Tigerlily

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Tigerlily
Album van Natalie Merchant
Uitgebracht 1995
Genre Pop
Label(s) Elektra
Producent(en) Natalie Merchant
Chronologie
-   1995
Tigerlily
  1998
Ophelia
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Tigerlily is Natalie Merchant's debuutalbum als solo-zangeres, nadat ze in 1993 de band 10,000 Maniacs had verlaten. Het album behaalde de 13e plaats in de Amerikaanse album top 200.

In 1996 verscheen een tour edition met een bonus cd. Op die bonus cd staan onder andere een remix van Jealousy en enkele live covers, zoals Sympathy for the devil en Son of a preacher man. In 2000 verscheen het album in meerkanaalsgeluid op dvd-audio.

Carnival was de eerste single van het album, en gaat over New York City. De tweede single, Wonder, gaat over het leven van een verstandelijk gehandicapte vrouw. In de videoclip van Wonder is Natalie te zien met een groot aantal mensen met het syndroom van Down. Jealousy was de derde single, en valt qua tekst uit de toon bij andere nummers van Natalie. Jealousy gaat namelijk over haar eigen persoonlijke liefdesleven, meestal gaan haar nummers over "grotere" onderwerpen dan dat. Natalie laat weinig los in de media over haar privéleven, maar Jealousy schijnt te gaan over de verbroken verloving met een manager van haar platenmaatschappij. San Andreas Fault was de vierde single, echter deze is alleen als promo-single verschenen voor de radio. Het lied River gaat over de vroeg overleden acteur River Phoenix.

Tracklist[bewerken]

01. San Andreas Fault
02. Wonder
03. Beloved Wife
04. River
05. Carnival
06. I may know the word
07. The letter
08. Cowboy romance
09. Jealousy
10. Where I go
11. Seven years

Trivia[bewerken]