Titus Interactive

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Titus Interactive
Oprichting 1985
Opheffing 2005
Oprichter(s) Eric Caen
Hervé Caen
Land Frankrijk
Hoofdkantoor Lagny sur Marne
Sector computerspellen
Portaal:  Economie

Titus Interactive SA was een Franse ontwikkelaar en verdeler van computerspellen. Het bedrijf was actief tussen 1985 en 2005 en was gevestigd in Lagny-sur-Marne.

Geschiedenis[bewerken]

Titus Interactive werd in 1985 opgericht door de gebroeders Eric en Hervé Caen in Frankrijk[1] en bracht in zijn beginperiode voornamelijk computerspellen uit voor home computers, zoals Amiga, Amstrad CPC, Atari ST, Commodore 64 en ZX Spectrum, en PC. Later richtte het bedrijf zich ook tot de markt van spelcomputers waaronder Sega Master System, Super Nintendo Entertainment System, Game Boy, Game Boy Color, Sony PlayStation, Sega Dreamcast, Nintendo 64, Nintendo GameCube, Sony PlayStation 2 en Microsoft Xbox.

Titus was gekend omwille van de zeer afwisselende kwaliteit van spellen. Het bedrijf bracht enorm goed geprezen titels op de markt zoals Automobili Lamborghini, Virtual Chess 64, Roadsters, Incredible Crisis, Prehistorik Man en Lamborghini American Challenge. Anderzijds hadden zij ook een waslijst van spellen die de grond werden ingeboord waaronder Superman[2][3] en RoboCop[4]

Titus Interactive werd opgekocht door Virgin Interactive en hernoemd naar Avalon Interactive.

Bankroet[bewerken]

Titus ging op 9 januari 2005 bankroet met een schuld van €33 miljoen.[5] De spelrechten kwamen in bezit van Interplay Entertainment.

Spellen[bewerken]