Townsmen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Townsmen
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Achtergrondinformatie
Jaren actief 2007-2012
Oorsprong Venlo, Nederland
Genre(s) Blues, Folk, Rock
Label(s) independent
Manager Wiel van Tegelen
Leden
Zanger, Gitarist Willem Borger
Bassist Juan Lebrusan
drummer, Percussionist Hans Jacobs
Toetsenist, Saxofonist, Gitarist Ed Blommaert
Toetsenist Rob op de Laak
Oud-leden
Bassist Huub Steegmans
Website
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Townsmen was een Nederlandse band uit Venlo die voornamelijk Blues, Folk en Rock in haar repertoire heeft. Daarnaast haalt de band haar inspiratie uit de Soul en Jazz.

Korte geschiedenis[bewerken]

De band werd samengesteld in de eerste maanden van 2007 door initiator en zanger Willem Borger, die eerder deel uitmaakte van bands als Hillock, Twain en het Bob Dylan Collectief. Townsmen speelde aanvankelijk voornamelijk nummers van anderen. Na enkele maanden repeteren verzorgde de band in juni van dat jaar haar eerste optreden in een lokaal café. Daarna volgden nog enkele optredens op kleine lokale en regionale festivals en cafés. Tegen het einde van dat jaar verliet bassist Steegmans de band en ging men op zoek naar een vervanger.

In het voorjaar van 2008 lanceerde de band haar eigen website en vierde dit met een optreden in café de Maagdenberg in Venlo. De band kreeg veel airplay op de zenders Omroep Venlo en L1; daarna volgden optredens door het oosten van Nederland.

In 2009 nam de band haar eerste cd op, Rehearsals. Dit zijn voornamelijk interpretaties van nummers van andere artiesten. Hierop volgde in 2009 en 2010 een aantal optredens, onder andere in Venlo, Veeningen en Ede.

In het voorjaar van 2011 nam de band een tweede album, "Look in the mirror" op, nu met alleen eigen composities. Deze cd werd gepresenteerd op 22 mei 2011. Bij die gelegenheid speelde voor het eerst ook het vijfde lid, toetsenist Rob op de Laak, mee.[1]

Na het overlijden van zanger Willem Borger in 2012 besloten de andere bandleden om per 1 oktober van dat jaar ermee op te houden.

Bezetting[bewerken]

  • Willem Borger – zang, gitaar en mondharmonica
  • Ed Blommaert – toetsen, saxofoon, gitaar.
  • Juan Lebrusan – basgitaar
  • Hans Jacobs – drums en percussie
  • Rob op de Laak - toetsen

Discografie[bewerken]

Albums[bewerken]

  • 2009: Rehearsals (album met covers van andere artiesten}
  • 2011: Look In The Mirror

Externe link[bewerken]