk verdwenen. Frank denkt nu ook dat Leontien gek geworden is en zij laat zich vrijwillig opnemen in een instelling. Tot Frank ontdekt hoe de vork aan de steel zit: Luc is niet dood. Hij en Marie hebben dit plannetje beraamd om Leontien te laten geloven dat ze terug gek geworden is. Zo zouden ze van haar verlost zijn. Leontien krijgt de waarheid te horen. Ze ontsnapt uit de instelling en verdwijnt met het geld van Luc en met hun zoon Lowie naar Mexico. Intussen zit Marie Design in zware schulden. En nu Leontien met zijn geld weg is kan Luc niet helpen. Marie verdwijnt naar het buitenland wanneer bij haar de boel kort en klein geslagen wordt en Luc..; die start een verbeten zoektocht naar zijn zoon waarbij hij niets of niemand ontziet.
Julia transformeert in een een seriemoordenares
Als Cois besluit om zijn relatie met Julia een eerlijke kans te geven wil zij ook eerlijk zijn met hem: ze heeft twee tienerdochters die bij haar willen komen wonen en zij wil ze graag voorstellen aan hem. Algauw maakt Cois kennis met Paulien en Katrien. De twee meisjes willen in het begin testen hoe ver ze kunnen gaan met hun nieuwe 'vader'. Maar al snel blijkt dat Cois heel gelukkig is in zijn nieuwe gezin en dat hij zijn twee 'dochters' enorm graag ziet. Paulien en Katrien kunnen dit appreciëren en ze aanvaarden Cois als hun nieuwe vader. Natuurlijk worden de twee meisjes verliefd: Paulien houdt aan met Jens, een student filosofie die liever lui dan moe is. Zij trapt het zelfs een tijdje thuis af om bij hem op kot te gaan wonen, maar het is uiteindelijk Cois die haar met Kerst kan overhalen om terug naar huis te komen. Katrien, de oudste van de twee, wordt verliefd op Tim. Zij laat hem echter vallen wanneer ze smoorverliefd wordt op Filip, haar professor aan de Universiteit. Hun relatie strandt door een jaloerse medestudente. Tim komt terug in Katriens leven. Hij is intussen politieagent geworden en hij gaat in de flat boven die van het gezin van Cois en Julia wonen. Hij is nog steeds verliefd op Katrien, maar dit is niet echt wederzijds. Vanaf december 2010 zullen Julia, Paulien, Jens en Katrien het zonder Cois moeten stellen. Hij vertrekt naar Spanje waar zijn moeder op sterven ligt. Daar begint hij opnieuw een relatie met Angèle, zijn oude liefde. Julia voelt zich bedrogen en is furieus, maar Cois zwicht niet en besluit in Spanje te blijven. Na haar breuk met Cois heeft Julia het moeilijk een nieuwe man in haar leven toe te laten. Uiteindelijk valt ze dan toch voor de charmes van Guy De Herdt, de ex van Mayra. De twee starten een vurige relatie maar al snel blijkt dat er iets mis is met de man. Hij heeft sinds zijn scheiding met Mayra last van agressieaanvallen. Tijdens één van deze aanvallen heeft hij Fien, de vriendin van Jens vermoord. Paulien ontdekt dit tijdens het opruimen van zijn appartement. Op datzelfde moment bevindt Julia zich samen met Guy in een afgelegen bos in de Ardennen. Julia is in shock wanneer ze dit nieuws verneemt en loopt weg. Intussen tracht Guy zich te verhangen, gelukkig kan de politie op tijd ingrijpen. Na deze nieuwe tragedie in haar leven krijgt ze steeds meer aandacht van Luc Bomans. Aanvankelijk wil ze niets van zijn avances weten en dat laat ze dan ook duidelijk merken. Maar beetje bij beetje zwicht ze dan toch voor zijn charmes. Wanneer de twee openlijk een relatie starten stuit dit op veel ongeloof bij haar vrienden en familie. Wanneer ze te horen krijgt dat Luc opdracht had gegeven om Leontien te laten vermoorden in Mexico en intussen ook nog is verwikkeld raakt in een zaak rond namaak-boilers bij Sanitechniek waardoor Bram en Jana hierdoor hun kindje verliezen breekt ze met Luc. Maar al snel vormen ze opnieuw een koppel, ze trouwen zelfs. Maar dit huwelijk houdt niet lang stand als blijkt dat Luc opnieuw bezig is met louche zaken. Voor Julia is de kous af en ze breekt definitief met hem, Luc ziet geen andere uitweg meer dan zelfmoord te plegen. Hij overleeft, maar zal door een te lang gebrek aan zuurstof in de hersenen voor goed in een rolstoel zitten. Enige tijd later start ze een relatie met de liefde van haar leven; Waldek. Maar ook hij blijft haar niet trouw. Hij start een affaire met Simonne, haar beste vriendin. Opnieuw voelt Julia zich belogen en bedrogen, aanvankelijk doet ze alsof er niets aan de hand is. Maar uiteindelijk begint ze met pesterijen naar het adres van Waldek toe, die weet aanvankelijk niet wat er mis is tot ze opbiecht dat ze weet heeft van de affaire. Plots is Julia met de noorderzon verdwenen, er wordt een grote zoektocht op gang gezet en al snel lijkt het erop dat ze is vermoord. Waldek is meteen hoofdverdachte gezien de relatieproblemen dit ze de afgelopen maanden hadden. Waldek wordt opgepakt, pas maanden later zal ze opnieuw opduiken al dan niet met een nieuwe look. Paulien weet niet wat haar overkomt en laat haar moeder meteen opnemen in een psychiatrische instelling intussen komt er ook nieuws uit Spanje; Cois blijkt dood te zijn teruggevonden. Beetje bij beetje krabbelt Julia overeind en start ze opnieuw met haar oude hobby: koken. Vooral haar koekjes zijn zeer geliefd. Wanneer Luc zich verbrand in het bijzijn van Julia veinst ze dat ze zich enorm schuldig voelt. Maar het is zijzelf die voor deze verwondingen. Ze wil wraak nemen op hem voor alles wat ze hem heeft aangedaan. Intussen wordt Waldek vermist, gezien zijn haat-liefdeverhouding met Frank wordt hij verdacht. Hij heeft hem dan ook in elkaar geslagen nabij het kanaal, vermoedelijk is Waldek hierna in het water gesukkeld en verdronken. Intussen onderneemt Julia via haar koekjes die vermengt zijn met een overdosis aan slaappillen een moordpoging op Luc, ze doet het echter lijken op een zelfmoordpoging. De aanslag mislukt en Julia besluit dan maar meteen een grotere dosis te maken. Het is echter niet Luc, maar zijn vriendin Marieke die van de vergiftigde koekjes eet, ze valt bewusteloos neer, een reanimatiepoging haalt niets meer uit en ze overlijdt. Intussen zien ze we ook dat Julia ook verantwoordelijk is voor de verdwijning van Waldek. Ze heeft hem ontvoert en martelt hem in een kelder. Ze bekend aan hem dat ze Cois heeft vermoord en dit ook van plan is met hem en Luc, maar ook Simonne en zijn ongeboren kindje met Mayra staan op de lijst...
Mike
Femke leert de charmante, wat oudere Mike kennen wanneer ze hem met een taxi van Taxi Ter Smissen naar een chique huis moet voeren. Mike wordt een terugkerende klant voor Femke en hij vraagt ook steeds naar haar. Op een keer krijgt ze een cadeautje van hem en dat doet onder andere de vonk overslaan. Ze start een relatie met hem. Hij wil dat zij kennis maakt met zijn broer. Wanneer blijkt dat het om Eddy gaat heeft Femke al snel genoeg van Mike. Ook Nancy blijkt Mike nog te kennen uit een ver verleden. Femke wil in eerste instantie niets meer met Mike te maken hebben nu hij familie is van Eddy. Maar Mike laat zich niet kennen en hij vecht om zijn relatie terug op het goede spoor te krijgen. Dat lukt hem. Hij en Femke proberen het een tweede keer. Intussen gaat Nancy Mike waarschuwen: hij moet uit de buurt van Femke blijven. Nu pas vertelt Nancy Mike dat hij Femke's vader is. Mike wil zijn perverse spelletje verderzetten maar Nancy staat in de weg. Hij slaat haar het ziekenhuis in, waarna Eddy verdacht wordt. Wanneer Nancy ontwaakt, weet ze niets meer, tot Mike haar een bezoekje brengt. Ze laat Femke onmiddellijk bij zich komen om haar de waarheid te vertellen. Zij gelooft dit eerst niet. Intussen wordt het duidelijk dat Mike misschien weleens iets te maken zou kunnen hebben met de verdwijning van Sofie Bastiaens en dat hij Yvette en Leo voor veel geld bedriegt en beliegt. Luc houdt Mike nauwlettend in de gaten en het komt tot een confrontatie tussen de twee. Hierna vertelt Femke Luc wat Nancy haar gezegd heeft over Mike. Luc kan ervoor zorgen dat er een DNA-onderzoek plaatsvindt. De uitslag is duidelijk: Mike is de vader van Femke. terwijl Mike het geld van Leo verstopt in zijn kamer confronteert Femke hem met het nieuws. Hij lacht haar uit. Daarna gaat ze naar de politie en wordt Mike opgepakt. Hij wordt er ook van verdacht Sofie Bastiaens verkracht en gewurgd te hebben, want haar lijk is gevonden in de Ardennen. terwijl hij op het politiebureau zit slaagt Luc erin om zijn geld te stelen (eigenlijk dat van Leo dus). Intussen wordt Sofie begraven en de koffietafel is in Ter Smissen. Maar net op die middag wordt Mike weer vrijgelaten wegens gebrek aan bewijzen. Hij verstoort de koffietafel en begeeft zich daarna naar Taxi ter Smissen, waar hij Femke probeert te wurgen. Als Nancy de zaal binnenkomt ziet ze een vermoorde Mike liggen en naast hem een bebloed mes. Later pas zal blijken dat Eric Mike vermoord heeft en dus eigenlijk Femke gered heeft, uit wraak voor wat er met Sofie gebeurd is. Zowel Femke, Luc, Eric, Martine als Sam zijn hoofdverdachten in het onderzoek. Eric biecht zelf op dat hij de dader was.
Femke en Peter
Wanneer Femke voor geruime tijd naar Spanje vertrekt omdat Peter haar bedroog met zijn secretaresse Nina, leert ze daar een zoon van Mike , haar vader kennen. Rafaël Campo is duidelijk verliefd op Femke, hij stalkt haar terwijl zij weer samen is met Peter. Femke probeert hem steeds duidelijk te maken dat het niets kan worden tussen hen, en stuurt Rafaël terug naar Spanje. Al enkele weken later komt Rafaël terug naar België. Hij stalkt Femke opnieuw en probeert haar nog steeds te verleiden. Wanneer Femke voor de laatste keer duidelijk maakt dat het niets kan worden tussen hen, sticht Rafaël een brand in Ter Smissen. Femke gaat op zoek naar hem, wanneer ze hem vindt grijpt Rafaël haar vast en blijven ze samen in de brand. Beiden overleven de brand en Rafaël blijft Femke lastigvallen. Uiteindelijk geeft ze wel toe en starten de twee een affaire. Maar al snel wil Femke deze opgeven. Rafaël blijft doorgaan en Femke wordt dan ook verscheurd door haar gevoelens. Wanneer ze met Peter voor een kind wil gaan, wekt dit bij Rafaël enorme jaloezie op. Femke beland opnieuw met hem in bed maar ook met Peter. En niet veel later is ze zwanger. Het blijkt om Peters kind te gaan. Maar Rafaël heeft een duivelsplan en laat abortuspillen vanuit Amerika over vliegen en die hij onder Femkes eten wil mengen. Als deze door douane worden tegengehouden opteert hij echter voor kruiden. De gevolgen zijn zwaar. Femke verliest haar kind maar verliest zelf ook veel bloed en haar leven hangt lang aan een zijde draadje. Eenmaal ze er weer helemaal bovenop is begint Rafaël opnieuw met Femke te stalken. Maar ze heeft al snel door dat hij degene is die haar de kruiden gaf. Ze wil hem laten opsluiten en er ontstaat een gevecht waarbij ook Peter vermengt raakt. Rafaël steekt Peter neer en wordt opgesloten. Ook tussen de relatie van Peter en Femke komt een einde nadat haar affaire met Rafaël uit komt. Enkele weken later start Peter echter alweer een relatie met Peggy. Peggy probeert deze angstvallig geheim te houden voor Femke, maar ze komt al snel uit. Femke verliest alle moed en raakt verslaafd aan pillen, drugs en drank. Op het huwelijk van Franky en Tibo rijdt Femke onder invloed van cocaïne Simonne, Franky's moeder omver. Femke krijgt een geldboete en een voorwaardelijke gevangenisstraf, maar herpakt haar leven helemaal. Ze start bovendien een relatie met Tim. Maar al snel gaat het opnieuw fout. Peter, intussen verloofd met Peggy, wil Femke nog eenmaal spreken en haar voor een definitieve keuze stellen. Ofwel kiest ze voor hem, ofwel trouwt hij met Peggy. Femke kiest de tweede keuze maar kan intussen wel niet weerstaan aan de charmes van Peter. Niet veel later voelt Femke zich misselijk: ze is zwanger van haar onenightstand met Peter, want met Tim had ze geen seks. Femke biecht haar slippertje op aan Tim en hij zet haar onmiddellijk aan de deur. Uiteindelijk vergeeft hij Femke en starten de twee weer voorzichtig een relatie. Maar dan komt Tim te weten dat Femke zwanger is van Peter. Hij zet haar definitief op straat en een week later laat hij haar voor een halfjaar opsluiten in de gevangenis nadat ze dronken achter het stuur kruipt. Na een halfjaar komt Femke vrij, 7,5 maanden zwanger. Ze zorgt bij iedereen voor een ware verrassing. Ze wil dat Tim de officiële vader wordt, maar die heeft intussen een relatie met Sam. Uiteindelijk vertelt Femke dat ze zwanger is van een onbekende onenightstand. Na verloop van tijd komt Peter te weten dat hij de vader is. Na een tijd van twijfel besluit Peter, na de geboorte van hun zoon Lucas, met Peggy te breken en definitief voor zijn gezin te kiezen. Maar Peggy en Rosa zijn vastberaden het hier niet bij te laten. Op de babyborrel (net 1 jaar na haar trouw met Peter) ontvoert Peggy Lucas (de kleine van Femke en Peter). Ze laat zich met een taxi (van de concurrent) naar een meer rijden waar ze samen met Lucas in wandelt om zelfmoord te plegen. Intussen heeft Rosa het nieuws over Peggy's wandelen vernomen en haast ze zich naar de plaats delict, maar onderweg wordt Rosa het slachtoffer van een zwaar auto-ongeluk, waardoor ze enkele maanden in coma ligt. Ondertussen is Frank wel op tijd aangekomen bij het meer en kan hij Peggy overtuigen Lucas aan hem te geven. Ze besluiten om niets te zeggen over het feit dat Peggy probeerde zelfmoord te plegen samen met Lucas. Na verloop van tijd komt Nancy dit toch te weten via Leo en wordt de vete tussen Femke, Peter en Peggy nog verder aangewakkerd. Na vele pesterijen van beide partijen besluit Peter toch een klacht in te dienen tegen Peggy wegens de ontvoering van Lucas. Het komt tot een rechtszaak, waarbij Peggy wordt vrijgesproken. Een beslissing waar vooral Peter en Femke niet mee om kunnen gaan, maar de wind lijkt te gaan liggen. Niet veel later ligt Peggy met bijna iedereen in ruzie, waardoor ze geen andere keuze heeft dan haar aandelen in Taxi Leo te verkopen. Ze stelt Simonne voor een ultimatum om binnen de week een koper te vinden, waardoor Simonne niet anders kan dan Femke als nieuwe compagnon bij Taxi Leo te nemen. Later besluit Luc een medevennoot te zoeken voor zijn bedrijf. Hij ziet in Peter een geschikte kandidaat en deze kan niet wachten om met Luc in zee te gaan, al was het maar om Peggy nog wat meer te koeioneren. Helaas voor Peter en Femke duurt dit geluk niet lang. Wanneer Jenny, door al het geruzie in de Zus & Zo een hartaanval krijgt, besluit ze het wat kalmer aan te doen en verkoopt ze haar aandelen van de Zus & Zo. Luc ziet zijn kans mooi, maar hij grijpt net naast de aandelen. Jenny wil namelijk de B&B in de familie houden, waardoor Peggy de nieuwe aandeelhouder van de Zus & Zo wordt. De vete tussen Femke, Peggy & Peter wordt weer maar eens aangewakkerd. Wanneer Peter ontdekt dat Luc alweer met illegale praktijken bezig is ruikt hij zijn kans om alle bezittingen van Luc, en dus ook de Zus & Zo te bemachtigen. Hij stelt Luc voor de keuze ofwel geeft hij ze vrijwillig aan Peter of hij stapt naar de politie. Luc neemt het zekere voor het onzekere en kiest de eerste optie, hierdoor wordt Peter de enige en volledige eigenaar van het pand en het hele domein waarin de Zus & Zo gevestigd is. Peter brengt meteen orde en zake en deelt Rosa en Peggy mee dat ze over een jaar de Zus & Zo zullen moeten verlaten. Maar Peggy en vooral Rosa is van plan zich niet zomaar gewonnen te geven. Uiteindelijk geven ze na maanden lange ruzie dan toch op en besluit Rosa te gaan werken in een revalidatiecentrum. Peggy komt er alleen voor te staan in de Zus & Zo. Gelukkig kan ze rekenen op hulp van Renzo. Als Peter Peggy ziet met Lucas in de armen boven een vuurkorf, komt het tot een gevecht waarbij Peggy ernstige verwondingen oploopt. Terwijl Peggy Lucas enkel wou beschermen om zich niet te verbranden aan de vuurkorf, dacht Peter dat Peggy Lucas iets wou aandoen. Ze dient daarop klacht in. Door dit voorval beseft ze intussen dat ze de waarheid over die bewuste dag dat ze Lucas ontvoerde moet vertellen, voordat iedereen het verleden achter zich kan laten. Ze roept Peter, Femke, Nancy en Eddy samen en biecht hen de volledige waarheid op. Het viertal reageert geschokt, en ook Rosa en Renzo verkeren in shock. Peggy beseft dat ze alles en iedereen dreigt te verliezen en gaat dan ook akkoord met het feit dat ze de Zus & Zo zal moeten verlaten. Het geluk lacht Peter en Femke toe, ze staan op het punt om te trouwen en werken aan een tweede kindje. Plots slaat het noodlot toe: Femke krijgt samen met Lucas een ongeval met de voormalige Zus & Zo-bestelwagen. Femke komt er met lichte verwondingen vanaf, maar Lucas overleeft het ongeval niet. De wereld van Femke, Peter, Nancy en Eddy stort in. Later bleek echter dat er geknoeid werd de remleidingen van de bestelwagen Peggy is meteen de hoofdverdachte maar het blijkt uiteindelijk Eddy te zijn dit hiervoor verantwoordelijk was, met als doel Peggy te doden. Hij verdwijnt in de gevangenis. Intussen raakt Femke opnieuw zwanger maar de stress van het aankomende proces rond Eddy lijkt haar teveel te worden. Ze bevalt veel te vroeg van een zoontje Vic, maar uiteindelijk komt alles goed. Eddy krijgt een gevangenisstraf van 5 jaar, maar nog geen halfjaar na zijn proces komt hij al vervroegd vrij. Hij heeft wel een contact verbod naar Peter, Femke en hun familie toe. Behalve Nancy, aangezien ze samen een dochter hebben.
Peggy, Bianca en Tom
Tom vertrok naar Belize, op zoek naar zijn nonkel. Bianca vertrok naar Canada en ook Peggy koos voor de wijde wereld. Op een dag is Peggy terug van weg geweest. Zij draagt echter een geheim met zich mee: ze is zwanger. Niet veel later staan Tom en Bianca plots ook weer voor de neus van hun moeders. Ze hebben elkaar in Canada gevonden en zijn een koppel geworden. Ze verloven zich zelfs. Ook Peggy blijkt nu in Canada een tijdje bij Tom en Bianca te hebben gelogeerd. Wanneer zij uit het niets besluit om terug weg te gaan uit België wil Tom weten wat er aan de hand is. Nu pas vertelt Peggy dat hij de vader is van haar ongeboren kind. Tom wil niet dat Bianca hier iets over te weten komt en Peggy vertrekt. Diezelfde week krijgt Rosa echter een telefoontje: Peggy heeft een zwaar verkeersongeluk gehad in Zuid-Duitsland en ze wordt naar België gerepatrieerd. Tom denkt dat zij zelfmoord wilde plegen. Intussen is Bianca ook zwanger van Tom en ze kan haar geluk niet op. Peggy begint te beseffen dat haar kind geen toekomst heeft bij haar en ze wil het laten wegnemen. Ann houdt Peggy tegen, ze heeft een ander voorstel. Zij zal haar kind adopteren. Peggy stemt toe. Rosa heeft het hier enorm moeilijk mee want nu zal Marianne de oma worden van haar kleinkind. Peggy bevalt en staat Sandrine af. Toch koestert Peggy gevoelens voor haar dochter en wanneer zij en Tom een nieuwe affaire starten is het hek helemaal van de dam. Op de dag van het huwelijk van Marianne en Geert begeeft ze zich richting het huis van de Bastiaensen. Daar vertelt ze aan Bianca, Ann, Tom, Marianne, Geert en Jenny dat Tom de vader is van Sandrine. Bianca is razend en wanneer ze hierbij nog eens ontdekt dat Tom en Peggy nu opnieuw een affaire hebben zet ze Tom aan de deur. Ann is bang dat, nu Tom en Peggy weer samen zijn, Sandrine aan hen zal worden toegewezen. Tom verklaart aan iedereen de oorlog door een rechtszaak te openen om zijn dochter terug op te eisen. Op het proces getuigt Peter in het voordeel van Ann waardoor Sandrine bij haar blijft. Peggy en Tom zijn kapot door de uitspraak. Terzelfder tijd echter krijgt Bianca een auto - ongeval waardoor haar zoontje Robin te vroeg geboren wordt. Tom ziet hierin een nieuwe kans om alsnog een kind dat van hem is, aan zich te binden en hij wil het kind erkennen. Peggy heeft het hier moeilijk mee maar stemt uiteindelijk toe. Bianca is Tom echter een stapje voor: ze trouwt snel met Mo haar redder en beste vriend. Als Tom nu nog durft om gerechtelijke stappen te ondernemen dan verhuist zij samen met Mo naar Marokko en zal hij zijn Robin, zijn zoon, nooit meer zien. Wat volgt is een reeks van verschillende listen van Tom en Marianne uit. Zitten ze de ene keer niet achter Sandrine aan, dan richten ze hun pijlen op de kleine Robin. Het hele voorval escaleert en leidt tot een depressieve Peggy (die in therapie gaat bij Geert) en een nieuwe rechtszaak, om Robin deze keer. Bianca en Mo zijn helemaal van de kaart als de brief van de rechtbank krijgen waarin Tom zijn rechten als vader opeist. Als Tom daarbovenop nog eens co-ouderschap eist worden Mo en Bianca helemaal in het nauw gedreven. In de week van het finaleproces reizen Mo en Bianca met de kleine Robin naar Marokko om niet meer terug te keren.
Jelena en Youri
Eddy krijgt het bezoek van een bevriende vrachtwagenchauffeur: Youri. Die komt echter niet toevallig langs: hij heeft een vraag voor Eddy. Hij wil dat Eddy met zijn nicht Jelena trouwt zodat zij in België kan blijven. Tot grote afgunst van Nancy besluit Eddy om dit te doen. Wat Eddy echter niet weet is dat Jelena helemaal de nicht van Youri niet is maar dat Youri haar pooier is. Hij heeft voor haar een geldige identiteit nodig en die kan ze enkel krijgen als ze met een Belg huwt. Jelena neemt intussen Nancy's job af in Ter Smissen, waar ze Waldek leert kennen. Als ze verliefd wordt op Waldek en Waldek op haar besluit ze om niet meer met Eddy, maar wel met hem te trouwen. Er is echter één probleem: voor Youri moet dit huwelijk op een verstandshuwelijk lijken. Hij mag niet doorhebben dat beiden verliefd zijn op elkaar. Waldek en Jelena stappen in het huwelijk, maar kunnen hun ware gevoelens niet verbergen. Youri ontdekt dat ze echt een koppel zijn en dat ze zelfs met elkaar slapen. Hij is razend en is uit op wraak. Na enkele waarschuwingen wil hij zijn meesterplan in werking brengen. Hij ontvoert Britney, de dochter van Eddy en Nancy. Eddy moet in ruil voor de vrijlating van het kind een jobke doen voor Youri. Hij moet met zijn vrachtwagen op de taxi van Waldek rijden. Helaas voor Eddy zit niet Waldek in de taxi maar wel Mo en Bianca. De twee brengen het er goed van af. Youri houdt zich koest als hij ontdekt dat het plan mislukt is, maar niet voor lang. Nadat hij Jelena verminkt in het gezicht ontvoert hij Rosa. Voor haar vrijlating moet Waldek zichzelf opofferen. Waldek gaat gewapend naar de leegstaande fabriek waar Youri zich schuil houdt. Daar wordt hij onder schot gehouden. Jelena is hem echter gevolgd. Als Youri haar opmerkt schiet hij haar dood. Waldek schiet terzelfder tijd Youri in het been, waardoor hij opgepakt wordt door de politie
Guy doodt Fien
Na een kleine ruzie met haar vriend Jens verdwijnt Fien. Ze sprak af met Guy, die heel wat steun kon gebruiken na de breuk met zijn vrouw Mayra. In een vlaag van waanzin herkent hij Mayra in Fien en wurgt haar. Hij begraaft haar in een bos en rijdt haar auto in het kanaal. Maandenlang hebben speurders naar haar gezocht. De dag voor kerstmis 2011 wordt haar lichaam gevonden. En dan gaat alles heel snel, wanneer ze het lijk van Fien vinden zien ze dat ze een oorbel mist. Precies die oorbellen die Jens speciaal heeft laten maken door Mayra de ex van Guy, hier bestaat maar één paar van. Wanneer Katrien het appartement van Guy stofzuigt vindt ze deze oorbel. Ze confronteert Guy hiermee, maar hij zegt dat dit een ontwerp was van Mayra. De dag erop vertrekt hij met Julia op weekend. Ondertussen zijn Jens en Katrien te weten gekomen dat de oorbellen uniek zijn. Wat betekent dat Julia gevaar loopt. Ze proberen Julia te bereiken, maar dit gaat heel moeilijk door het slechte bereik dat Julia heeft. Uiteindelijk biecht Guy in de chalet alles op en probeert hij zich op te hangen. Maar de zelfmoordpoging mislukt en Guy valt in coma. Tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis komt Jens hem een bezoekje brengen met een mes in zijn zakken. Hij probeert Guy te vermoorden maar wordt tegengehouden door Tim. Luc probeert Guy nog te steunen door aan Tom te vragen om Guy te verdedigen. Tom aanvaardt dit omdat het goed zal zijn voor zijn reputatie. Guy wil echter geen advocaat. Later neemt hij wel een advocaat aan en liegt hij tegen de politie. Tegen alle verwachtingen in wordt hij vrijgesproken omdat Tom de jury kan overtuigen dat Fien is gestorven aan een erfelijke hartziekte. Jens kan dit niet verdragen en lokt Guy naar een verlaten bedrijfshal waar hij hem enkele dagen vasthoudt zonder eten en drinken. Jens tracht Guy te vermoorden met autogassen, maar dankzij Julia wordt hij gered. Luc neemt Guy aan als werknemer bij Sanitechniek, maar wordt later ontslagen. Wanneer Guy ontdekt dat Mayra goed overweg kan met Sandrine verwijt hij haar dat zij nu het kind opvoedt dat zij hem niet wilde gegeven. Guy krijgt wraakgevoelens en gijzelt Ann, Mayra, Sandrine, Marianne, Femke en Tim. Tim kan Guy overmeesteren en hij wordt weggevoerd door de politie.
Het einde van Sanitechniek en Luc Bomans
Eddy en Frank besluiten om met namaakspullen een extra centje bij te verdienen. Wanneer Luc dit doorheeft, lijkt hun laatste uur geslagen. Maar Luc wil zelf meedoen. Het loopt geruime tijd goed. Tot Jana, de zwangere vriendin van Bram een CO-vergiftiging oploopt door een namaakboiler en hierdoor hun kindje verliest. Luc is sluw en slaagt erin Frank en Eddy hiervoor te laten opdraaien. Hij zorgt ervoor dat iedereen tegen elkaar wordt opgezet. Julia en Lowie geloven Luc en ook Bram en Jana kiezen zijn kant. Simonne heeft echter een laatste troef in handen: de brief van Leontien die Lucs duistere praktijken van vroeger aan het licht brengt. Lowie en Julia verkeren in shock en zetten Luc onmiddellijk aan de deur. Ook Sanitechniek is intussen over de kop gegaan. Luc logeert in het gebouw en zet Franky en Tibo op straat. Hij maakt meer en meer vijanden. De enigen die nog in hem geloven zijn Bram en Jana, maar ook dat eindigt wanneer Frank en Eddy met harde bewijzen tegen Luc komen. Als Bram deze onder ogen krijgt, reageert hij woest. Intussen trouwen Peggy en Peter maar alle vijanden van Luc zijn afwezig. Druppelsgewijs komen ze de kerk binnen. Ze verbergen allemaal iets. Als de feestvierders te voet naar de Zus & Zo wandelen stuiten ze op een schijnbaar dode Luc. Luc herstelt al snel van de moordaanslag en het blijkt zijn eigen zoon Lowie geweest te zijn de hem aanviel. Luc bouwt al snel een nieuw project op en ook Lowie en Julia lijken hem zijn zonden te vergeven. Luc koopt intussen de gebouwen van de Zus & Zo over en richt een nieuwe bvba op: Bomans Projects & Events. Luc gaat intussen met Peter en Femke in zee, om zo zijn project verder uit te breiden. Niet veel later stappen Luc en Julia met veel tegenwind in het huwelijksbootje. Het is een prachtig feest, waarbij uiteindelijk heel wat gasten aanwezig zijn. Het geluk van het koppel is echter van korte duur. Wanneer er een mysterieuze man opduikt die Luc duidelijk kent, slaat hij in paniek. En ook Femke en Peter doen een schokkende ontdekking als blijkt dat Luc geld uit hun BVBA illegaal bekomt. Luc wordt steeds verder in het nauw gedreven na veel tumult blijkt deze mysterieuze man een privédetective te zijn die voor hem Leontien en Lowie in Mexico heeft moeten opzoeken. Als Lowie daarna ontdekt dat Luc verantwoordelijk is voor de dood van zijn moeder in Mexico breekt hij opnieuw met zijn vader. Als later ook nog eens de illegale praktijken van Luc uitkomen is ook de maat voor Julia definitief vol en ze zet hem op straat. Tijdens de jubileum van Frank en Simonne, die 20 jaar samen zijn, heeft Luc een duistere (afscheid)video gemaakt. Terwijl de video afspeelt bereid Luc alles voor om zich in de zaal langs de Zus & Zo te verhangen en zich te beroven van het leven. Frank, Lowie en Tim kunnen hem echter op tijd reanimeren. Luc wordt kritiek naar het ziekenhuis gebracht daar blijkt al snel dat Luc nooit volledig zal herstellen van zijn daad omdat hij te lang zonder zuurstof in de hersenen heeft gezeten. Bijna iedereen kampt plots met schuldgevoelens; enkel Julia blijft zich hard opstellen en blijft vastberaden te willen scheiden van Luc.
De dood van dokter Geert
Geert en Marianne hebben samen al vele waters door zwommen. Wanneer Geert wordt beschuldigd voor ontvoering en verkrachting van de minderjarige Emma en zelfs Marianne aan hem begint te twijfelen, is voor Geert de maat vol en hij vraagt na zijn vrijlating onmiddellijk de scheiding aan. Marianne doet nog meerdere pogingen om Geert voor zich te winnen, maar Geert blijft Marianne afwijzen. Geert krijgt niet veel later een relatie met Hélène, iets waar Marianne het zeer moeilijk mee heeft en ze besluit zich niet zomaar gewonnen te geven. Ze vraagt aan Eddy om haar te slaan zodat ze Geert hiermee kan beschuldigen van huishoudelijk geweld. Eddy weigert en Marianne verwond dan maar zichzelf waarna ze officieel klacht in tegen Geert indient. Uiteindelijk geeft ze toch toe dat Geert niets heeft gedaan en hij eist op aanraden van Hélène een schadevergoeding; die uiteindelijk 160.000 euro zal worden. Iets waarmee Marianne zich opnieuw niet kan neerleggen aangezien Hélène mee kan profiteren van dit geld. Het gaat van kwaad naar erger en Jenny besluit om in te grijpen: ze neemt haar samen met Leo mee naar een revalidatiecentrum aan zee. Daar leert ze de charmante William kennen. Hij blijkt de broer te zijn van een oude jeugdvriendin van Marianne. Marianne valt al snel voor zijn charmes en toch kan ze Geert nooit volledig uit haar hoofd zetten als ze te horen krijgt dat hij en Hélène in Zwitserland zijn getrouwd is ze enorm jaloers en kan ze het niet laten om Hélène meermaals mondeling te lijf te gaan. William blijft echter niet bij de pakken zitten en vraagt op zijn beurt Marianne ten huwelijk, na enige aarzeling zegt ze ja en het koppel trouwt. ondanks haar nieuwe huwelijk blijft Marianne proberen Geert te overtuigen over het feit dat Hélène geen partij voor hem is. Geert vindt dat het genoeg is geweest en zegt Marianne dat het voor eens en altijd over is tussen hen. Als Marianne na een zoveelste aanvaring met Hélène haar gsm kan bemachtigen en hierin ontdekt dat ze samen met een zekere Henri dubbelspel speelt en enkel uit is op het geld van Geert gaan de poppen aan het dansen. Marianne probeert de hele familie te overtuigen van Hélènes bedrog maar na de gebeurtenissen van de laatste tijd geloofd niemand haar nog. Als ze hierna Geert opbelt om hem te overtuigen wordt hij woest op haar. Maar Hélène weet dat haar dubbelspel zal ontdekt worden en haast zich ten huize Marianne daar komt het tot een zware ruzie tussen beide vrouwen, Geert komt tussenbeide gevolgd door een luide gil. Ann en Tom haasten zich naar de spreekkamer waar het levenloze lichaam van Geert ligt en Marianne naast hem met het moordwapen in haar hand. Ze schreeuwt haar onschuld uit en zegt dat Hélène heeft gestoken maar zij beschuldigd Marianne en ook William, die alles heeft gezien, verklaart dat Marianne heeft gestoken. Marianne wordt opgepakt voor beschuldiging van moord en Hélène gaat vrijuit. Ze doet er alles aan om de laatste bewijzen tegen zich te doen verdwijnen. Na enige tijd krijgt ze wroeging als ze ziet wat ze echt heeft aangericht en ze verwittigd de zekere Henri over het feit dat ze ermee wil stoppen, Henri, die niemand minder dan William blijkt te zijn, chanteert Hélène en wil dat ze samen doorgaan met hun plannen. Als Hélène op het breekpunt van bekentenis staat grijpt hij in en laat hij haar onder druk een bekentenis over de dood van Geert op papier schrijven. Wanneer Hélène met de noorderzon verdwijnt gaan Judith en Tom op zoek naar haar, waarna ze bij haar thuis de brief met de bekentenis ontdekken. Niet veel later wordt de mobiele telefoon van Hélène getraceerd in Aruba. Alle rekeningen van Geert blijken te zijn leeggehaald. Dit zijn genoeg bewijzen, waardoor Marianne vrijkomt. Marianne trekt in bij William, want met haar dochter wil ze niets meer mee te maken hebben na die fikse ruzie. Tom en Ann willen Marianne beschermen en verplichten haar en William een contract te tekenen waardoor hij niets van Marianne kan erven. Marianne is razend en ze besluit haar kinderen te onterven en haar huis te verkopen. Aanvankelijk zijn zowel Tom als Ann geen kandidaat, maar ze draaien bij en brengen beide een bod uit. Tom wordt uiteindelijk de nieuwe eigenaar en Ann moet het huis verlaten. Beide zijn razend op Marianne. Marianne is diep teleurgesteld en is vastbesloten om samen met William naar Toscane te verhuizen.
Een paar weken later duikt Hélène weer op. Ze was blijkbaar al een paar keer haar kleindochter Emma gaan bezoeken en staat nu plots in de dokterspraktijk van Judith. Ze vertelt over haar en William, die van plan waren om Geert en Marianne te vermoorden en zo aan veel geld te geraken. Ze bekent ook dat ze Geert heeft neergestoken. Hierna wordt ze opgepakt en gaat ze naar de gevangenis. Tom vertrekt intussen in paniek naar Toscane, zowel Marianne als William nemen hun gsm niet op. Wanneer hij aankomt is alles normaal. William heeft Marianne alles verteld en Marianne wil hem een tweede kans geven, tot grote ergernis van Tom, die denkt dat William nog altijd iets verborgen houdt. Tom keert terug naar huis en gaat samen met zijn collega Karin op zoek naar zaken uit Williams verleden om hem uit Mariannes leven te krijgen. Hij haalt zelfs Hélène uit de gevangenis en zoekt samen met haar naar bewijzen tegen William. Uiteindelijk kunnen ze Williams zus Maggy Degreef contacteren. Zij gaat echter eerst niet in op de vragen van Tom, maar na enkele pogingen komt ze langs en zegt dat William geobsedeerd was door zijn eerste vrouw, die als twee druppels water op Marianne leek, en dat hij gevaarlijk kan zijn. Tom wil zo snel mogelijk zijn moeder verwittigen, die op dat moment in Zwitserland zit. Als hij toekomt, zitten Marianne, William en Maggy in de bar van hotel rustig naast elkaar te praten en Maggy beweert dat ze nooit tegen Tom verteld had dat William gevaarlijk was. Ook hierna keert hij woedend terug naar huis. Onderweg krijgt hij een ongeval. Hij herstelt vlot en Marianne komt hem bezoeken, Marianne en William blijven enkele weken in België. Tijdens een onderzoek bij Judith krijgt ze een lichte beroerte, waardoor ze enkele weken in het ziekenhuis moet doorbrengen. Tom doet intussen alsof William hem niets meer kan schelen. Ze gaan ook samen squashen, maar na hun laatste wedstrijd lokt Tom een woedeaanval uit bij William. William valt hem aan met zijn tennisraket. Marianne ziet het en denkt dat Tom het zelf gezocht heeft. Judith vindt dat Tom en William zich moeten verzoenen en stelt voor om voor de 70ste verjaardag van Marianne een feestje te organiseren. Vlak voor het feestje begint, vindt Marianne op haar appartement het pistool van William, waarvan hij beloofd had om het weg te doen. Tijdens het feest gooit ze dit op tafel en zegt ze dat ze William niet meer wil zien. Na een kleine schermutseling tussen Tom en William, krijgt Marianne opnieuw een beroerte. Ze verblijft opnieuw een tijd in het ziekenhuis. Als laatste poging om William te pakken, vlak voor ze weer naar de gevangenis moet, offert Hélène zichzelf op en gaat ze naar het appartement van William. Hij vermoordt haar echter en ze wordt een dag later gevonden door de politie. Wanneer William in de ziekenhuiskamer binnendringt en Marianne probeert te verstikken met een kussen, komt Tom binnen. William slaagt erin hem ook bijna te wurgen. Judith komt gelukkig op tijd binnen en slaat William tegen de grond met een vaas, waarna hij opgepakt wordt door de politie.

Seizoensfinales

Elk seizoen sluit de soap af met een spannende laatste aflevering. Zoals in vele soaps komt er op het einde van die aflevering een cliffhanger te zitten. Hierna verdwijnt 'Thuis' voor 3 maanden van het scherm. De cliffhangers op een rij:

Seizoen 1 - Is Vercammen dood?
Frank ontdekt dat zijn vriendin Simonne een nacht doorgebracht heeft samen met zijn werkgever Vercammen, zodat Frank zijn job zou kunnen behouden. In het bijzijn van al zijn familieleden slaat Frank Vercammen neer na een woordenwisseling in de sporthal. Hierna blijft Vercammen bebloed en roerloos op de grond liggen. In deze aflevering komt Peggy ook te weten dat Frank haar vader is.
Seizoen 2 - Neil slaat terug toe
Bianca's verkrachter en stalker Neil komt op het einde van het tweede seizoen weer op vrije voeten. het duurt niet lang vooraleer hij opnieuw de kamer van Bianca in Ter Smissen binnen dringt. Jenny betrapt hem echter. Niet veel later komt Frank Ter Smissen binnen en hoort hij een helse gil op de kamer van zijn dochter. Wanneer hij de deur opent staan Bianca en Jenny naast het levenloze lichaam van Neil.
Seizoen 3 - De uitspraak
Eerder dit seizoen raakte de identiteit van het lijk dat in Ter Smissen gevonden werd bekend. Het bleek om Neil te gaan. Niet veel later werden Bianca, Jenny en Frank verdacht van moord. De laatste aflevering van dit seizoen draait om de laatste dag van hun proces en de uitspraak. Dankzij enkele onverwachte gebeurtenissen en getuigenissen worden zij uiteindelijk vrijgesproken.
Seizoen 4 - Het schot
Kristoff maakte gedurende het hele seizoen gedwongen deel uit van een jeugdbende die het dorp onveilig maakt. Ondanks dat zijn vader, Fernand, politieagent is en ondanks de buurtwacht die tot stand kwam, houden de diefstallen en geweldplegingen niet op. Tijdens de finale van het vierde seizoen besluit Kristoff om ermee te kappen, maar de zware jongens van de bende laten hem niet zomaar gaan en gijzelen zijn broer Joeri. Wanneer Kristoff Joeri wil bevrijden ontstaat er een gevecht waarbij Joeri Kristoff per ongeluk neerschiet.
Seizoen 5 - Brand bij de Verbisten
Fernand vertrouwt Pierre, de nieuwe vriend van Eva niet. Via zijn zus Isabelle verneemt hij welke gek hun vader eigenlijk wel was en dat hij dezelfde kant als zijn vader aan het opgaan is. Voor Fernand redenen genoeg om het verleden van Pierre verder uit te spitten. Maar deze geesteszieke fotograaf heeft het zo niet begrepen en hij wil Fernand stoppen voor hij iets aan Eva vertelt. Hij dringt het huis van Fernand binnen. Nadat hij Fernand heeft uitgeschakeld steekt hij de kelder in brand. Pierre is zelf even de held door Eva uit de vlammen te redden, maar Fernand laat hij achter.
Seizoen 6 - Strijd om Simonne
Luc en Frank wedijveren het hele seizoen om de hand van Simonne. Florke en Rogerke willen geen partij kiezen, maar vertellen uiteindelijk toch aan Frank dat Luc Simonne verkracht heeft. In een vlaag van razernij gaat Frank op zoek naar zijn broer, om hem uiteindelijk thuis aan te treffen. Als de twee een gevecht op leven en dood starten komt Simonne net thuis. Zij wil zich in het gevecht mengen, maar komt met haar nek zwaar ten val op de eettafel en blijft levenloos liggen.
Seizoen 7 - Een listig plan
Isabelle wil samen met Luc een nieuw leven beginnen, slechts één iemand staat haar in de weg: Leontien. Luc kan niet kiezen tussen de twee vrouwen in zijn leven en laat zich door Isabelle manipuleren om een aanslag te plegen op Leontien, om haar zo uit de weg te ruimen. Op het laatste moment ontdekt Luc echter dat Leontien zwanger van hem is en komt hij tot inkeer. Maar het kwaad is al geschied: Isabelle heeft Leontien een slaapmiddel toegediend en wanneer ze in haar auto aan het rijden is, krijgt zij een ongeval.
Seizoen 8 - De mooiste dag
Voor Eva moest het een prachtige dag worden: een lieve schoonfamilie, een pracht van een vriend en een groot trouwfeest. Ware het niet dat Werner, ook smoorverliefd op Eva, de huwelijksceremonie komt verstoren. Als Jan Werner ziet vraagt hij hem nog uitdrukkelijk om weg te gaan, maar Werner gaat door een verbreekt de plechtigheid net wanneer Eva haar jawoord moet geven aan Jan. Zij komt voor een moeilijke keuze te staan.
Seizoen 9 - Gevecht in de stallen
Eva blijkt zwanger: het kind kan zowel van Jan als van Werner zijn. Een razende Jan kan zijn jaloezie niet meer onder controle houden wanneer hij dit ontdekt en hij begint Eva te slaan. In een laatste opwelling van zijn razernij schopt hij haar in de buik en laat hij haar voor dood liggen in haar kapsalon. Niet veel later duikt hij op in de stallen van Ter Smissen, waar hij een gevecht start met Werner. Die slaagt er echter in om Jan te wurgen met een ijzeren ketting. Als Werner recht komt blijft Jan op de grond liggen.
Seizoen 10 - De serieverkrachter
Op het einde van seizoen tien is iedereen in de ban van één man: de serieverkrachter die al enkele maanden lelijk huis aan het houden is in de stad. Eerder dit seizoen werden Veronique en Femke ook aangevallen door de gemaskerde man. Die keer slaagde Veronique er echter in om het masker van zijn gezicht te trekken. Hierdoor had ze gezien dat de dader Robert Swerts is. Na haar aanval lijdt zij echter aan geheugenverlies, waardoor ze zich niets meer van de identiteit van de verkrachter herinnert. Tijdens een reis in Marokko met Mo keert haar geheugen echter terug. Zij belt Marianne om haar te waarschuwen, maar wordt intussen belaagd door een mysterieuze man in tulband die het op haar leven heeft gemunt. Het is een aanhanger van Swerts die moet voorkomen dat zijn informatie naar het thuisfront doorspeelt.
Seizoen 11 - De dubbelganger
Frank is spoorloos. Yvette zag hem het laatst met een andere vrouw een ook Angèle heeft hem met die vrouw gezien. Wat niemand weet is dat er echter een Duitse dubbelganger van Frank in de stad rondloopt en die is niet veel goeds van zin. Terwijl de echte Frank op straat verder leeft speelt Cois informatie door over Frank aan Bonnie, de vriendin van Franks Duitse dubbelganger. In Franks naam beginnen zij overvallen te plegen en het duurt niet lang voor Frank opgepakt wordt voor diefstal en roofmoord. Hij kan echter ontsnappen, maar wordt hierna gevangengenomen door Manfred, zijn Duitse dubbelganger, en Bonnie. Uiteindelijk kan hij Bonnie zo ver krijgen om samen aan Manfred en met zijn geld te ontsnappen. Maar tijdens hun ontsnappingspoging komt Manfred thuis. Frank en Manfred starten een gevecht en Bonnie schiet een van hen neer ... maar op wie heeft ze geschoten?
Seizoen 12 - Voor eeuwig en altijd
Eva start dit seizoen een relatie met Maarten, de broer van haar overleden echtgenoot Jan. Toch blijft zij echter van Werner houden. Maarten lijkt al snel even jaloers te zijn als Jan. Hij blijkt geobsedeerd door Eva daarbovenop. Als hij te weten komt dat Mathilde, zijn moeder, Eva vergiftigd heeft zodat zij niet naar Zuid-Afrika zou vertrekken en zijn vader vermoord heeft omdat hij dit wist, slaan de stoppen bij hem door. Hij vermoordt uiteindelijk Mathilde en overvalt de Fit en Fun, de welnesszaak van Werner. Femke ontdekt dat Maarten de dader is en waarschuwt Werner. Hij is echter te laat. Maarten wil zich voor eens en voor altijd aan Eva en haar zoontje Nand binden en hoe kan dat anders dan samen de dood in te stappen. Hij bindt Eva vast en steekt het huis in brand. Hierna gaat hij samen met Eva en Nand op de sofa liggen wachtend tot de vlammen hen bereiken.
Seizoen 13 - De ontvoering
Het is feest: Sam en Dorien trouwen. Terwijl Sam ervan droomt dat zijn vrouw ooit nog terug zal kunnen lopen, krijgt Frank slecht nieuws. Luc, die een zoektocht naar zijn zoontje is gestart, heeft Franky ontvoerd. Daar Frank en Simonne de enige zijn die weten waarnaar Leontien samen met de kleine Lowie gevlucht is, heeft Luc hen de persoon afgenomen die hen het meest aan het hart ligt en de deal is duidelijk: hun zoon in ruil voor de schuilplaats van Leontien en Lowie.
Seizoen 14 - Een telefoontje
Rosa is helemaal over haar toeren wanneer zij Waldek op straat zet. Ze wil hem nooit meer zien, in de nasleep van zijn slippertje met Kris. Laat die avond krijgt Ter Smissen echter nog een telefoontje. Rosa krijgt al snel een tweede klap te verwerken als ze hoort dat de Duitse politie haar inlicht over haar dochter Peggy, die een zwaar verkeersongeval gehad heeft in Zuid-Duitsland.
Seizoen 15 - De wraak van Youri.
Waldek heeft zijn nieuwe grote liefde Jelena van haar pooier Youri overgekocht, maar voor die laatste is dit niet voldoende. De afspraak was vanaf de eerste dag duidelijk: Jelena zou met Waldek huwen, hij zou haar overkopen en vervolgens zouden zij en Youri opnieuw vertrekken, naar een volgende, goedgelovige man. Met één ding heeft Youri geen rekening gehouden: Jelena is echt van Waldek beginnen houden. In zijn finaleplan om wraak te nemen op Waldek laat hij Eddy, die nog bij hem in het krijt stond, opdraaien voor de dood van Waldek. Een kompaan van Youri bestelt per telefoon een taxi bij Taxi Ter Smissen en vraagt uitdrukkelijk om Waldek als chauffeur. Op het laatste moment verwisselt Waldek uiteindelijk met Mo, die Bianca nog ergens naartoe moest brengen. Youri en zijn kompaan weten niet dat niet Waldek, maar Mo en Bianca in de taxi zitten. De kompaan zorgt ervoor dat de taxi net na een bocht stil komt te staan op de weg. Eddy moest vervolgens met zijn vrachtwagen op de taxi inrijden (hij wist op voorhand niet dat het een taxi van Ter Smissen zou zijn). In één ruk rijdt Eddy de taxi van de baan... De brokstukken liggen overal verspreid.
Seizoen 16 - Brand in Ter Smissen
Waldek en Rosa zijn weer samen. Ze besluit om hiervoor een groot feest te geven voor al hun vrienden en familie. Maar enkele donkere wolken pakken samen boven Ter Smissen tijdens het feest. Luc rekent er af met Freddy, die - nadat hij geduwd wordt - zijn nek breekt in een van de kamers van Ter Smissen. Franky en Bram moeten vluchten als Frank ontdekt dat niet Franky maar Bram hem heeft neergestoken en Rafaël, de halfbroer van Femke, sticht brand op zijn kamer. Alle genodigden rennen in paniek naar buiten, toch blijven enkelen in de brand: Femke wordt vastgehouden op de kamer van Rafaël, Tom gaat in de brand op zoek naar zijn dochter Sandrine en Peter rent het brandende Ter Smissen weer in, op zoek naar Femke.
Seizoen 17 - Het huwelijk van Franky & Tibo
1 juni: Het is vandaag het huwelijk van Franky en Tibo. Frank heeft het hier nog altijd moeilijk mee en grijpt naar de drank. Ondertussen veinst Marianne dat ze ziek is en stuurt ze Geert alleen naar de Zus & Zo. Terwijl ze alleen thuis is, spreekt ze af met David, zonder dat Geert dat weet. In de slaapkamer van Marianne krijgt David plots een hartaanval. Tibo betrapt Bram en Jana kussend; Guy ziet Luc en Julia dansen. Simonne is boos op Frank, omdat hij zich bezat. Ze gaat naar buiten om af te koelen. Ondertussen moet Kasper de rest van zijn schulden afbetalen en steelt daarvoor het geld dat bedoeld was voor Franky en Tibo. Femke neemt drugs in om wakker te blijven. De lampen van haar taxi werken niet en in het duister rijdt ze ergens tegenaan, maar ze ziet niets. Simonne valt bloedend neer op de grond.
Seizoen 18 - Wraak op Luc
Het is vandaag het huwelijk van Peggy en Peter. In de Zus & Zo is iedereen druk in de weer voor de festiviteiten. Wanneer Eddy en Frank met bewijzen tegen Luc op de proppen komen, gaan de poppen aan het dansen. Op de ceremonie ontbreekt een deel van de genodigden. Druppelsgewijs komen ze allemaal binnen. Maar een ding is duidelijk: ze hebben allen iets te verbergen. Intussen vindt Tim de zwangerschapstest van Femke die ze door onoplettendheid heeft laten vallen in haar appartement. (Femke is zwanger van Peter). Tim reageert woest. Peter en Peggy zijn getrouwd en alle feestvierders wandelen te voet verder naar de Zus & Zo. Ineens stuiten ze op een neergeslagen Luc ...
Seizoen 19 - Wraakacties, ontvoering en een ongeval
Vandaag is het de babyborrel van Lucas, het zoontje van Femke en Peter. Peggy kan dit alles niet meer aan en ontvoert Lucas. Ze laat zich met een taxi naar een meer rijden waar ze samen met Lucas in wandelt om zelfmoord te plegen. Intussen heeft Rosa het nieuws over Peggy's plannen vernomen en haast ze zich naar de plaats delict. Terwijl Ann na afloop van haar ronde op terugweg naar huis is, merkt ze een menigte rond een dikke rook aan de kant van de weg. Wanneer ze ziet wat er aan de hand is, staat ze aan de grond genageld. Ondertussen bereikt de ruzie tussen Marianne en zwangere Mayra (2 maanden) een hoogtepunt. Tijdens een schermutseling aan de trap vallen ze beiden naar beneden, ze blijven roerloos liggen. In de Ardennen zijn Tom en Judith hopeloos op zoek naar Emma en Geert, maar zonder resultaat. Intussen bevindt Emma zich opgesloten op een zolderkamer smekend om hulp ...
Seizoen 20 - Het Jubileum
Vandaag is de dag van het jubileum van Frank en Simonne. (bijna) Alle vrienden en familieleden van Frank en Simonne zijn aanwezig op het grote feest in de Zus & Zo. Het is ook de dag van het afscheidsfeest van Marianne. Marianne weet de gsm van Hélène te bemachtigen en krijgt lucht van haar affaire met Henri. Marianne kan dit niet zo laten, en besluit Geert te waarschuwen, maar deze weigert haar te geloven. Wanneer Hélène erachter komt dat Marianne in bezit is van haar gsm, gaat ze rood van woede haar gsm terug halen achter de rug van dokter Geert. Tussen Marianne en Hélène komt het tot een zware confrontatie, maar Geert kan tussenbeide komen. Op het feest van Frank en Simonne hebben De Kabouters voor een gefilmde verrassing gezorgd. De film is echter vervangen door Luc, die voor alle aanwezigen zich via de film excuseert voor al zijn wandaden. Op het afscheidsfeestje van Marianne horen de feestvierders opeens een luide gil. Snel rennen ze de spreekkamer binnen, waar ze het levenloze lichaam van dokter Geert aantreffen en Marianne, met het moordwapen in haar hand. Ondertussen loopt Luc de vergaderzaal van zijn voormalige bedrijf binnen, klaar om zich van het leven te beroven door zichzelf op te hangen ...
Seizoen 21 - De Wraak van William
Marianne heeft, nadat zijn leugens en bedrog zijn uitgekomen, met William gebroken, maar hij is vastbesloten zich niet zomaar te laten dumpen. Tom en Hélène zijn al maanden bezig hem in de val te lokken. Ook Karin Baert mengt zich nu in de strijd. Het laatste bezoek aan William komt Hélène fataal te staan. Tim en Dieter treffen haar lijk aan in Williams appartement. Femke beseft nu pas dat ze Peter heeft laten staan op hun eigen trouw en besluit hem op haar beurt te verrassen met een huwelijk. Het koppel en de hele familie verkeert in de zevende hemel. Peggy hakt een moeilijke knoop door: ze verhuist niet met Bianca naar Marokko, maar zal met Bennie naar Portugal vertrekken om samen diens hotel uit te baten, een levensdroom van Peggy. Frank doet een laatste poging Simonne terug voor zich te winnen. De emotionele smeekbede lost echter niets op, integendeel: ze lijken definitief uit elkaar te gaan. Voor haar blijft hun huwelijk een afgesloten hoofdstuk zolang hij zijn transseksuele dochter Kaat niet accepteert; voor Frank is dit echter nog steeds een onmogelijke barrière. Hij stort emotioneel in, terwijl Simonne troost zoekt bij Waldek. Een kus volgt ... Arne neemt Olivia mee, zogezegd naar een festival, maar Olivia krijgt een zoveelste black-out. Opnieuw is dit het werk van Arne, die haar verdovende middelen toedient en weer ongewenste handelingen met haar lijkt te bedrijven. Tijdens een onbewaakt moment glipt William de ziekenhuiskamer van Marianne binnen en tracht hij haar te verstikken met een kussen. Ze blijft levenloos liggen. Tom betrapt hem en gaat een gevecht met hem aan maar William lijkt hem te overmeesteren en tracht ook hem te vermoorden. Over het lot van moeder en zoon is het afwachten ...
Seizoen 22 - De gijzeling van Waldek
Waldek is al enkele dagen spoorloos verdwenen. Hij werd voor het laatst gezien nabij een kanaal en het lijkt er dan ook op dat hij hierin is gesukkeld. Gezien het groot aantal vijanden die hij het afgelopen jaar heeft gemaakt, zijn er verschillende verdachten. Eddy, die pas is vrijgekomen uit de gevangenis, vreest dat ze hem zullen linken aan de verdwijning en doet een bekentenis bij de politie: hij was er bij toen Frank hem hardhandig aanpakte en voor dood achterliet. Nadat ze Luc al meermaals verwondde met kokend water, is Julia klaar voor haar ultieme wraak. Ze bakt koekjes met daarin een wit poeder voor Luc. Wanneer ze op bezoek gaat bij Luc, begint hij deze smakelijk op te eten, waarna hij is een diepe slaap valt. Julia zorgt ervoor dat alle sporen zorgvuldig worden uitgewist en laat Luc voor dood achter. Mayra maakt zich klaar om met Sandrine te gaan zwemmen. Wanneer ze even weg is, klopt er iemand aan en verdwijnt Sandrine uit hun appartement. Ondertussen zit Waldek, met zware verwondingen, gegijzeld in een kelder en vastgebonden op een stoel. Bij het binnenkomen van een onbekend persoon begint Waldek te smeken.

Acteurs

Huidige personages

Dit zijn de personages die vast deel uitmaken van Thuis met de huidige acteurs die deze personages vertolken.

Acteur Personage Periode Afleveringen
Pol Goossen Frank Bomans 1995-heden 1-heden
Annick Segal Rosa Verbeeck 1995-heden 1-heden
Monika Van Lierde Ann De Decker 1995-1998, 2001-heden 1-394, 1060-heden
Marleen Merckx Simonne Backx 1995-heden 3-heden
Leah Thys Marianne Bastiaens 1995-heden 4-heden
Mark Willems Luc Bomans 1996-heden 65-heden
Lut Hannes Angèle Backx 1998-1999, 2003-2006, 2015-heden 622-703, 1700-2043, 3760-3800, 3889-heden
Bart Van Avermaet Waldek Kozinsky 2001-heden 1073-heden
Vanya Wellens Femke De Grote (vroeger Fierens) 2002-heden 1286-heden
Ann Pira Nancy De Grote 2003-heden 1469-heden
Daan Hugaert Eddy Van Noteghem 2003-2010, 2012-heden 1469-2820, 3110-heden
Frank Van Erum Renzo Fierens 2004-2006, 2014-heden 1658-2000, 3639-heden
Diverse kinderen Britney Van Noteghem 2006-heden 2025-heden
Geert Hunaerts Peter Vlerick 2007-heden 2255-heden
Tina Maerevoet Paulien Snackaert 2008-2012, 2013-heden 2325-3215, 3438-heden
Walter Moeremans Leo Vertonghen 2008-heden 2330-heden
Jeroen Lenaerts Tim Cremers 2008-2009, 2010-heden 2469-2645, 2735-heden
Wim Stevens Tom De Decker nr. 2 2009-heden 2551-heden
Diverse kinderen Sandrine De Decker 2009-heden 2580-heden
Muriel Bats Mayra Magiels 2011-heden 2977-heden
Katrien De Ruysscher Judith Van Santen 2012-2014, 2015-heden 3266-3650, 3744-heden
Elise Roels Emma Van Damme 2012-2014, 2015-heden 3266-3650, 3744-heden
Jannes Coessens Stan Van Damme 2012-heden 3266-heden
Mathias Vergels Lowie Bomans 2012-heden 3275-4030, 4069-4070, 4166-heden
An Vanderstighelen Sam De Witte 2013-heden 3437-heden
Nawfel Bardad-Daidj Adil Bakkal 2013-heden 3444-heden
Moora Vander Veken Olivia Hoefkens 2014-heden 3521-heden
Raf Jansen Dieter Van Aert 2014-heden 3607-3693, 3802-heden
Ina De Winne Renée Coppens 2015-heden 3822-heden
Emile Kone Joseph Doumbia 2015-heden  ?-heden
Christophe Haddad Bob Sleeckx 2015-heden 3845-heden
Diverse baby's Hannah Cremers 2015-heden 3895-heden
Leen Dendievel Kaat Bomans (vroeger Franky Bomans) 2016-heden 3923, 3947, 3960-heden
Tine Priem Tamara Vereken 2016-heden 3947-heden
Michiel De Meyer Arne Guns 2016-heden 3947-4175, 4214-heden
Sid Van Oerle Kobe Baert 2016-heden 4109-heden
Diverse baby's Vic Vlerick 2017-heden 4126-heden
Ben Van Ostade Steven Lambrechts 2017-heden 4199-heden
Lauren Müller Thilly Van Santen 2017-heden 4255-heden

Voornaamste verdwenen personages

Er zijn verschillende redenen waarom personages uit Thuis verdwijnen: een verhaallijn die eindigt, besparingen bij de openbare omroep, overlijden van de acteur of op vraag van de acteur zelf. Hieronder volgt een beknopte lijst van de voornaamste personages en acteurs die niet meer meespelen.

Acteur Personage Periode Oorzaak verdwijning Afleveringen
Kadèr Gürbüz Karin Baert 2000, 2002, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2013, 2014, 2016-2017 vertrokken na breuk met Tom 747-... , 3907-4294
Ditte Jaspers Jessica Engels 2016-2017 Teruggekeerd naar haar ouders na breuk met Ann 3947-4292
Aboubakr Bensaihi Junes Bakkal 2017 Ontslag bij de kabouters 4138, 4210-4290
Myriam Bronzwaar Julia Van Capelle 2007-2014, 2014-2016, 2017 Zit in de gevangenis na Gijzeling van Waldek en Simonne en Moorden op Cois en Marieke 2194-3573, 3672-4085, 4148-4257
Aïssatou Diop Charité Doumbia 2015-2017 Tijdelijk in Amerika voor haar studies 3840-4255
Leslie De Gruyter Ivo Courtois 2012-2014, 2017 Uit beeld verdwenen na uitspraak in rechtszaak over hoederecht Sandrine 3107-3520, 4187 - ...
Annelies Boel † Marieke 2017 Onrechtstreeks vergiftigd door Julia 4199-4246
Elisabeth Puglia Chiara Giampicollo 2017 Vertrokken met Ruben naar Stanford 4165-4205
Wim Van de Velde Ruben Huisman 2016-2017 Met Chiara vertrokken naar Stanford nadat hij een aanbieding kreeg om daar aan de universiteit te doceren 4002-4205
Bob De Moor David Magiels 2012, 2014-2015, 2017 Vertrokken nadat Mayra hem teleurstelde 3157-3255, 3676-3684, 4176-4184
Bill Barberis Toon Vrancken 2013-2017 Plots vertrokken omdat hij schrik had om een relatie aan te gaan met Kaat en haar zo te kwetsen 3444-4161, 4235
Joy Anna Thielemans Jana Blomaert 2012-2017 Vertrokken naar Boston voor de trouw van haar vader en heeft door problemen thuis beslist om niet meer terug te keren 3123-4145
Katrien Vandendries Lena Blondeel 2014-2016 Na de dood van Jens naar New York vertrokken voor haar werk 3564-3569, 3621-3900
2017 Keerde eenmalig terug om de verjaardag van Olivia te vieren 4130
Luk De Koninck William "Henri" Degreef 2015-2016 Gearresteerd na moord op Hélène en moordpoging op Marianne en Tom 3700-4026
2016 Tijdelijk uit beeld verdwenen, verblijft in de gevangenis 4070-4110
Claude Musungayi Adam Doumbia 2016 Asielaanvraag werd geweigerd waardoor hij het land weer moest verlaten 4040-4090
Chris Boni Yvette De Schrijver ... -2016 Overleden aan hartfalen ... -4063
Anneke De Keersmaeker Wendy Stuyven 2015-2016 Uit beeld verdwenen 3745-4040
Janine Bischops Jenny Verbeeck 1995 - 2016 Naar Marokko vertrokken nadat ze vernam dat haar dochter Bianca een gebroken been had, daar gestorven in afl. 4145 1 -4037
Mark Tijsmans Bennie De Taeye ... , 2016 Was tijdelijk in België voor zaken, is nu weer vertrokken naar Portugal waar hij een hotel runt ... , 4009-4030
Sally-Jane Van Horenbeeck Peggy Verbeeck ... - 2016 Meegegaan naar Portugal met haar oude liefde Bennie om daar een nieuw leven te beginnen ... - 4030
Merel De Vilder Bianca Bomans 1995 - ... - 2016 Terug naar Marokko 1- ... - 4025
Camilia Blereau Hélène Symons 2014-2016 Vermoord door William 3566-3834, 3890-4025
Gerdy Swennen Ellen Blomaert -2014, 2016 Naar haar werk in Amsterdam vertrokken -3580, 3933-3935
Diverse kinderen † Lucas De Grote 2014-2016 Overleden na een ongeval met een gesaboteerde bestelwagen 3540-3934
Karin Tanghe Veerle Vanhoof 2014-2016 Uit beeld verdwenen 3665-3774, 3830-3831, 3878, 3925
Jelle Cleymans Jens De Belder -2015 Aangereden op straat door Paulien Snackaert, overleden in het ziekenhuis -3895
Astrid Annicaert Gitta Thys 2015 Uit beeld verdwenen 3871-3872
- Uit beeld verdwenen na de moord op Fien -
Wouter Vermeiren Danny Stevens 2015 Opnieuw gearresteerd na ontsnapping, later zelfmoord gepleegd in zijn cel 3860-3872
-2014 In de gevangenis na ontvoering en verkrachting van een minderjarige (Emma) -3615
Paul Ricour † André Versteven -2015 Gestorven in rusthuis Winterlicht -, 3858
Peter Rouffaer Geert Smeekens -2015 Per ongeluk neergestoken door Hélène -3811[4]
Jef Hoogmartens Franky Bomans 2015 Weer naar Amerika vertrokken, keerde in aflevering 3923 terug als transvrouw Kaat Bomans gespeeld door Leen Dendievel 3807-3810
- Vertrokken op huwelijksreis naar Amerika voor 6 maanden met Tibo -
Braam Verreth - (Vervangen door andere acteur) -
Josip Koninckx - Uit beeld verdwenen, later keerde Franky terug als andere acteur en ouder personage -
Wouter Van Lierde Thomas Smith 2015 Vertrokken nadat hij Lowie alles over Luc en Mexico heeft verteld 3748-3807
Maxime De Winne Tibo Timmermans 2015 Terug naar Amerika vertrokken 3766-3770
- Vertrokken op huwelijksreis naar Amerika voor 6 maanden met Franky -
Lotte Vannieuwenborg Katrien Snackaert 2015 Terug naar Burundi na de trouw van Julia en Luc 3749-3755
- Ging in Afrika voor Artsen Zonder Grenzen werken -
Bert Verbeke Bram Schepers -2014 Verhuisd naar Zuid-Frankrijk -3578
Dries Vanhegen Kurt Van Damme -2014 Na een gevecht met Waldek in een rivier gevallen en verdronken -, 3564
Abigail Abraham Lynn Courtois - Vertrokken om ergens anders opnieuw te beginnen -
Alice Toen Madeleine Vercauteren - Gestorven aan overdosis insuline -
Erik Goris Guy De Herdt - Vloog de gevangenis in na gijzeling ten huize Bastiaens -
Mattias Van de Vijver Kasper Adayef - Gestorven aan ernstige verwondingen na een val -
- Gaan werken als loodgieter op een cruiseschip, wou de wereld zien -
Annemarie Picard Martha - Uit beeld verdwenen nadat ze niet meer welkom was bij Nancy en Eddy -
Maarten Claeyssens Rafael Campo - Wordt in een instelling geplaatst na een steekincident met Peter -
Robert de la Haye Axel Verstraeten - Opgepakt door de politie na stalking van Peggy -
Tine Laureyns Lena Boons - Ontslagen nadat ze Guy wilde verleiden -
Lotte Lesage Fien Roels - Gewurgd door Guy -
Robrecht Vanden Thoren & Thomas Claessens Kevin Colpaert - Uit beeld verdwenen nadat hij zijn beloofde geld gekregen had -
Kwinten Van Heden Stijn De Belder - Vertrekt voor zijn studies naar Londen na afwijzing van Katrien -
Leendert De Vis Max Martens - Vertrokken nadat Franky de relatie stopzette -
Bart Dauwe Freddie Colpaert - Brak nek na val (geduwd door Luc) -
Noureddine Farihi Mo Fawzi - Verhuist met Bianca en Robin naar Marokko -
 ? Robin Bomans - Verhuist met Bianca Bomans en Mo Fawzi naar Marokko -
Clara Cleymans Nina Oostvoghels - Vertrok naar het buitenland na breuk met Peter en plunderde zijn bankrekening -
Andrea Croonenberghs Dominique Vertonghen - Vertrok samen met haar dochter Nina Oostvoghels -
Claude de Burie Serge Narmont - Vertrokken omdat Julia geen relatie met hem wilde -
Steph Goossens Cois Pelckmans - Moest halsoverkop naar zijn moeder in Spanje. Na enkele weken besliste Cois in Spanje te blijven voor zijn oude liefde Angèle. Daar later vermoord door Julia. -
Inke Trekker Eline Eelen - Verdween uit beeld na breuk met Franky -
Ann Esch Kris Moreels - Ging in garage werken -
Lucas Tavernier Youri Lavrov - Opgepakt door de politie -
Kalina Malehounova Jelena Leshi - Neergeschoten door Youri -
Jos Dom Herman Schepers - Gestorven aan hersenbloeding t.g.v hersentumor. Verschijnt nadien nog even in een flits in ep. 3004 -
Koen Monserez Filip Lamote - Verdwenen na breuk met Katrien -
Margot Vyverman Saartje Bos - Verdwenen na zelf opgezette examenfraude -
Mieke Laureys Barbara Vinck - Verdwenen na breuk met Ann -
Aron Wade Bruno Moreels - Om het leven gekomen bij ongeval op de werf van Sanitechniek (in een liftkoker gevallen) -
Marilou Mermans Els Vervloet - Uit het huis gezet door Peter -
Jos Van Geel Pierre Snackaert - Verdwenen na breuk met Julia -
Ben Segers Jean-Marie Vandam - Weggevlucht na slippertje met Simonne -
Wim Danckaert Sylvain Geens - Uit beeld verdwenen na de zaak Mike -
Kurt Defrancq Eric Bastiaens - Vertrokken op wereldreis met Martine -
Christel Domen Martine Lefever - Vertrokken op wereldreis met Eric -
Ronny Daelman Sam Bastiaens - Vertrokken met Dorien naar Lanzarote -
Tineke Caels Dorien De Backer - Vertrokken met Sam naar Lanzarote -
Hein Blondeel Jonas - Uit beeld verdwenen na vertrek van Sam en Dorien -
Maarten Goffin Lenny - Terug naar Zuid-Afrika vertrokken -
Peter Bastiaensen Mike Van Noteghem - Neergestoken door Eric -
Chris Thys Claire Bastiaens - Terug naar Oman verhuisd -
Daisy Nieddu Nona Sareno - Gedumpt door het vertrek van Kasper -
Kim Nelis Inge Verheyen - Terug vertrokken naar Parijs -
Lien Van de Kelder † Sofie Bastiaens - Na een verdwijning gewurgd teruggevonden in een grot in de Ardennen (gewurgd door Mike) -
Misée Wyns Sonja De Backer - Uit beeld verdwenen na vertrek Dorien en Sam -
Bart Slegers Ludo De Backer - Uit beeld verdwenen na vertrek Dorien en Sam -
Maya Albert Aisha Fawzi - Verhuisd naar Marokko met Youssef -
Ali Wauters Youssef Bakali - Verhuisd naar Marokko met Aisha -
Mout Uyttersprot Pepijn - Yertrokken toen Aisha weer met Youssef samen was -
Daisy Thys Daisy Vandenkerckhove - Uit beeld verdwenen toen Fit & Fun verkocht werd -
Raymond Bossaerts Viktor Corthout - Uit het huis gezet door Jenny -
Patsy Van der Meeren Marie Van Goethem - Verhuisd naar een vriendin om een nieuw leven te beginnen -
Eline De Munck Amber Van Gistel - Verdwenen na vete met Kasper -
Julienne De Bruyn Odette Julémont - Verbleef in de Ardennen en is daar in een rusthuis overleden -
Karolien De Beck Sandrine Verbeelen - Gestorven aan een hersenbloeding -
Marijke Hofkens Leontien Vercammen - Met Lowie naar Mexico gevlucht, daar later omgekomen in een auto-ongeval -
Ellen Van Cutsem Julie Van Sevenant - Samen met Werner, Eva en Nand naar Zuid-Afrika vertrokken -
 ? Nand Reimers - Vertrokken met Werner en Eva naar Zuid-Afrika -
Peter Van Asbroeck Werner Van Sevenant - Verhuisd naar Zuid-Afrika met Eva -
Nathalie Wijnants Eva Verbist - Verhuisd naar Zuid-Afrika met Werner -
Anneleen Cooreman Marleen Van Rooye - Gearresteerd -
Frank Dingenen Inspecteur Monard - Uit beeld verdwenen -
Tom De Hoog Maarten Reimers - Omgekomen in een brand -
Kristine Arras Mathilde Reimers - Vergiftigd door Maarten -
Dirk Lavrysen Jacky Baelemans - Uit beeld verdwenen -
Rikkert Van Dijck Robert Reimers - Vermoord door Mathilde -
Goele Derick Bonnie - Gearresteerd -
Pol Goossen Manfred Stein - Vermoord door Bonnie -
Nora Tilley Betty Van Ginderen - Gevlucht met Jacques -
Jakob Beks Jacques Van Ginderen - Weggevlucht met Betty om een nieuw leven te beginnen -
Karel Deruwe Walter Frans - Verdwenen na ruzie -
Wim Van de Velde † Tony - Gevlucht, later bleek hij gestorven te zijn -
Liesbeth Adriaenssens Maaike Mertens - Vertrokken na breuk met Eric -
Hans Van Den Stock † Santens - doodgeschoten door Manfred -
Hans Royaards Ben De Witte - Uit beeld verdwenen -
Nand Buyl Arthur Verbeeck - Gaan samenwonen met Jetteke bij haar zoon -
Paula Semer Jetteke - Gaan samenwonen bij Arthur -
Hans De Munter Robert Swerts - Opgepakt wegens verkrachting -
Veerle Eyckermans Magda Clerkx - Uit beeld verdwenen na ontknoping van de verkrachtingszaak -
Oswald Versyp Constant De Schrijver - Gevlucht naar buitenland met veel geld -
Monika Dumon Lily Somers - Verdwenen na verkrachtingszaak -
Ernst Löw Arno Dandrea - Aan de deur gezet door Martine -
Govert Deploige Michael Bastiaens - Verhuisd voor AZG -
Kristine Van Pellicom Manon Raeman - Verhuisd naar New York wegens haar werk -
Nolle Versyp Dré Van Goethem - Verhuisd naar Zuid-Frankrijk -
Viv Van Dingenen † Veronique Van Sevenant - Verdwenen in de woestijn en vermoedelijk vermoord in opdracht van Robert Swerts -
Pascale Bal Isabelle Vinck - Opgepakt door de politie -
Aafke Bruining Louise Goorman - Uit beeld verdwenen -
Yoeri Lewijze Jelle Cavens - Uit beeld verdwenen -
Dirk Tuypens Jan Reimers - Vermoord door Werner -
Sien Diels Ria Verbaendert - Verdwenen na breuk met Dré -
Marc Bober Willy Pleysier - Euthanasie gepleegd -
Ann Petersen Florke Bomans - Overleden bij haar zus -
Ingrid De Vos † Claire Boons - Zelfmoord gepleegd -
Karen Van Parijs † Katrien Lefloo - Vermoord door Claire -
Mieke Verheyden † Thérèse Lefloo - gestorven aan hartstilstand -
Guy Van Sande Alex Walters - Vermoord door Claire -
Wim Peters Joeri Verbist - Vertrokken naar zijn familie in Zuid-Afrika -
Herbert Flack Jean-Pierre De Ruyter - Weggevlucht naar Portugal met een groot fortuin -
Wim Stevens Vic Langenbergh - Omgekomen in een brandende caravan -
Walter Quartier Karel Van De Wiele - Vertrokken na dood van Rogerke -
Oswald Maes Roger Van De Wiele - Overleden -
Peggy De Landtsheer Marlies Bloemendael - Gearresteerd wegens fraude -
Brecht Callewaert Reggie - Ontslag -
Gerda Marchand Erna De Wolf - Uit beeld verdwenen -
Werner De Smedt Senne - Gedumpt door Eva en Marie -
Doris Van Caneghem Felicienne Lejeune - Met pensioen gegaan -
Ann Ceurvels Valerie Wijndaele - Verhuisd/gestorven in Australië -
Herlinde Hiele Sabine Verbist - vertrokken naar Zuid-Afrika -
Bert André Marcel - - -
Claris Frederickx Bert - Relatiebreuk met Sabine -
Koen Monserez † Ferre - Vermoord door Jean-Pierre -
Wouter Van Lierde † Gino - Doodgeschoten door Ferre -
Bart Dauwe † Eddy - Vermoord door Ferre -
Ria Cassauwers Marcella - Uit beeld verdwenen -
Norman Baert Inspecteur Eric - uit beeld verdwenen na de ontsnapping van Linda -
Mieke Bouve Linda Lievens - Opgepakt door de politie, ontsnapt en gevlucht naar Zuid-Afrika -
Michael De Cock Kristoff Verbist - Gevlucht naar Zuid-Afrika -
Bert Cosemans Dirk Van Baelen - Gevlucht naar Zuid-Afrika -
Liesbeth Adriaenssens Lotte Van Baelen - Gevlucht naar Zuid-Afrika -
Jan Schepens Pierre Vinck - Doodgeschoten door Linda -
Alexander van Bergen Yves Akkermans - Ontslagen -
Machteld Timmermans Sofie Deprez - Verdwenen na het onderzoek naar de moord van Fernand -
Christophe Stienlet Antoine - Ontslagen als kapper bij Rosa -
Chris Cauwenberghs Fernand Verbist - Nek gebroken door Pierre en daarna achtergebleven in een brand in de kelder aangestoken door Pierre -
Mieke De Groote Lydia - - -
Mark Lauwrys † Bernard - Voor een auto gesprongen -
Ilse Van Hoecke Sandra Nauwelaerts - -
Donald Madder Tom De Decker nr. 1 - Verhuisd naar het buitenland, kwam later terug, gespeeld door een andere acteur -
Martine De Kok Mira - Relatiebreuk met Joeri -
Frederik Imbo Steve Desmyter - Gearresteerd na aanranding van Valerie -
Marleen Maes Liliane Deroep - Uit beeld verdwenen -
Kurt Van den Driessche Frederique Bastiaens - Vertrokken na relatiebreuk met Eva -
Lilianne Dorekens Josée Beyers - Ontslagen als kuisvrouw bij Marianne -
Jos Geens Rudi Sterckx - Uit beeld verdwenen, later bleek hij ontslag genomen te hebben bij Vercammen -
Paul-Emile Van Royen Gaston Vercammen - Terug naar Spanje verhuisd naar Angèle -
Axel Daeseleire Robbe Canaerts - Weer vertrokken naar zijn werk in het buitenland -
Kris Cuppens Jacques De Coster - Ging de gevangenis in -
Bert Vannieuwenhuyse Phile Ceulemans - Uit beeld verdwenen -
Sara Van Hoezen Polle - Uit beeld verdwenen -
Els Olaerts Kristien Michiels nr. 2 - Vertrokken na de verdwijning van Harry en Clio -
Karel Vingerhoets Harry Moeyaerts - Samen met Clio naar het buitenland gevlucht -
Diverse kinderen Clio Moeyaerts - Samen met haar vader Harry naar het buitenland gevlucht -
Pieter Genard Bart Govers - Ging de gevangenis in -
Ann Hendrickx Ingrid Michiels - Gestorven door auto-ongeval -
Jaak Van Assche Vercruysse - Uit beeld verdwenen -
Leo Dewals inspecteur Pol Tibbax - Uit beeld verdwenen na onderzoek naar de moord op Neil -
Luc Springuel Jos Sanders - Uit beeld verdwenen na onderzoek naar de moord van Neil -
Filip Peeters Serge Simonard - Uit beeld verdwenen -
Vicky Florus Rebecca De Taeye - - -
Koen De Bouw Lou Swertvaeghers - Vertrokken met Ann naar het buitenland -
Suzanne Saerens Marijke Wouters - - -
Katrien Vandendries Carolien Jacobs - Na relatiebreuk met Werner vertrokken -
Rudy Morren Francois Chevalier - Uit beeld verdwenen -
Leo Madder Charles Bastiaens - Teruggekeerd naar Belize -
Sofie Segebarth Sarah Bastiaens - Vertrokken -
Gert Lahousse Neil Feyaerts - Vermoord door Jenny -
Paula Sleyp Martje - Buitengegooid door Florke -
Sjarel Branckaerts Robert Vercammen - Omvergereden door Rudi Sterckx -
Anne Mie Gils Gerda Van De Wiele - Ging terug naar haar eigen huis -
Rik Andries Walter De Decker - Gestorven aan hersenbloeding -
Alex Van Stratum † Pieter-Jan - Omgekomen in een zelf aangestoken brand in de stallen van "ter Smissen" -
Katrien Meganck Kristien Michiels nr 1 - Uit beeld verdwenen na bezoekje bij haar zus Ingrid -
Veerle Luts Elke Vervust - Uit beeld verdwenen -
Marc Schillemans Jean-Paul Vervust - Uit beeld verdwenen -
Annemarie Picard Agnes Raemaekers-Vervust - Uit beeld verdwenen -
Pierre Callens John De Brabander - Buitengegooid door Ann -
Luk De Koninck Mark Van Den Bakker - Uit beeld verdwenen -
Jeroen Maes Steven - Uit beeld verdwenen -
Willy Vandermeulen Leon Raemaekers - Relatiebreuk met Florke -
Miek Van Bocxtaele Hannah - Weggegaan bij Tom -

Oorspronkelijke acteurs

Dit zijn de oorspronkelijke acteurs van 1995:

Acteur Personage
Pol Goossen Frank Bomans
Annick Segal Rosa Verbeeck
Monica Van Lierde Ann De Decker
Donald Madder (niet Wim Stevens) Tom De Decker
Marleen Merckx Simonne Backx
Leah Thys Marianne Bastiaens
Merel De Vilder Bianca Bomans
Rik Andries Walter De Decker
Gert Lahousse Neil Feyaerts
Chris Cauwenberghs Fernand Verbist
Doris Van Caneghem Felicienne Lejeune
Sally-Jane Van Horenbeeck Peggy Verbeeck
Mark Tijsmans Bennie De Taeye
Janine Bischops Jenny Verbeeck

Huidige families in Thuis

Er zijn nog andere personages binnen de hieronder vermelde families maar deze zijn in de loop der jaren uit de serie verdwenen. Door verschillende aparte verhoudingen lopen enkele families door elkaar.

Familie Bomans
Frank, Simonne, Yvette, Angèle, Luc en Kaat
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Staf Bomans
 
Florke Bomans
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Luc Bomans
 
 
 
 
 
 
 
Frank Bomans
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Robert Vercammen
 
 
Leontien Vercammen
 
 
 
 
 
 
 
Jenny Verbeeck
 
 
Bianca Bomans
 
 
Robin Bomans
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jenny Fawzi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Rosa Verbeeck
 
 
Peggy Verbeeck
 
 
Sandrine De Decker
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lowie Bomans
 
 
 
Kristof
 
Simonne Backx
 
 
Franky Bomans Nu Kaat Bomans
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sam De Witte
Familie Bastiaens
Marianne, Claire, Ann, Tom en Sandrine
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
?
 
 
 
Eric Bastiaens
 
 
 
Martine Lefever
 
Charles Bastiaens
 
Marijke Wouters
 
 
 
Marianne Bastiaens
 
Walter De Decker
 
 
 
Claire Bastiaens
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Geert Smeekens
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
William Degreef
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Michael Bastiaens
 
Sam Bastiaens
 
Sofie Bastiaens
 
 
Frédérique Bastiaens
 
Sarah Bastiaens
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ann De Decker
 
 
 
 
 
Tom De Decker
 
Bianca Bomans
 
Robin Bomans
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Peggy Verbeeck
 
Sandrine De Decker
 
Familie Verbeeck
Rosa, † Jenny, Leo, Bianca en Peggy
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Frank Bomans
 
Jenny Verbeeck
 
 
 
 
 
 
Rosa Verbeeck
 
Frank Bomans
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bianca Bomans
 
 
Dré Van Goethem
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Luc Bomans
 
 
Peggy Verbeeck
 
Tom De Decker
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Waldek Kozinsky
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tom De Decker
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sandrine De Decker
 
 
 
 
 
 
 
 
Mo Fawzi
 
 
Robin Bomans
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jenny Fawzi
 
 
 
 
 
 
 
Familie De Grote
Nancy, Eddy, Renzo, Dylan, Charité, Joseph, Femke, Britney, Vic, † Lucas en Peter
 
 
 
 
 
 
 
 
Mike Van Noteghem
 
Nancy De Grote
 
Eddy Van Noteghem
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Femke De Grote
 
Britney Van Notghem
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Familie Van Capelle
Julia, Paulien, Adil, Katrien, Pierre
Familie Cremers
Tim, Sam en Hannah
Familie Van Santen
Judith, Stan, Emma, Tom, † Kurt
Familie Baert
Karin, Steven en Kobe

Vroegere Families in thuis

Familie Vercammen
† Leontien, † Robert, Gaston
Familie Moeyaert
Harry, † Ingrid, Clio
Familie Verbist
† Fernand, Linda, Kristoff, Joeri, Eva, Sabine, Nand, Dirk, Lotte
Familie Reimers
† Mathilde, † Robert, † Jan, † Maarten
Familie Vinck
† Pierre, † Valerie, Isabelle
Familie Van Sevenant
† Veronique, Werner, Julie, Eva
Familie Bastiaens (Eric)
Eric, Martine, Sam, † Sofie, Michael, Dorien
Familie Fawzi
Mo, Bianca, Aisha, Youssef
Familie Courtois
Lynn, Ivo
Familie Blomaert
Jana, Tibo, Ellen
Familie Smeekens
† Geert, † Sandrine, † Odette
Familie Schepers
Bram, † Herman

Geboorten

Naam Jaar Ouders
Clio Moeyaerts 1997 François Chevalier en † Ingrid Michiels
Franky Bomans 1997 (in de loop van de serie teruggebracht naar 1993) Frank Bomans en Simonne Backx
Julie Van Sevenant 2001 Werner Van Sevenant en † Valerie Wijndaele
Lowie Bomans 2003 (in de loop van de serie teruggebracht naar rond 1996) Luc Bomans en † Leontien Vercammen
Nand Reimers 2004 Eva Verbist en † Jan Reimers
Britney Van Noteghem 2006 Nancy De Grote en Eddy Van Noteghem
Sandrine De Decker 2009 Tom De Decker en Peggy Verbeeck
Robin Bomans 2010 Tom De Decker en Bianca Bomans
† Jack Schepers 2013 Bram Schepers en Jana Blomaert
† Lucas De Grote 2014 Femke De Grote en Peter Vlerick
Hannah Cremers 2015 Tim Cremers en Sam De Witte
Vic Vlerick 2017 Femke De Grote en Peter Vlerick
Jenny Fawzi 2017 Bianca Bomans en Mo Fawzi

Huwelijken en scheidingen

Jaar huwelijk Koppel Status
seizoen 4 Frank Bomans en Simonne Backx Getrouwd
seizoen 4 Florke Bomans en † Roger Van De Wiele Ontbonden door Rogerkes dood
seizoen 5 Jenny Verbeeck en Dré Van Goethem Gescheiden
seizoen 6 Werner Van Sevenant en † Valerie Wijndaele Gescheiden
seizoen 7 Luc Bomans en † Leontien Vercammen Ontbonden door Leontiens dood
seizoen 8 Jan Reimers en Eva Verbist Ontbonden door Jans dood
seizoen 8 Waldek Kozinsky en Rosa Verbeeck Gescheiden en later hertrouwd
seizoen 9 Mo Fawzi en † Veronique Van Sevenant Ontbonden door Veroniques dood
seizoen 12 Eric Bastiaens en Martine Lefever Getrouwd
seizoen 13 Sam Bastiaens en Dorien De Backer Getrouwd
seizoen 14 Cois Pelckmans en Julia Van Capelle Gescheiden
seizoen 15 Geert Smeekens en Marianne Bastiaens Gescheiden
seizoen 15 Jelena Leshi en Waldek Kozinsky Ontbonden door Jelena's dood
seizoen 16 Mo Fawzi en Bianca Bomans Getrouwd
seizoen 17 Franky Bomans en Tibo Timmermans Gescheiden
seizoen 18 Eddy Van Noteghem en Nancy De Grote Gescheiden
seizoen 18 Peter Vlerick en Peggy Verbeeck Gescheiden
seizoen 20 Waldek Kozinsky en Rosa Verbeeck Gescheiden
seizoen 20 Luc Bomans en Julia Van Capelle Gescheiden
seizoen 20 Geert Smeekens en † Hélène Symons Ontbonden door Geerts dood
seizoen 20 Marianne Bastiaens en William Degreef Gescheiden
seizoen 22 Femke De Grote en Peter Vlerick Getrouwd
Seizoen 23 Tom De Decker en Judith Van Santen Getrouwd
Seizoen 23 Nancy De Grote en Dieter Van Aert Getrouwd

Afleveringen

Onderstaande tabel toont de uitgezonden afleveringen.

Seizoen Eerste uitzending Afleveringen Aantal
1 23 december 1995 - 26 april 1996 1 - 90 90
2 2 september 1996 - 2 mei 1997 91 - 265 175
3 1 september 1997 - 29 mei 1998 266 - 460 195
4 31 augustus 1998 - 28 mei 1999 461 - 655 195
5 30 augustus 1999 - 26 mei 2000 656 - 850 195
6 28 augustus 2000 - 25 mei 2001 851 - 1045 195
7 3 september 2001 - 31 mei 2002 1046 - 1240 195
8 2 september 2002 - 30 mei 2003 1241 - 1435 195
9 1 september 2003 - 28 mei 2004 1436 - 1630 195
10 30 augustus 2004 - 27 mei 2005 1631 - 1825 195
11 29 augustus 2005 - 2 juni 2006 1826 - 2025 200
12 4 september 2006 - 1 juni 2007 2026 - 2220 195
13 3 september 2007 - 30 mei 2008 2221 - 2415 195
14 1 september 2008 - 29 mei 2009 2416 - 2610 195
15 31 augustus 2009 - 28 mei 2010 2611 - 2805 195
16 30 augustus 2010 - 27 mei 2011 2806 - 3000 195
17 29 augustus 2011 - 1 juni 2012 3001 - 3200 200
18 27 augustus 2012 - 31 mei 2013 3201 - 3400 200
19 2 september 2013 - 30 mei 2014 3401 - 3595 195
20 1 september 2014 - 26 juni 2015 3596 - 3810 215
21[5] 31 augustus 2015 - 24 juni 2016 3811 - 4025 215
22 29 augustus 2016 - 23 juni 2017 4026 - 4240 215
23 28 augustus 2017 - juni 2018 4241 - ?  ?

Boeken

Soms verschijnen er ook boeken die draaien rond enkele personage en/of een verhaallijn verder uit te doeken doen die in de televisieserie (nog) niet aan bod gekomen waren. Zeker de verhaallijnen van de boeken Doodgezwegen en (On)gewenst zijn nauw verweven met de serie.

 • Zomerlieven: oktober 2003
 • De jaren van verstand: april 2004
 • Nergens beter dan thuis: 2011
 • Doodgezwegen: oktober 2014
 • (On)gewenst: april 2015
 • Herboren: februari 2016
 • Losgebroken: oktober 2016
 • Afgewezen: mei 2017

Thuisreis

Jaarlijks in de maand september of oktober wordt een reis naar het buitenland met enkele acteurs en actrices georganiseerd.

Jaar Datum Land Locatie
2012 21 oktober - 28 oktober Turkije Turkse Rivièra
2013 13 oktober - 20 oktober Griekenland Rhodos
2014 12 oktober - 19 oktober Griekenland Kos
2015 19 september - 26 september Bulgarije Bulgaarse Rivièra
2016 11 oktober - 18 oktober Spanje Andalusië

Thuisdag

Sinds de beginjaren vindt er ook een Thuisdag plaats. Het is een dag waarop de kijker kennis kan maken met de Thuis-acteurs en waarop een barbecue en talloze muzikale optredens worden gehouden.

Locaties

Datum Locatie Plaats
9 mei 1998 Planckendael Muizen
1999 - -
2000 Provinciaal Domein Bokrijk Genk
2001 - -
26 mei 2002 Circuit van Zolder Zolder
2003 - -
2004 - -
22 mei 2005 - Antwerpen
28 mei 2006 - Antwerpen
27 mei 2007 Planckendael Muizen
25 mei 2008 Bellewaerde Ieper
17 mei 2009 Domein Puyenbroeck Wachtebeke
23 mei 2010 Domein Puyenbroeck Wachtebeke
29 mei 2011 Domein Puyenbroeck Wachtebeke
3 juni 2012 Be-MiNE Beringen Beringen
26 mei 2013 Utopolis Mechelen Mechelen
29 mei 2014 Kortrijk Xpo Kortrijk
23 mei 2015 Leuven
14 mei 2016 De Ster Sint-Niklaas[6]
27 mei 2017 Domein Puyenbroeck Wachtebeke

Foto's

Dvd's

Er zijn twee seizoenen van Thuis op dvd verschenen in 2005: seizoen 1, bestaande uit 12 dvd's met 90 afleveringen, en seizoen 2: 20 dvd's met 175 afleveringen.

Trivia

Enkele acteurs werden verschillende keren ingezet in Thuis.

 • Zo speelde Wim Stevens (die momenteel de rol van Tom De Decker vertolkt) eerder al Vic Langenbergh, die als privédetective werd ingehuurd door Leontien Vercammen maar eigenlijk onder één hoedje speelde met Isabelle Vinck en om het leven kwam in de caravan van Luc Bomans.
 • Katrien De Ruysscher speelde in 2006 Nele, die in dezelfde instelling als Sofie Bastiaens afkickte van een drugsverslaving waar de twee uiteindelijk goed bevriend raakten. Momenteel speelt ze echter Judith Van Santen, arts in de dokterspraktijk en vriendin van Tom.
 • Camilia Blereau, die Hélène Van Damme-Symons vertolkte, dook eerder al op als Madeleine Rousseau, om de begrafenis van haar zus, Florke, bij te wonen.
 • Gert Lahousse werd als Neil Feyaerts gedood door Jenny Verbeeck nadat hij Bianca Bomans had verkracht in 1996, maar keerde in 2008 terug als Rudi De Moor, de dealer van Sofie Bastiaens.
 • Hugues Hausman speelde tijdens seizoen 2 een gastrol als rijkswachter Didier Mercier. Later dook hij enkele keren op als misdadiger Roy Steurs.
 • In de speciale 1000ste aflevering maakte Liesbeth Adriaenssens haar Thuis-debuut als Lotte Van Baelen en vluchtte ze samen met Linda Verbist naar Zuid-Afrika. Later werd ze echter ingezet om de rol van Maaike Mertens te vertolken, een studente die in de loft logeerde en een oogje had laten vallen op Eric Bastiaens.
 • Tijdens seizoen 19 maakte Katrien Vandendries haar Thuis-rentrée als Lena Blondeel, de moeder van Olivia en vriendin van Jens. Tijdens de eerste drie seizoenen vertolkte zij reeds Carolien Jacobs.
 • Luk De Koninck vertolkte in seizoen 1 Mark Van den Bakker, een jeugdlief van Rosa dat ervan verdacht wordt de vader van Peggy te zijn. Tijdens seizoen 20 maakte hij zijn wederoptreden als William Degreef, een nieuwe liefde voor Marianne.
 • Wouter Van Lierde speelde tijdens seizoen 5 een drugsdealer die werd gedood door Jean-Pierre. Tijdens seizoen 20 dook hij opnieuw op als Thomas Smith, een privédetective.
 • Tijdens seizoen 2 speelde Eddy Vereycken de advocaat van Robert en Leontien Vercammen tijdens de rechtszaak tegen Frank Bomans. Later was hij ook enkele seizoenen te zien als commissaris Wildiers.
 • Anke Helsen speelde tijdens seizoen 2 de rechter tijdens de rechtszaak tussen de Vercammens en Frank Bomans. Ruim negentien jaar later maakte ze opnieuw haar opwachting als Kathleen De Belder, de moeder van Jens en Stijn.
 • Robert de la Haye vertolkte tijdens 2011 en 2012 Axel Verstraeten. Tijdens seizoen 21 dook hij echter op als de huisbaas van Charité.
 • Wim Van de Velde speelde tijdens 2006 Tony, een gangster waar Renzo voor werkte en die ook Sofie tot escorte-werk dwong. Tien jaar later keerde hij terug in de serie als Ruben Huisman, een psychiater die zich uiteindelijk in het dorp vestigde.
 • Ben Van Ostade vertolkte tijdens seizoen 14 meester Van Roosbroeck, die Eric Bastiaens verdedigde tijdens de rechtszaak rond de dood van Mike. In 2017 dook hij op als Steven Lambrechts, een cliënt van Tom en Karin.

Sommige acteurs speelden zelfs driemaal mee in Thuis:

 • Jos Van Geel vertolkte in seizoen 1 meneer Dedonder, de vakbondsmandataris. Later keerde hij terug als collega van Martine Lefever, die eveneens op de directeurspositie in de school aasde. Ten slotte speelde hij ook de rol van Pierre Snackaert, ex van Julia en vader van hun dochters Katrien en Paulien.
 • Ook Annemarie Picard werd al driemaal ingezet. Tijdens seizoen 1 speelde ze Agnes Vervust-Raemaekers, de moeder van een vriendin van Peggy. Later vertolkte ze een advocate tijdens het proces tussen Luc en Simonne. Tijdens seizoen 18 dook ze opnieuw op. Ditmaal als Martha, de buurvrouw van Eddy en Nancy.

Pol Goossen speelt al sinds het begin Frank Bomans en speelde tijdens seizoen 11 ook diens dubbelganger Manfred Stein.

Er zijn ook enkele personages die door meerdere acteurs gespeeld werden. Naast Tom De Decker, Franky Bomans en de jonge kinderen uit de soap is ook het personage Ivo Courtois door twee verschillende acteurs vertolkt. In seizoen 17 was in twee afleveringen Geert Dauwe de acteur van dienst. Toen het personage een belangrijkere rol kreeg later dat seizoen, opteerde men voor Leslie De Gruyter.

Externe links