Tumblr

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Tumblr, Inc.
Tumblr
Eigendom Yahoo!
Motto of slagzin Follow the worlds creators.
Oprichting 2007
Sleutelfiguren John Maloney, voorzitter
Hoofdkantoor 35 East 21st Street, 9th Floor
New York NY 10010
Verenigde Staten
Industrie Microblogging
Website tumblr.com
Portaal  Portaalicoon   Economie

Tumblr is een microblogging-systeem en sociaalnetwerksite, in 2006 ontwikkeld door David Karp en Marco Arment. Het bedrijf Tumblr Inc. is begin 2007 opgericht en in 2013 overgenomen door Yahoo!.

De website stelt gebruikers in staat om tekst, stilstaande en bewegende beelden, citaten, links en geluidsopnamen in een „tumblrlog“ openbaar te maken. Gebruikers kunnen blogs van andere gebruikers volgen. Een groot deel van de functies van de website is toegankelijk vanaf het "dashboard", waar de inhoud en berichten van de gevolgde blogs gebundeld verschijnen.

Functies[bewerken]

Geregistreerden, ook wel Tumblrs genoemd, kunnen de bijdragen van anderen bewerken (re-bloggen), overnemen, of als favoriet aanmerken. Men kan andere bloggers volgen zodat bijdragen in het dashboard zichtbaar zijn. Dit komt ook bekendheid van eigen werk ten goede. Tumblr biedt gebruikers de mogelijkheid om tijdens het surfen op internet met een enkele 'druk op de knop', of via e-mail, inhoud van het Tumblr-blog te publiceren.[1] Tumblr is een van de snelstgroeiende blogsites. In mei 2013 werd de site overgenomen door Yahoo! voor een prijs van 1,1 miljard dollar.

Zie ook[bewerken]

Externe links[bewerken]