Tineke Ceelen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Tineke Ceelen
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Tineke Ceelen
Geboren Lith, 20 april 1963
Nationaliteit Nederlands
Beroep Directeur van Stichting Vluchteling
Portaal  Portaalicoon   Mens & maatschappij

Christina (Tineke) A.J.M. Ceelen (Lith, 20 april 1963) is een Nederlands bestuurster. In 2009 werd haar boek Hier en daar een crisis: Achter de schermen van de internationale hulpverlening uitgebracht.

Leven en werk[bewerken]

Na het behalen van haar vwo-diploma aan het Titus Brandsmalyceum in Oss studeerde Ceelen culturele antropologie aan de Universiteit Utrecht. Begin 1993 werd ze hoofd van de afdeling uitzending bij Memisa, waarbij ze verantwoordelijk werd voor het medisch personeel dat door deze katholieke hulporganisatie naar ziekenhuizen in ontwikkelingslanden werd gestuurd. In 1997 werd ze coördinator bij het Rode Kruis in Tibet om de organisatie te ondersteunen bij haar werkzaamheden in de basisgezondheidszorg voor de Tibetaanse nomadische plattelandsbevolking.

Van 2000 tot 2003 werkte Ceelen als regionale afgevaardigde namens de SNV Netherlands Development Organisation in Kameroen. Sinds 2003 is ze directeur van Stichting Vluchteling. Met Aart Zeeman is zij de initiatiefnemer van Radio Dabanga.

Publicatie[bewerken]

  • Hier en daar een crisis: Achter de schermen van de internationale hulpverlening, Amsterdam, Podium, 2009. ISBN 978-90-5759-899-9.