Trombiculidae

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Trombiculidae
Trombicula sp. larve
Trombicula sp. larve
Taxonomische indeling
Rijk:Animalia (Dieren)
Stam:Arthropoda (Geleedpotigen)
Klasse:Arachnida (Spinachtigen)
Onderklasse:Acari
Superorde:Acariformes (Mijten)
Orde:Trombidiformes
Onderorde:Prostigmata
Superfamilie:Erythraeoidea
Familie
Trombiculidae
Ewing, 1929
Afbeeldingen Trombiculidae op Wikimedia Commons Wikimedia Commons
Trombiculidae op Wikispecies Wikispecies
Portaal  Portaalicoon   Biologie

Trombiculidae zijn een familie van mijten. Bij de familie zijn 152 geslachten met circa 3100 soorten ingedeeld. Een in Nederland bekend geslacht is dat van de Oogstmijten (Trombicula).

De naam Trombiculidae werd voor het eerst als afzonderlijke familie beschreven door Henry Ellsworth Ewing in 1944.[1] Toen de familie voor het eerst werd beschreven, omvatte het twee subfamilies, Hemitrombiculinae en Trombiculinae. Verwijzingen naar deze mijten gaan echter terug tot het zesde-eeuwse China. In 1733 werd de eerste beschrijving van trombiculide-mijten in Noord-Amerika gemaakt. In 1758 beschreef Carl Linnaeus een enkele soort, Acarus batatas (nu Trombicula batatas ). De meeste informatie over Trombiculidae kwam echter voort uit problemen die ontstonden tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. [2]

Verspreiding[bewerken | brontekst bewerken]

verspreiding Trombiculidae

Trombiculidemijten komen over de hele wereld voor. In Europa en Noord-Amerika vooral in de hete en vochtige gebieden. In de meer gematigde streken worden ze alleen tijdens de zomer gevonden. In Frankrijk, worden oogstmijten aoûtat genoemd omdat ze in augustus veel voorkomen. In de Verenigde Staten worden ze meestal aangetroffen in het zuidoosten, het zuiden en het midwesten. Ze zijn niet of nauwelijks te vinden in de verre noordelijke gebieden, hoge bergen en woestijnen.

Taxonomie[bewerken | brontekst bewerken]

De volgende geslachten zijn bij de familie ingedeeld: