Tramlijn 7 (Amsterdam)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Lijn 7
Totale lengte 11,6 km
Aangelegd door Gemeentetram Amsterdam (GTA)
Geopend
1 april 1905: KinkerstraatJ.D. Meijerplein
Huidige status in gebruik
Aantal sporen 2
Tramdienst door GVB
Lijn 7
uKBHFaBSicon .svg Flevopark
uHSTBSicon .svg Insulindeweg
uHSTBSicon .svg Soembawastraat
uHSTrlBSicon .svg Molukkenstraat
uABZgrBSicon .svg tram 14
uHSTlrBSicon .svg Molukkenstraat
uABZg+lBSicon .svg tram 3
uHSTBSicon .svg Muiderpoortstation
uABZg+lBSicon .svg tram 3
umKRZuBSicon .svg Spoorlijn Amsterdam - Amersfoort
umKRZuBSicon .svg Spoorlijn Amsterdam - Utrecht
uHSTBSicon .svg Dapperstraat
uHSTrlBSicon .svg Linnaeusstraat
uKRZBSicon .svg tram 9
uHSTlrBSicon .svg Linnaeusstraat
uHSTBSicon .svg Beukenweg
uABZglBSicon .svg tram 3
uHSTlrBSicon .svg Korte 's-Gravesandestraat
uABZg+rBSicon .svg tram 10
uHSTrlBSicon .svg Korte 's-Gravesandestraat
uHSTlrBSicon .svg Weesperplein
uKRZtBSicon .svg metro  51 ,  53 ,  54 
uHSTrlBSicon .svg Weesperplein
uWBRÜCKE1BSicon .svg Hogesluis over de Amstel
uKRZBSicon .svg tram 4
uHSTBSicon .svg Frederiksplein
uHSTBSicon .svg Weteringcircuit
uKRZBSicon .svg tram 16 en 24
uHSTBSicon .svg Spiegelgracht
uHSTBSicon .svg Leidseplein
uKRZBSicon .svg tram 1, 2, 5
uHSTlrBSicon .svg Elandsgracht
uABZgr+rBSicon .svg tram 10 en 17
uHSTBSicon .svg Elandsgracht
uHSTrlBSicon .svg Bilderdijkstraat
uKRZBSicon .svg tram 3, 12
uHSTlrBSicon .svg Bilderdijkstraat
uHSTBSicon .svg Ten Katestraat
uHSTBSicon .svg Jan Pieter Heijestraat
uWBRÜCKE1BSicon .svg Kinkerbrug over de Kostverlorenvaart
uHSTBSicon .svg Witte de Withstraat
uHSTBSicon .svg Postjesweg (nog niet aangelegd en in gebruik)
uABZglBSicon .svg tram 17
uHSTBSicon .svg Willem Schoutenstraat
uHSTBSicon .svg Mercatorplein
uKRZBSicon .svg tram 13
uHSTBSicon .svg Jan van Galenstraat
uHSTrlBSicon .svg Erasmusgracht
uABZg+rBSicon .svg tram 14
uHSTlrBSicon .svg Bos en Lommerplein
uSKRZ-AoBSicon .svg A10
uTHSTuBSicon .svg Station De Vlugtlaan metro  50 
umKRZuBSicon .svg Spoorlijn Amsterdam CS - Schiphol
uHSTBSicon .svg Burgemeester Fockstraat
uHSTlrBSicon .svg Burgemeester Eliasstraat
uHSTrlBSicon .svg Burgemeester Eliasstraat
uHSTlrBSicon .svg Plein '40-'45
uHSTrlBSicon .svg Plein '40-'45
uHSTBSicon .svg Lodewijk van Deysselstraat
uKRZBSicon .svg tram 13
uHSTBSicon .svg Burgemeester Röellstraat
uKBHFeBSicon .svg Sloterpark (bad)

Gvba7.png Tramlijn 7 is een tramlijn in Amsterdam op de route FlevoparkWeesperpleinLeidsepleinSloterpark.

Beknopte geschiedenis[bewerken]

De huidige tramlijn 7 is de tweede lijn met dit nummer. De eerste lijn reed tussen 1904 en 1905 tussen Centraal Station en Weesperzijde. In 1905 werd deze lijn vernummerd in lijn 8 (opgeheven in 1942).

Lijn 7 op het Weesperplein, op de achtergrond het Weesperpoortstation; circa 1915.
Lijn 7 in de Sarphatistraat, nabij de Hogesluis.
Lijn 7 in de Kinkerstraat.
Een drieasser van lijn 7 op een overstroomd Weteringcircuit, 12 augustus 1960.
Van 1961 tot 1977 reed lijn 7 naar het Amstelstation.

Op 1 april 1905 werd de huidige tramlijn 7 ingesteld en deze had toen de route: KinkerstraatMarnixstraatLeidsepleinWeteringschansSarphatistraatWeesperpleinWeesperstraatJ.D. Meijerplein. Hierin is de in 1875 ingestelde oudste paardetramlijn van Amsterdam opgenomen (LeidsepleinPlantage).

In 1905 / 1906 werd lijn 7 verlengd via RapenburgerstraatRapenburgerpleinKadijkspleinKattenburgerkade – Mariniersplein. In 1913 weer ingekort tot Rapenburgerplein.

In 1924 werd lijn 7 verlengd via de Kinkerbrug naar de Witte de Withstraat. In 1927 verder verlengd via Jan Evertsenstraat naar Mercatorplein.

In 1926 werd de route WeesperpleinRapenburgerplein verlaten en vervangen door de route SarphatistraatRoetersstraatPlantage Kerklaan. Hiermee ruilde lijn 7 van route met de toenmalige lijn 19.

Vanaf 1931 werd de lus via Plantage DoklaanPlantage ParklaanPlantage Middenlaan bereden. Na hervatting van de dienst in 1945 reed de lijn tot 22 januari 1947 via de Postjesweg en Hoofdweg in plaats van de Witte de Withstraat omdat lijn 17 nog niet in exploitatie was genomen.

Vanaf 1961 werd vanaf het Weesperplein weer een andere route gevolgd. Nu ging lijn 7 via de door lijn 5 verlaten route via de Wibautstraat naar het Amstelstation. Als gevolg van de metrobouw werd lijn 7 in 1970/'71 verlegd vanaf het Frederiksplein via Van WoustraatRijnstraatVrijheidslaanBerlagebrug naar het Amstelstation. Volgens de nota Lijnen voor morgen zou lijn 7 worden omgezet in een buslijn maar dat ging door toedoen van de gemeenteraad niet door.

Bij de opening van de metro op 16 oktober 1977 nam de nieuwe lijn 12 de route naar het Amstelstation over en keerde lijn 7 terug op de route van voor 1961 naar de Plantage Parklaan. Sinds 1998 heeft lijn 7 de voordien bereden route van lijn 6 overgenomen vanaf de Sarphatistraat via de 's-GravesandestraatOosterparkMuiderpoortstationInsulindewegMolukkenstraatJavaplein.

In 1989 werd lijn 7 verlengd via de Hoofdweg naar het Bos en Lommerplein ter vervanging van de rechtgetrokken lijn 13.

In 2003 werd lijn 7 vanaf het Mercatorplein verlegd via het in de normale dienst niet bereden deel van de Hoofdweg naar het Surinameplein. De keerlus op het Bos en Lommerplein werd verwijderd omdat de rotonde een T-kruising werd.

In 2004 werd lijn 7 vanaf het Mercatorplein weer teruggelegd naar het Bos en Lommerplein en verlengd via de Bos en Lommerweg, Burgemeester De Vlugtlaan en Slotermeerlaan naar het Sloterpark. Deze verlenging was een noodgreep: de keerlus op het Bos en Lommerplein was vervallen door wijziging van de verkeersituatie ter plaatse en de stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer stemde niet in met de aanleg van een nieuwe keerlus bij het metrostation Burgemeester De Vlugtlaan. Ook de optie van verlegging naar het circuit Antony Moddermanstraat vond geen doorgang gezien de aanlegkosten. Hierdoor vindt al jaren overbediening plaats, doordat tussen Bos en Lommerplein en Sloterpark twee tramlijnen rijden (7 en 14), en sinds 2006 ook nog op het grootste deel van het traject buslijn 21, waar met één tramlijn zou kunnen worden volstaan.

In 2004 nam lijn 14 de route van lijn 10 over op de route AlexanderpleinMauritskadeBorneostraatMolukkenstraat en verder weer naar Flevopark. Ook lijn 7 ging toen vanaf het Muiderpoortstation over de hele lengte van de Insulindeweg naar het Flevopark.

Hiermee heeft lijn 7 nu dezelfde eindpunten als lijn 14: Flevopark en Sloterpark, maar de ene lijn (7) gaat via het Leidseplein en Weesperplein, de andere (14) via de Dam en Artis. De lijnen 7 en 14 zijn nu de langste tramlijnen van Amsterdam (12,5 km).

Op 12 oktober 2017 verdween de lijn uit de Witte de Withstraat en Jan Evertsenstraat en werd verlegd over de Postjesweg en Hoofdweg waarbij het traject door de Witte de Withstraat buiten gebruik werd gesteld.

Op 22 juli 2018, de dag dat de exploitatie van de Noord-Zuidlijn begint, zal de lijn vanaf de 's-Gravensandestraat worden verlegd naar het Azartplein over de route van de op te heffen tramlijn 10. Tramlijn 1 zal het traject naar het Muiderpoortstation overnemen en tramlijn 3 het traject tussen het Muiderpoortstation en Flevopark.

Trivia[bewerken]

De hoek van de Jan Evertsenstraat / Witte de Withstraat was erg krap voor afbuigende trams. De boog van 90° was heel erg nauw bemeten; de Jan Evertsentraat heeft daar een versmalling. In de loop der jaren is menig auto klem komen te zitten tussen de tram en metalen paaltjes op het trottoir. In de jaren 80 heeft men de verkeerssituatie zo aangepast dat er niet tegelijk een tram en een voertuig naast elkaar konden staan bij het stoplicht, voordat de tram rechts af kan slaan. Ook is de boog van de tram toen iets verruimd.

Externe links[bewerken]