Tim Cremers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Tim Cremers
Thuis-personage
Naam Tim Cremers
Acteur Jeroen Lenaerts
Eerste verschijning aflevering 2469
Beroep Politieagent
Is samen met Sam De Witte
Vader van Hannah Cremers

Tim Cremers is een personage uit de Vlaamse Eén-soap Thuis gespeeld door Jeroen Lenaerts. Hij maakte deel uit van de serie tussen 2008 en 2009. In 2010 dook hij opnieuw op. De zus van Tim is Lindsay Cremers.

Relatie[bewerken | brontekst bewerken]

Tim duikt voor het eerst op bij Katrien Snackaert op school. Ze worden al snel een koppel. De relatie gaat goed, totdat Tim besluit aan een legeropleiding deel te nemen. Katrien gaat hiermee niet akkoord. Wanneer Tim niet geselecteerd wordt, gaat de relatie weer een stuk beter beter.

Tim is ook een goede vriend van Jens De Belder, de vriend van Paulien Snackaert. Wanneer Julia, de moeder van Paulien en Katrien op reis gaat met Cois, worden de meisjes bij hun vader Pierre gedropt. Dit tegen de zin van zowel de meisjes als hun vriendjes, want zij hadden wel wat anders gepland. Op de seizoenfinale proberen Tim en Jens dan ook om Pierre dronken te krijgen, zodat zij een avond alleen kunnen hebben met de meisjes. Wanneer dit niet te vlug gaat, doet Tim ook nog eens slaappillen in de drank van Piet, waardoor deze in een coma zakt en opgenomen moet worden in het ziekenhuis. De gevolgen voor Tim en Jens waren niet goed; zij waren niet meer welkom in het huis van Julia.

Enige tijd later is alles dan toch terug goed gekomen en zijn de twee op reis gegaan naar Ierland en daar vrijen ze voor het eerst, wat niet zo goed uitdraait voor het koppel. In België proberen ze het een tijd later opnieuw, maar tevergeefs. Tim vertrekt later naar een politieopleiding.

Enkele maanden later duikt hij opnieuw op als agent. Hij betrapt Katrien met haar nieuwe vriend Filip, die ook haar docent blijkt te zijn. Katrien denkt dat hij haar stalkt, maar de stalker blijkt haar beste vriendin Saartje te zijn. Hij wordt daarna weer verliefd op Katrien, maar zij staat daar niet voor open. Hij wordt ook aangerand door Bram Schepers in een dronken bui, hij dient klacht in.

Ondertussen heeft Tim een nieuwe relatie met agente Gitta Thys. Of het om echte liefde gaat, of om Katrien jaloers te maken, was niet duidelijk. Wanneer Katrien ook gevoelens heeft voor Tim, probeert Katrien een relatie met Jens om Tim jaloers te maken. Hun opzet slaagt en al snel worden Tim en Katrien terug een koppel. Gitta verlaat razend het appartement van Tim.

Ondertussen zijn Katrien en Tim uit elkaar, omdat Katrien niet kon kiezen tussen Stijn De Belder en Tim. Stijn vertrok naar Engeland voor zijn studies. Tim werd terug gewoon vrienden met Katrien.

Na het vluchtmisdrijf waarbij Femke Fierens Simonne Backx aanreed, worden Tim en Femke goede vrienden. Dankzij Femke ontsnapt Tim zelfs aan een blaam of zelfs ontslag bij de politie: tijdens het initiële verhoor heeft hij namelijk een procedurefout gemaakt. Femke vraagt Tom om deze fout niet te melden op het proces. Tim en Femke trachten romantische avonden te organiseren, dewelke steeds mislukken. Op 1 date spreken ze af dat hij Femke ophaalt bij Marianne Bastiaens. Net op dat moment dringt Guy De Herdt binnen om wraak te nemen op Mayra Magiels. Uiteindelijk kan Tim Guy overmeesteren en loopt alles goed af. Uiteindelijk komt toch alles goed tussen de twee, en ze worden al gauw een koppel. Femke trekt in bij Tim nadat Jens verhuist naar café Frens.

Na een gevecht moet Tim verzorgd worden in het ziekenhuis. De persoon met wie hij vocht blijkt daar geen vreemde te zijn; hij is namelijk besmet met het hiv-virus. De kans dat Tim ook besmet is, is vrij klein maar niet onbestaand. Na drie maanden weten ze de uitslag, echter zorgt dit voor druk op zijn relatie. Hij duwt Femke weg uit vrees om haar ook te besmetten. In een zwak moment hebben Femke en Peter gemeenschap. Dit leidt tot een tijdelijke breuk tussen Tim en Femke. Echter blijkt Femke zwanger te zijn van Peter. Ze wil in het geheim een abortus laten plegen, maar Tim vindt de predictor.

Niet veel later houdt de politie alcoholcontrole. Tim moet een controle uitvoeren bij Femke. Omdat de test positief is en Femke voorwaardelijk vrij is, belandt zij toch in de gevangenis. Tim kan Femke in eerste instantie niet uit zijn hoofd zetten. Zij schrijft hem diverse brieven, maar hij wil deze in eerste instantie niet lezen. Uiteindelijk doet hij dit toch en komt hij te weten dat Femke geen abortus heeft laten plegen en dat de wettelijke termijn daarvoor is overschreden.

Tim start enige tijd later een relatie met Sam De Witte. Tim verzwijgt dat hij iets had met Femke. Wanneer Sam hierover hoort in Zus & Zo begint ze zich vragen te stellen. Daarbij komt dat Femke, na haar vrijlating, plots aan de deur staat en Sam nu pas verneemt dat zij ook zwanger is. Het komt bijna tussen een breuk tussen Tim en Sam, maar Tim bundelt zijn krachten en vertelt Femke dat hun relatie definitief over is en dat hij - als niet-natuurlijke vader - niets te maken wil hebben met het kind.

Seizoen 20: Tim en Sam besluiten samen een huis te kopen. Sam is samen met Lowie de eigenares van het huis. Enige tijd later komt het klusbedrijf van Sam na een ongeluk in de problemen omdat Sam vergeten is de verzekeringsmaatschappij te betalen. Tim besluit Sam te helpen door haar geld te geven, Sam wil dit eerst niet aanvaarden, maar uiteindelijk neemt ze het aanbod toch aan en het bedrijf komt er weer bovenop. Sam blijkt zwanger te zijn van Tim. Tim is dolgelukkig maar Sam niet, ze wil nooit kinderen krijgen omdat ze geadopteerd is. Ze wil abortus plegen. Tim is hiermee niet akkoord maar ze is vastbesloten. Uiteindelijk houdt ze het kind echter toch. Sam wil samen met Tim op zoek gaan naar haar biologische moeder. Na enig zoekwerk komen ze uit bij Angèle, de zuster van Simonne, Simonne blijkt Sams moeder te zijn. Sam is hier kapot van maar ze besluit toch de confrontatie aan te gaan. Een week later komt Simonne naar Sam, en ze vertelt haar dat na de bevalling door haar zuster is verteld dat haar dochter dood geboren zou zijn. Dit was een list van Angele, de zus, en Yvette, de moeder van Simonne.

Ondertussen werd Tims vaste partner bij de politie Dieter Van Aert. Dieter heeft per ongeluk Sandrine De Decker neergeschoten, waardoor deze stopt bij de politie. Sindsdien heeft Tim geen vaste partner meer.

Sam krijgt te horen dat haar halfbroer, Bill, weg is bij zijn vriendin Elke. Hun zoon, Joren De Witte, kan het niet meer aan en vlucht naar de pleegmoeder van Sam, Jorens oma. Veerle, de pleegmoeder van Sam, vraagt Sam om hulp en Sam wil Joren voor een poosje in huis nemen. Maar Tim is het er niet mee eens, want hij denkt dat het een invloed kan hebben op Hannah, de dochter van Sam en Tim. Als Sam afspreekt met Joren, loopt het uit op een ruzie tussen Sam en Tim. later komt Tim op zijn besluit terug en komt Joren toch bij hen intrekken.