Naar inhoud springen

Tony Hawk's Underground

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Tony Hawk's Underground
(Afbeelding op en.wikipedia.org)
Ontwikkelaar NeverSoft (PS2, GameCube, Xbox)
Vicarious Visions (GBA)
Jamdat (mobiele telefoon)
Uitgever Activision
Uitgebracht Console/GBA
Vlag van Verenigde Staten 28 oktober 2003
Vlag van Europa 14 november 2003
Vlag van Japan 20 mei 2004
Mobiele telefoon
WW: januari 2004
Genre Extreme sporten
Spelmodus Singleplayer, Multiplayer
Leeftijdsklasse ESRB: T (Teen)
Platform Xbox, PlayStation 2, GameCube, Windows (alleen in Australië), Game Boy Advance, Mobiele Telefoon
Navigatie
Voorloper Tony Hawk's Pro Skater 4
Vervolg Tony Hawk's Underground 2
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Tony Hawk's Underground is het vijfde spel uit de Tony Hawk-spelserie. In tegenstelling tot de voorgaande delen is dit deel voornamelijk gebaseerd op de Story-mode, waardoor dit het eerste skateboardspel is met een verhaallijn.

Nieuw is de face-mapping, waarmee de speler zijn eigen foto's kan importeren om zijn eigen skater zo realistisch mogelijk te laten lijken. Ook nieuw is het kunnen afstappen van skateboard afstappen, waardoor lopen en klimmen op daken mogelijk is.

Personages[bewerken | brontekst bewerken]

Verhaallijn[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

De speler begint met een zelf gecreëerde speler. In tegenstelling tot de voorgaande spellen kan pas met de professionele skateboarders worden gespeeld als het spel is uitgespeeld.

De speler begint als onbekende lokale skateboarder op de plaats waar hij altijd skatet met zijn beste vriend Eric Sparrow. Bij een wedstrijd ziet winkeleigenaar Stacy Peralta wat in de speler en krijgt de speler zijn eerste sponsor, net als een skateboard van Chad Muska. Bij de Tampa Am Contest kan de speler zich op het laatste nippertje kwalificeren. Wanneer de speler de wedstrijd wint, is hij Amateur en reist af naar Hawaï. Hier moet de speler voor Eric een trick doen: een McTwist tussen twee hoteldaken, over een helikopter heen. Eric filmt alles. Als Eric later bij de Slam City Jam het filmpje laat zien en zegt dat hij het is, wordt hij onmiddellijk professioneel gesponsord. Nadat de speler Etrick verslagen hebt in een wedstrijd, wordt ook de speler professioneel, bij dezelfde sponsor als Eric.

Later, in Moskou, Rusland, houdt de speler een Demo met Eric. Later weet Eric het zo te krijgen dat de speler wordt opgepakt en in de Russische gevangenis belandt. Hierdoor laat de sponsor de speler meteen vallen.

Wanneer de speler later vrijkomt, richt hij zijn eigen skateteam op met hulp van Stacy Peralta. Na het overwinnen van een paar moeilijke opdrachten met zijn team staat de speler rechtstreeks oog in oog met Eric, die flink veel heeft verdiend als professioneel skateboarder. Weggeslagen door zijn bodyguard daagt de speler hem, uit voor een laatste wedstrijd, met als inzet de videoband van de trick in Hawaï. Natuurlijk wint de speler deze wedstrijd, en zo eindigt het verhaal. Hoe het met Eric afloopt, blijft onduidelijk. Er is ook een alternatieve einde als de speler twee keer het spel speelt, Waar de speler Eric slaat en de videoband afpakt.

Tracks[bewerken | brontekst bewerken]