Travel Bug

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Travel bug)
Ga naar: navigatie, zoeken
Travel Bug
Een travel bug uit Hong Kong

Een Travel Bug is een voorwerp met een geregistreerd nummer dat gebruikt wordt bij Geocaching. De vrije vertaling van Travel Bug is "Reis-kever". Dit dekt de lading van een Travel Bug: hij wordt namelijk van "schat" (cache) naar "schat" verplaatst, waarbij zijn reisverslag op internet wordt bijgehouden. Elke Travel Bug heeft zijn eigen unieke identificatie-code(TravelBug ID) en log-code (Tracking ID). Als een Geocacher (schatzoeker) een schat vindt met een Travel Bug dan moet/mag hij zijn vondst op geocaching.com melden (loggen).

Veel Travel Bug hebben ook een eigen missie. Hun missie staat dan beschreven op hun eigen website welke, bij alle Travel Bug, na het intypen van één van beide ID-codes getoond wordt. Het is leuk als je een Travel Bug kunt helpen met zijn missie, maar je moet hem (zoals voor elke Travel Bug geldt) toch zeker binnen enkele weken weer in een andere schat terugstoppen. Dit om de Travel Bug niet verloren te laten gaan of om Travel Bug te lang uit het spel te houden. Ben je niet van plan om een Travel Bug binnen enkele weken in een andere cache terug te zetten, dan kun je hem beter in een geocache laten liggen.

Met Travel Bug kunnen ook wedstrijden worden gespeeld. Vaak is het dan de bedoeling dat alle Travel Bug hetzelfde doel krijgen (bijvoorbeeld zo snel mogelijk langs alle provincies) en dan de Travel Bug die als eerste het doel heeft gehaald krijgt een prijs, meestal in vorm van een aantal geocoins.

Echte Travel Bug worden bijgehouden door Groundspeak maar ondertussen zijn er ook al andere alternatieven gevonden (bijvoorbeeld Geotag Tracker en Traveller Tags).

Externe links[bewerken]