Tim Keller

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Tim Keller

Timothy (Tim) J. Keller (1950) is een Amerikaanse predikant. Hij is oprichter en voorganger van de Redeemer Presbyterian Church in het centrum van New York. Keller is een invloedrijk geestelijk leider in de Verenigde Staten en daarbuiten. Zijn preken worden via internet door duizenden mensen over de hele wereld beluisterd.

Keller groeide op in Pennsylvania. Hij studeerde aan de Bucknell University, Gordon-Conwell Theological Seminary en Westminster Theological Seminary. Naar eigen zeggen leerde hij het meest toen hij pastor was in Hopewell (Virginia). Zijn tweede kerk was de Redeemer Presbyterian Church in Manhattan, die hij en zijn vrouw Kathy in 1989 stichtten.

De Redeemer Presbyterian Church wordt wekelijks bezocht door zo’n vijfduizend mensen (2009). Door de week vinden allerlei activiteiten plaats. De afgelopen jaren werden ruim honderd nieuwe gemeenten gesticht.[bron?] De boodschap van Tim Keller richt zich op moderne mensen: zijn uitleg van de Bijbel is voor ongelovigen, twijfelaars alsook voor gelovigen.

New York Magazine noemde Keller de succesvolste evangelist in de stad, omdat hij zou inzien dat jonge generaties afgestudeerden en kunstenaars in grote mate verantwoordelijk zijn voor de ontwikkelingen in de cultuur en dat het belangrijk is deze groep in hun eigen taal en sfeer tegemoet te treden.

Bibliografie[bewerken]

Keller schreef verschillende boeken die ook in het Nederlands zijn vertaald:

Preken van Keller zijn te lezen in onder meer het Nederlandse tijdschrift cv·koers/De Nieuwe Koers.

Externe link[bewerken]