Timeout

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Timeout of Time Out kan verwijzen naar:

  • Timeout (sport): iemand geeft aan dat hij of zij rust nodig heeft, voor kortere of langere tijd of eventueel voor verzorging; het kan ook de trainer of spelleider zijn die het spel stillegt, zoals in het voetbal.
  • Timeout (pedagogiek): een leerling wordt tijdelijk uit de klas gestuurd als hij te veel stoort. Soms kunnen schoolmoeë leerlingen ook voor enkele weken in een time-outproject geplaatst worden buiten de school. Ze krijgen er dan vorming (bijvoorbeeld sociale vaardigheden, maatschappelijke vorming, gedragstherapie) om daarna de draad terug op te nemen. Tijdens het time-outproject blijven zij in regel voor de leerplicht.
  • Timeout (GGZ): een periode waarin iemand zich tijdelijk terugtrekt uit het dagelijks leven om tot rust te komen. Deze timeout kan plaatsvinden in een TOV (Timeout-voorziening) binnen een GGZ-instelling.

Ook kan het gaan om het verstrijken van een maximumduur:

  • Timeout (ICT): een gebeurtenis die optreedt wanneer een maximumperiode (niet noodzakelijk gemeten in de echte tijd) verstreken is, zonder dat de gebeurtenis waarop gewacht wordt is opgetreden.

Overige betekenissen zijn:


Vista-xmag.png
Bekijk alle artikelen waarvan de titel begint met Timeout of met Timeout in de titel.
Disambig-dark.svg
Dit is een doorverwijspagina, bedoeld om de verschillen in betekenis of gebruik van Timeout inzichtelijk te maken.

Op deze pagina staat een uitleg van de verschillende betekenissen van Timeout en verwijzingen daarnaartoe. Bent u hier via een pagina in Wikipedia terechtgekomen? Pas dan de verwijzing naar deze doorverwijspagina aan, zodat toekomstige bezoekers direct op de juiste pagina terechtkomen.