Tim Overdiek

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Tim Overdiek
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Geboren 2 april 1965
Geboorteplaats Oisterwijk
Land Vlag van Nederland Nederland
Portaal  Portaalicoon   Media

Tim Overdiek (Oisterwijk, 2 april 1965) is een voormalig Nederlands journalist, werkzaam voor de NOS. Van december 2010 tot november 2013 was hij presentator van de middageditie van het Radio 1 Journaal, samen met Lucella Carasso.

Hij was vanaf 2008 tot eind september 2010 adjunct-hoofdredacteur bij NOS Nieuws, waarvan onder meer het NOS Journaal deel uitmaakt. Eerder was hij correspondent voor het NOS Journaal in Londen, en daarvóór was hij tot 2005 correspondent voor het Radio 1 Journaal in Washington.

Vanaf november 2013 was Overdiek samen met Wouter Bax werkzaam bij NOS.nl, waar hij als eindredacteur werkte aan de journalistieke ontwikkeling van de digitale activiteiten van NOS Nieuws.[1]

Eind 2016 verliet Overdiek de journalistiek om een nieuwe carrière als therapeutisch coach te starten. In oktober 2017 opende hij in Amsterdam zijn eigen praktijk (Tim Overdiek Counseling). In oktober 2019 verscheen het boek Als de man verliest, omgaan met verdriet, tegenslag en rouw, dat hij schreef met Wim van Lent.

In 2001 kreeg hij een eervolle vermelding van de Stichting Nipkow voor zijn correspondentenwerk in de VS.

Persoonlijk leven[bewerken | brontekst bewerken]

Overdiek heeft twee kinderen uit zijn huwelijk met de Amerikaanse schrijfster, linguïst en vertaalster Jennifer Nolan. Zijn vrouw overleed op 24 oktober 2009 na een ongeluk.[2][3] Naar aanleiding van het ongeluk schreef Overdiek het boek Tranen van Liefde.[4]