Tulpenbal

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
14-03-2018
Genomineerd: verbetering nodig   Verbetering gevraagd!

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Help mee dit artikel te verbeteren, zodat het voldoet aan de conventies van Wikipedia.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden. Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Het Tulpenbal (Engels: Tulips Ball) is een driedaags internationaal sociaal evenement in Amsterdam. Het bal vond in 2015 voor de eerste maal plaats in Leiden en Oegstgeest. Later werd het evenement in Noordwijk en uiteindelijk in Amsterdam gehouden.

Het bal trekt jaarlijks vele gasten uit binnen- en buitenland aan, waaronder vele gasten uit de wetenschap, bedrijfsleven en uit aristocratische families.

Traditiegetrouw wordt het bal in het voorjaar gehouden, tijdens of vlak na het tulpenseizoen.

Organisatie[bewerken]

Het Tulpenbal is in 2015 opgericht door Clemens van Steijn en bestaat uit een dagelijks organiserend comité en een ondersteund ‘internationaal ambassadeurscomite’.

Het algemeen bestuur wordt gevormd door:

  • De heer Clemens van Steijn
  • Jonkheer mr. Thomas Stoop
  • Zijne Hoogheid Michael hertog zu Mecklenburg
  • De heer Zwentibald van Blokland
  • Hare Koninklijke Hoogheid prinses Christine von Preussen
  • De heer Jeroen Spangenberg

Het algemeen bestuur wordt ondersteund door een erecomité bestaande Hare Hoogheid Alice hertogin zu Mecklenburg en prinses Olimpia Colonna di Paliano. Daarnaast kent het bal een comité van aanbeveling, waarin onder andere oud-minister Ivo Opstelten, Lid van de Eerste Kamer prof. dr. Jan Anthonie Bruijn en voormalig Commandant Zeestrijdkrachten viceadmiraal b.d. Matthieu Borsboom zitting nemen.

Tot slot kent het bal een internationaal ambassadeurscomite, dat ondersteuning biedt vanuit het buitenland.

Externe link[bewerken]