Tom Blom

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Tom Blom (mediapersoon))
Ga naar: navigatie, zoeken
Tom Blom
Tom Blom in 2011
Tom Blom in 2011
Volledige naam Tom Blom
Geboren 25 september 1946
Origine Vlag van Nederland Nederland
Beroep Tv-presentator
Jaren actief 1970 - heden
Website
Portaal  Portaalicoon   Media

Tom Blom (Den Haag, 25 september 1946) is een Nederlands radio- en televisiepresentator.

Loopbaan[bewerken]

Tom Blom begon zijn carrière op de sportredactie van NRC Handelsblad. Hij versloeg onder andere voetbalwedstrijden van Ajax in de Europacup I. In de jaren '70 vormde Blom samen met Willem Ruis het vaste presentatieteam van het radioprogramma Langs de Lijn. Met sportcommentator Theo Koomen maakt hij voor de KRO het sportprogramma Goal. De show onderscheidde zich door de confronterende interviews, pittige commentaren en cabareteske sketches. Voor de AVRO presenteerde hij muziekprogramma's op de toenmalige radiozender Hilversum 3. Zijn vaste openingskreet was "Hallo Nederland, ik hou van je...". De tune van zijn programma was van Mr. Bloe met Sinful.

Voor de VARA maakte hij het nachtprogramma Tom Blom in uw radio. Incidenteel viel hij in bij de Nationale Hitparade-uitzendingen. Hij sprak ook de jingles van de Troetelschijf in. In de jaren 80 was hij voice-over in Toppop.

In 1975 maakte Blom zijn televisiedebuut als aankondiger in de Johnny Kraaijkampshow bij de TROS. Later was hij presentator van het recordprogramma De Eerste de Beste (samen met Walter Tiemessen). Vanaf 1983 was Blom commentator en co-presentator bij Te land, ter zee en in de lucht, samen met achtereenvolgens Tom Mulder en Jack van Gelder. In 1989 stopte hij met deze activiteiten, nadat hij de overstap maakte naar de mislukte televisiezender TV10 van Joop van den Ende. Sinds 2000 is Blom terug als commentator bij Te land, ter zee en in de lucht.

Vanaf 1992 presenteerde Blom bij de commerciële radiostations RTL Radio, Radio Noordzee Nationaal en Radio 192 en de regionale omroep Radio West.

De stem van Blom is in talloze reclamespotjes op radio en televisie te horen. Hij is tevens actief in het dagvoorzittercircuit en geeft mediatrainingen.

Privéleven[bewerken]

Blom was enige jaren getrouwd met Ingrid Drissen, presentatrice van het radioprogramma Hobbyscoop en de televisievariant Telescoop.

Externe link[bewerken]