Naar inhoud springen

Toast (band)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Toast was een Vlaamse band die in het begin van de jaren 90 succesvol was. De groep ontstond uit een andere groep genaamd Small'n Drasj, met de leden Guido Sergooris, William Jans en Herwig Sunaert. Deze groep werd reeds in 1976 opgericht. Twee jaar later voegt Jean Anckaert zich bij de band. In deze bezetting wordt er deelgenomen aan Humo's Rock Rally.

Twee jaar later wordt de single Return to myself/Computer I love you uitgebracht en Small’n Drasj wordt TOAST. Er volgen nog twee singles voor de succesjaren aanbreken.

De jaren 90[bewerken | brontekst bewerken]

In de jaren 90 maakte het grote publiek kennis met Toast toen Yves Segers leadzanger werd. In 1991 scoorden ze een hit met het nummer Ik schreeuw het van de daken. Nadien volgde hun debuutalbum getiteld Twee uur 's nachts. Deze cd stootte op korte termijn naar de nummer 1-positie in de hitlijsten.

Na hun split ging Yves Segers de solotour op, waar hij nog enkele succesjes boekte.

In het weekend van 1 mei 2009 werd de groep herdacht met een odeweekend in Durbuy. Dit weekend wordt jaarlijks georganiseerd door Hans Segers, die na zijn huwelijk de naam overnam van zijn vrouw, zus van Yves Segers, Martien Segers (van het gelijknamige nummer Martien).

Titels Jaar
Return to myself/Computer I love you 1980
Peter Gust/Stap het op 1981
Crazy about you/Lipstick 1982
Ik schreeuw het van de daken/Wat moet ik doen 1991
Martien 1991
Losjes in de bloes 1992
Meisjes 1992