Transgender Netwerk Nederland

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Transgender Netwerk Nederland (TNN) is een stichting die zich landelijk inzet voor de emancipatie van transgenderpersonen en hun sociale netwerk.[1]

Activiteiten[bewerken | bron bewerken]

Het TNN is op een aantal manieren actief. Zo doen zij aan belangenbehartiging, emancipatie en netwerkopbouw van en voor transgender personen. Zo worden zij bijvoorbeeld door derden uitgenodigd om te vertellen over het standpunt en de behoeften van transgender personen. Het TNN werkt samen met zogenaamde trans-ambassadeurs. Dit zijn mensen die zich actief inzetten voor transgender-emancipatie, zowel op lokaal niveau als landelijk. Verder heeft het TNN een eigen meldpunt tegen discriminatie.

Met de Nederlandse Vereniging tot Integratie van Homoseksualiteit COC voert men campagne voor een wettelijk verbod op transgenderdiscriminatie.[2] Minister Plasterk antwoordde dat het verbod op seksediscriminatie deze problematiek dekt, en er slechts een explicietere toelichting zou moeten komen. Daarop dienden de Kamerleden Keklik Yücel (PvdA), Vera Bergkamp (D66) en Liesbeth van Tongeren (GroenLinks) alsnog een wetsvoorstel in.[3] Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken heeft daarop aangekondigd dat er een wetswijziging ging komen.[4] Deze is op 1 november 2019 ingegaan, zie Algemene wet gelijke behandeling.

In 2017 werd TNN-voorzitter Corine van Dun door D66 gekandideerd voor de Tweede Kamerverkiezingen.[5]

Externe link[bewerken | bron bewerken]