Top 40 Hitlist

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

De Top 40 Hitlist is een hitlijst met de 40 populairste hits in Vlaanderen. Het programma wordt elke zaterdag tussen 10u en 13u uitgezonden op Q-music en tussen 15u30 en 18u30 op JIM. Op Q-music wordt de lijst gepresenteerd door Elias Smekens, op JIM door Gaëlle Garcia Diaz.

De 40 populairste hits worden elke week bepaald aan de hand van verkoop van downloads, airplay van 7 verschillende Vlaamse radio- en tv-zenders (Q-music, Studio Brussel, MNM, JOE fm, Radio 2, JIM en TMF) en resultaten uit muziekonderzoek. Naast de Top 40 Hitlist worden uit deze gegevens ook wekelijks de Tiplist en Dance Hitlist samengesteld.

Trivia[bewerken]

  • De eerste Top 40 Hitlist werd uitgezonden op zaterdag 10 oktober 2009 met I Gotta Feeling van Black Eyes Peas als nr. 1.
  • In de geschiedenis van de lijst is het nog maar een paar keer voorgevallen dat een liedje binnenkwam op nr. 1. Op 27 april 2013 kwam Get Lucky van Daft Punk nieuw binnen op de eerste plaats. En Samen Voor Altijd van Marco Borsato kwam binnen op nummer 1 op 14 december 2013. On The Floor van Jennifer Lopez & Pitbull en Balada van Gusttavo Lima maakten hun debuut op de 2e plaats.
  • Op het einde van elk jaar zendt Q-music de Top 100 Hitlist uit, met de 100 populairste hits van het voorbije jaar.

Externe link[bewerken]