Titans (televisieserie uit 2018)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Titans
Genre Actie, avontuur, Sciencefiction, superhelden, drama
Speelduur 40 - 45 minuten
Ontwikkelaar Akiva Goldsman, Geoff Johns, Greg Berlanti
Hoofdrollen Brenton Thwaites, Anna Diop, Teagan Croft, Ryan Potter
Montage Tirsa Hackshaw, Brian Wessel
Muziek Clint Mansell, Kevin Kiner
Land van oorsprong Verenigde Staten
Taal Engels
Locatie Toronto, Canada
Gerelateerde series Doom Patrol
Productie
Producent Robert Ortiz
Uitvoerend
producent
Akiva Goldsman, Geoff Johns, Greg Berlanti, Sarah Schechter, Greg Walker, John Fawcett
Productiebedrijf Weed Road Pictures, Berlanti Productions, DC Entertainment, Warner Bros. Television
Distributie Warner Bros. Television Distribution
Uitzendingen
Start 12 oktober 2018
Einde Heden
Afleveringen 11
Seizoenen 1
Zender DC Universe (on-demand service)
Netflix (rechten buiten de VS)
Website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Titans is een Amerikaanse televisieserie die wordt gepubliceerd door de streamingdienst DC Universe. De serie is gebaseerd op het DC Comicsteam Teen Titans. Akiva Goldsman, Geoff Johns en Greg Berlanti hebben de serie ontwikkeld, waarin Brenton Thwaites als Dick Grayson / Robin / Nightwing, de leider van de groep de Titans, Anna Diop als Starfire, Teagan Croft als Raven en Ryan Potter als Beast Boy spelen. Het eerste seizoen van Titans, bestaande uit elf afleveringen ging in première op 13 oktober 2018. Voor de première van de serie werd al bekendgemaakt dat Titans een tweede seizoen zal krijgen.

Met de ontwikkeling van de live-actionserie gebaseerd op de Teen Titans werd begonnen in september 2014 voor Turner Network Television, waarbij Goldsman en Marc Haimes de pilotaflevering schreven. Deze pilot werd besteld in december 2014, maar dit werd nooit tot vervulling gebracht, omdat TNT in januari 2016 bekendmaakte dat ze met het project stoppen. In 2017 werd er bekend gemaakt dat de serie ontwikkeld zal worden voor DC Comics streamingsdienst, DC Universe. Brenton Twaites werd gecast als Dick Grayson in 2017, de andere series regulars werden gecast tussen augustus en oktober van 2017. In mei 2018 werd de spin-off serie Doom Patrol aangekondigd, de serie zal plaatsvinden na de gebeurtenissen van de serie Titans.

Rolverdeling[bewerken]

Hoofdpersonages[bewerken]

  • Brenton Thwaites als Richard "Dick" Grayson: een voormalige circusartiest, die na de dood van zijn ouders werd geadopteerd en getraind door Bruce Wayne (Batman) om samen met hem de misdaad te bestrijden als zijn sidekick, de eerste Robin. Nu als volwassene is hij een rechercheur bij de Detroit Police Department. Dick Grayson wordt de leider van een nieuw groep van helden. Daarnaast probeert hij los te komen van zijn identiteit als Robin, dat hem veel doet herinneren aan zijn mentor, en uiteindelijk verbrand hij zijn Robin-kostuum. Tomaso Sanelli speelt een jongere Dick Grayson in flashbacks.
  • Anna Diop als Koriand'r / Kory Anders / Starfire: een vrouw met krachtige gaven die lijdt aan geheugenverlies, ze is op zoek naar Rachel wie haar enige aanknopingspunt is om haar geheugen terug te krijgen. Uiteindelijk leert ze dat ze van de planeet Tamaran komt, en op een missie is om Rachel te stoppen die op een of andere manier haar planeet zal vernietigen.
  • Teagan Croft als Rachel Roth / Raven: een jonge en mystieke empaat, ze is de dochter van een demon, haar krachten worden gedreven op haar emoties. Croft adresseerde dat Rachels relatie met Dick "meer een soort vader-dochterrelatie is" sinds dat zij "het gevoel delen dat ze zijn achtergelaten."
  • Ryan Potter als Garfield "Gar" Logan: een voormalig lid van de Doom Patrol, die de gave heeft ontwikkeld zich te transformeren in een tijger, als een bijwerking van een serum dat hem genas van het dodelijk virus Sakutia.
  • Curran Walters als Jason Todd / Robin: Batmans huidige sidekick, en de tweede Robin.
  • Conor Leslie als Donna Troy / Wonder Girl: de beste vriendin van Dick uit zijn kinderjaren, en de sidekick van Wonder Woman, maar is nu voornamelijk een fotojournalist, ze beschikt tevens over de Lasso der Overtuiging. Andi Hubick speelt een jongere Donna Troy in flashbacks.

Terugkerende Personages[bewerken]

  • Minka Kelly als Dawn Granger / Dove: een voormalige ballerina, die samen met haar vriend, Hawk, de misdaad bestrijdt.
  • Alan Ritchson als Hank Hall / Hawk: een voormalige college-footballspeler en een ruwe vechtbaas, die vecht tegen de misdaad, samen met zijn vriendin Dove.
  • Rachel Nichols als Angela Azarath: Rachels biologische moeder.
  • Seamus Dever als Trigon, Rachels vader en een interdimensionaal wezen met de kracht om gehele werelden de vernietigen.

In de laatste scene van Dick Grayson verschijnt Subject 13, ook bekend als Superboy, samen met Krypto wanneer ze ontsnappen van Project Cadmus.

Afleveringen[bewerken]

Nr. Titel Regisseur Scenario Datum Pr. Code
1
Titans
Brad AndersonAkiva Goldsman, Geoff Johns en Greg Berlanti12 oktober 2018
Terwijl rechercheur Dick Grayson misdaad bestrijd als agent en burgerwacht, komt een mysterieus meisje met een duister geheim aan in Detroit. 
2
Hank and Dove
Brad AndersonAkiva Goldsman19 oktober 2018
Met Rachel op sleeptouw gaat Dick op bezoek bij twee oude bekenden. Een van hen is niet zo blij om hem te zien. Daarnaast gaat er een familie op reis. 
3
Origins
Kevin Rodney SullivanRichard Hatem, Geoff Johns, Marisha Mukerjee & Greg Walker26 oktober 2018
Kory mag Rachel geen moment uit het oog verliezen. Het probleem is alleen dat ze niet meer weet waarom. Ondertussen denkt Dick terug aan zijn eigen moeilijke jeugd. 
4
Doom Patrol
John FawcettGeoff Johns2 november 2018
Een vriendelijk gezicht introduceert Rachel in een huis vol mensen met allemaal nogal unieke talenten. Dick en Kory volgen een mysterieuze aanwijzing 
5
Jason Todd
Meera MenonBryan Edward Hill & Gabrielle Stanton9 november 2018
Dick en het team zijn neergestreken in een motel en nemen de tijd om elkaars krachten te leren kennen. En dat is maar goed ook, want binnenkort krijgen ze gezelschap. 
6
Together
Carol BankerRichard Hatem & Jeffrey David Thomas16 november 2018
Dick leer met tegenzin zijn vervanging kennen: de nieuw Robin. Later werpt een rit naar Milwaukee wat licht op een duister hoofdstuk uit het verleden van Dick 
7
The Ayslum
Alex KalymniosBryan Edward Hill & Greg Walker23 november 2018
Raven wil graag haar biologische moeder opsporen en vertrekt ondanks de orders van Dick naar een mysterieuze, maar ook gevaarlijke plek. 
8
Donna Troy
David FrazeeRichard Hatem & Marisha Mukerjee30 november 2018
Een oude vriend adviseert Dick hoe hij van het leven kan genieten, maar die doet er niets mee. Ondertussen hoort Rachel meer over het verleden van haar moeder. 
9
Hank and Dawn
Akiva GoldsmanGeoff Johns7 december 2018
Terwijl Hank op Dawn let in een ziekenhuis, komen herinneringen boven over hun vroegere leven en de tragedie die hen samenbracht. 
10
Koriand'r
Maja VrviloGabrielle Stanton14 december 2018
Kory doet een schokkende ontdekking over haar verleden en een lugubere toekomstvoorspelling. Na een gewelddadige confrontatie is Rachel helemaal van streek. 
11
Dick Grayson
Glen WinterRichard Hatem21 december 2018
Een onverwachte bezoeker inspireert Dick om terug naar Gotham City te gaan. Hier is er iets geknapt bij de beroemde burgerwacht. 

Externe link[bewerken]