Tine Wilde

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Performance Taal en Broekje 2006

Martina Christina (Tine) Wilde (Nijmegen, 26 augustus 1955) is een Nederlands conceptueel kunstenaar en filosoof, actief in installatiekunst, performance, fotografie en tekst.[1] Zij woont en werkt in Amsterdam.[2]

Leven en werk[bewerken]

Tine Wilde studeerde Fine Art aan de academie van Kunst & Design AKI in Enschede en filosofie aan de Universiteit van Amsterdam waar zij in 2008 promoveerde op een combinatie van filosofie en kunstwerken met project Do not Erase en publicatie Remodel[l]ing Reality.

Haar praktijk omvat site-specific installaties, performance, fotografie en tekst. Een fascinatie voor kleur en kleursystemen is een terugkerend motief. Zij ontwikkelde een manier van werken waarin filosofie en kunst integraal samenhangen en elkaar versterken in een zogenoemd 'installatiepakket', waarin een bepaald concept van verschillende kanten wordt uitgediept.[3]

Ze kreeg bekendheid met haar performance Von Märchen und Gespenster in Keulen (1992) en haar onderzoek in de atoomschuilkelder te Dalfsen (1998).[4] Haar permanente foto-installatie Corrido[o]r-Empty Space is te zien in de hal van de Afdeling Wijsbegeerte, Oude Turfmarkt 141, Amsterdam.

Naast haar beeldend werk schrijft Tine Wilde over de relatie tussen filosofie en kunst[5] en verzorgt zij masterclasses en openbare lezingen.

Externe link[bewerken]