True Confessions

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
True Confessions
Regie Ulu Grosbard
Producent Irwin Winkler
Robert Chartoff
Scenario John Gregory Dunne
Joan Didion
Hoofdrollen Robert De Niro
Robert Duvall
Charles Durning
Burgess Meredith
Rose Gregorio
Muziek Georges Delerue
Montage Lynzee Klingman
Cinematografie Owen Roizman
Distributie United Artists
Première 25 september 1981 (VS)
Genre misdaad, drama
Speelduur 108 min.
Taal Engels
Land Verenigde Staten
Gewonnen prijzen Beste Acteur Filmfestival Venetië
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

True Confessions is een film uit 1981 van regisseur Ulu Grosbard. De hoofdrollen worden vertolkt door Robert De Niro en Robert Duvall. De film bevat duidelijke verwijzingen naar de Elizabeth Short-moordzaak uit 1947. Robert Duvall won op het filmfestival van Venetië een prijs voor zijn rol. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van John Gregory Dunne.

Inhoud[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Desmond Des Spellacy en Thomas Tom Spellacy zijn twee broers. Des is een priester en werkt voor Kardinaal Danaher. Hij is rustig en gaat bedachtzaam te werk. Zijn broer Tom is een opvliegende agent, die niet vies is van een beetje corruptie zolang de juiste mensen gestraft worden voor hun misdaden. Tom wordt op een dag met een opmerkelijke moord geconfronteerd. In Hollywood vindt de politie het lijk van Lois Fazenda terug. Het lichaam werd in tweeën gesneden en nergens werden er bloedsporen teruggevonden.

Tom ontdekt al gauw dat Fazenda in enkele goedkope pornofilms meespeelde en dat ze een paar malafide vrienden had. Hij stoot op een link tussen Fazenda en de rijke Jack Amsterdam, een pooier en gangster die probeert zijn naam en reputatie zuiver te houden via de Kerk. Via Des bezorgt hij de Kardinaal geld om scholen te bouwen en wordt hij in ruil uitgeroepen tot Parochiaan van het Jaar. Tom kan Jack niet uitstaan en doet er alles aan om hem achter de tralies te krijgen. Ondertussen probeert Des het juiste te doen, zonder te moeten kiezen tussen de geldschieter van de Kerk en zijn eigen broer. Wanneer dan blijkt dat ook Des de vermoorde Fazenda kende, wordt de last op diens schouders alleen maar groter.

Feiten[bewerken]