Ton Verlind

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ton Verlind
Ton Verlind
Achtergrondinformatie
Naam Antonie Cornelis Gerardus Verlind
Geboren 1 januari 1950
Geboorteplaats Etten-Leur
Beroep Journalist, verslaggever, eindredacteur, mediadirecteur
Functies
1979-1984 verslaggever Brandpunt (KRO)
1984-1995 eindredacteur Brandpunt
1995-2007 mediadirecteur KRO
2008-heden zelfstandig adviseur
Portaal  Portaalicoon   Media

Ton Verlind (Etten-Leur, 1 januari 1950) is een Nederlands journalist, voormalig verslaggever, presentator, eindredacteur van Brandpunt, hoofd informatieve programma's en mediadirecteur.

Verlind begon in de jaren zeventig als journalist bij dagblad De Stem in Breda. In 1974 werd hij radioverslaggever bij de Tros. In 1979 stapte hij over naar de televisie en werd verslaggever bij de actualiteitenrubriek Brandpunt van de KRO, tevens presentator en vanaf 1984 eindredacteur. Ook presenteerde hij samen met Tetske van Ossewaarde het economische programma Brandpunt in de markt.

In 1995 werd hij aangesteld als mediadirecteur van de KRO. In 2007 veranderde bij de KRO de bestuursstructuur, waarna hij voor zichzelf geen rol meer zag weggelegd en hij besloot een andere weg in te slaan. Verlind kreeg volgens sommige publicaties een "gouden handdruk", in feite de toen nog bestaande kantonrechtersformule, die recht geeft op een vaststaande afkoopsom, gerelateerd aan het aantal dienstjaren. Na ruim 28 onafgebroken dienstjaren bij de KRO was dat een bedrag dat de aandacht trok. In 2008 startte Verlind als zelfstandig strategisch en creatief adviseur, waarbij hij organisaties adviseert.

In juli 2021 schreef hij het boek Een schitterende slangenkuil over zijn 50-jarige journalistieke carrière, maar ook zijn visie op de stand van zaken in de Nederlandse omroepwereld.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]