Trees Roose

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
19-11-2018

Genomineerd   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.
De hiervoor opgegeven reden is: beschreven persoon wil geen artikel

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Trees Roose
Trees Roose.jpg
Algemene informatie
Geboren 1950
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Uitgeverij Ambo-Anthos
Portaal  Portaalicoon   Literatuur

Trees Roose (Amsterdam, 1950) is een Nederlandse schrijfster.

Op haar zesde verloor ze haar vader. Haar neurotische[bron?] moeder zag geen kans om de kleine Trees en haar broertje de veilige opvoeding te bieden waar een kind recht op heeft. Na de dood van haar moeder beschreef Trees Roose in 2012 haar ervaringen met het proces van parenting (kind vervult ouderrol) in het ego-document Alleen maar mijn moeder.[1]

Van 1977 tot 2014 was Roose werkzaam bij Reclassering Nederland.[2] Vanaf de jaren '80 schreef ze verhalen over ervaringen met cliënten in Vrijspraak, het landelijk magazine van de reclassering. Daarnaast schreef ze columns voor diverse kranten en tijdschriften en las haar verhalen voor bij de VPRO-radio. In 2007 won ze de Geert Makprijs van dagblad Trouw voor een stuk over W.F. Hermans.[3] Trees Roose geeft trainingen schriftelijke communicatie. Sinds 2015 is zij spreekster bij Humanistische Uitvaartbegeleiding in de regio Groningen.

Bibliografie[bewerken]