Total Design

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Total identity)
Ga naar: navigatie, zoeken

Total Design (sinds 2000 Total Identity) is een Nederlands multidisciplinair ontwerpbureau. Het bureau werd opgericht in januari 1963.

Bedrijfsgeschiedenis[bewerken]

De Associatie voor Total Design NV werd in 1963 opgericht door de ontwerpers Wim Crouwel, Friso Kramer en Benno Wissing, met zakelijke en economische inbreng van de broers Paul en Dick Schwarz. Een andere man van het eerste uur was Ben Bos. Uit de naam van dit ontwerpbureau spreekt de ambitie die de oprichters voor ogen stond: alle vormen van ontwerpen onder één dak.

Total Design verzorgde jarenlang affiches voor musea zoals het Stedelijk Museum en Boijmans van Beuningen. Daarnaast hield Total Design zich bezig met de bewegwijzering van instellingen zoals ziekenhuizen en luchthavens. Ook was Total Design verantwoordelijk voor het Nederlandse paviljoen op de wereldtentoonstelling van 1970 in Osaka.

In 1992 werd een Belgisch bijkantoor opgericht te Brussel. In 1999 werd dit kantoor onafhankelijk waarbij de naam werd gewijzigd in Total Design Belgium.[1]

In 2000 werd de naam gewijzigd in Total Identity.[2]

Opdrachten en resultaten[bewerken]

Het bureau is onder meer bekend door het ontwerp van het nieuwe telefoonboek in het midden van de jaren zeventig van de twintigste eeuw.

Trivia[bewerken]

Externe links[bewerken]

  • Total Design op de website van het Nederlands Archief Grafisch Ontwerpers