Tides (film)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Tides
(Filmposter op en.wikipedia.org)
Regie Tim Fehlbaum
Producent Philipp Trauer
Ruth Waldburger
Thomas Wöbke
Scenario Tim Fehlbaum
Mariko Minoguch
Hoofdrollen Nora Arnezeder
Sarah-Sofie Boussnina
Iain Glen
Muziek Lorenz Dangel
Montage Andreas Menn
Cinematografie Markus Förderer
Productiebedrijf BerghausWöbke Filmproduktion
Vega Film
Distributie Constantin Film
Première 1 maart 2021 (Berlijn)
Genre Sciencefiction, thriller
Speelduur 104 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Duitsland Duitsland
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Tides is een Duitse sciencefiction-thriller uit 2021, geregisseerd door Tim Fehlbaum.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

In het midden van de 21e eeuw werd de mensheid bijna volledig uitgeroeid door een wereldwijde catastrofe. Een kleine groep astronauten werd vanuit de Kepler-ruimtekolonie naar de aarde gestuurd. Haar landingscapsule crasht echter en alle bemanningsleden behalve astronaut Blake en haar collega Tucker komen om. De missie van de missie is om erachter te komen of mensen zich weer op aarde kunnen voortplanten, een vaardigheid die hun soort heeft verloren. Tijdens het onderzoeken van dode dieren op het strand, wordt Tucker ontvoerd door een groep overlevenden in deze woestenij, en bij haar terugkeer ziet Blake dat de lander ook wordt verwijderd. Kort daarna wordt ook zij neergeslagen en wordt ze wakker in een van haar nederzettingen. Zolang Blake zich kan herinneren, is ze getraind in de richtlijn "Voor de velen" om het voortbestaan van de mensheid te dienen.

Haar vader had haar over de aarde verteld en dat er in het Henderson-gebied aan de Atlantische Oceaan aan de kust tussen Midden- en Noord-Amerika een gebied is ontdekt waar de natuur niet volledig is verwoest door de mens en waar de natuur zich begint te herstellen. Haar vader maakte deel uit van de eerste Ulysses-delegatie en Blake heeft de hoop nooit opgegeven hem na zijn reis naar de aarde weer te zien, zelfs niet als iemand ooit het contact met deze missie heeft verloren. Nadat de nederzetting waar Blake wordt vastgehouden in een hol is overvallen, gaan de ouders op zoek naar hun kinderen. Blake besluit te helpen bij het vinden van Maila's moeder, die haar dochter mist, en smokkelt zichzelf aan boord van een gevangenisschip.

Na het selecteren van deze geëvolueerde mensen in het fort, wordt Blake door Paling naar Gibson, de manager van de faciliteit, gebracht. Hij begroet haar hartelijk, legt haar uit dat ze al lang op haar komst wacht en dat hij ook weet van de Kepler-ruimtekolonie. Gibson diende haar vader op de Ulysses Mission en kende Blake als zijn dochter Louise toen ze nog een kind was. De "Muds", zoals ze de overlevenden op aarde noemden, vernietigden alles kort nadat ze een rapport naar Kepler konden sturen en ontnamen hen dus elke gelegenheid om weer in contact te komen met de ruimtekolonie. Haar vader kwam om bij de aanval en sindsdien heeft hij zijn project om een schip te bouwen voortgezet. Blake krijgt een hut toegewezen.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Acteur Personage
Nora Arnezeder Louise Blake
Sarah-Sofie Boussnina Narvik
Iain Glen Gibson
Sope Dirisu Tucker
Sebastian Roché Blake’s vader
Joel Basman Paling
Kotti Yun Munay
Bella Bading Maila
Chloé Heinrich jonge Blake
Eden Gough Neil

Release en ontvangst[bewerken | brontekst bewerken]

De film ging in première op 1 maart 2021 op het Internationaal filmfestival van Berlijn.[1] Op Rotten Tomatoes heeft Tides een waarde van 40%, gebaseerd op 5 recensies.[2]

Prijzen en nominaties[bewerken | brontekst bewerken]

Jaar Prijs Categorie Genomineerde(n) Uitslag
2021 Bayerischer Filmpreis Beste regie Tim Fehlbaum Gewonnen
Beste cinematografie Markus Förderer Gewonnen

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]