Tony Garnier (bassist)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Tony Garnier (bassist)
Tony-Garnier DSC00976.jpg
Algemene informatie
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
(en) Allmusic-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Tony Garnier (geboren in Saint Paul, 1956) is een Amerikaanse bassist (zowel contrabas als elektrische basgitaar), vooral bekend als bandleider van Bob Dylan, waarmee hij sinds 10 juni 1989 samenspeelt.

Garnier is de enige die zo lang met Dylan samenspeelde en behoort samen met Stuart Kimball, George Receli, Denny Freeman en Don Herron tot Dylans Never-Ending Tour-band. Naast zijn samenwerking met Dylan speelde Garnier ook mee bij opnames van Tom Waits, Loudon Wainwright III, Paul Simon, Marc Ribot en Eric Andersen en was hij lid van Asleep at the Weel (van 1971-78) en The Lounge Lizards. In 2008 speelde hij nog mee op het vierde studioalbum van Michelle Branch, Everything Comes and Goes, dat einde 2009 zal verschijnen.

Garnier verscheen in de film Masked and Anonymous (2003), geschreven door Bob Dylan die zelf de hoofdrol als Jack Fate speelde. Garnier vertolkte de rol van bassist in Fate's band Simple Twist of Fate. Ook verscheen Garnier in een eerdere film van Dylan: Renaldo and Clara uit 1975.