Toad (Nintendo)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Toad
Personage uit Mario-serie
Eerste spel Super Mario Bros. (1985)
Schepper(s) Shigeru Miyamoto
Engelse stem John Stocker (TV) (1989-1990)
Mojo Nixon (Film) (1993)
John Fifer (Film) (1993)
Isaac Marshall (Game) (1997-2002)
Jen Taylor (Game) (2002-2005)
Kelsey Hutchinson (Game) (2005-heden)
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Toad (Japans: キノピオ, Kinopio) is een fictief personage uit de Mario-serie van Nintendo.

Jen Taylor, die enige tijd Toads stem verzorgde in de westerse versies

Toad is een humanoïde paddenstoel en is de dienaar van Princess Peach. Toad was voor het eerst te zien in het computerspel Super Mario Bros.. Hij is in de meeste spellen een achtergrondpersonage, maar in bijvoorbeeld New Super Mario Bros. Wii waren twee Toads (een blauwe en een gele) speelbare personages, samen met Mario en Luigi.

Toad is de naam van een individu, maar het refereert ook aan een soort personage. Toad is niet uniek. Er wonen veel Toads in het kasteel van prinses Peach en in het Mushroom Kingdom. Hoewel ze erg veel op elkaar lijken hebben ze allemaal een andere persoonlijkheid. Aangezien Toad niet één van de beste bewakers is, moet hij vaak worden gered.

In het spel Super Mario 64 geeft hij Mario goede raad om Peach te kunnen bevrijden uit de handen van Bowser. Toad verschijnt ook in de spellen Mario Kart Double Dash!!, waar hij één van de racers is, Super Mario Sunshine, waar hij samen met Mario, Peach, Toadsworth en enkele andere menselijke paddenstoelen op reis gaat richting Isle Delfino, als Toad Brigade in Super Mario Galaxy, en verder is Toad ook te vinden in de Mario Party spellen.

Sinds Mario Kart Double Dash!! heeft ook een vrouwelijke Toad, Toadette, een rol gekregen in de spellen van Nintendo.

Toad heeft sinds begin januari 2015 zijn eigen spel voor de Wii U, genaamd Captain Toad: Treasure Tracker. Het spel bouwt verder op de avonturen van het Captain Toad minispel binnen Super Mario 3D World, waar het spelmodel voor het eerst werd geïntroduceerd.

Externe links[bewerken]