Turtwig

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Turtwig
Pokémon
Nationaal
Deoxys - Turtwig (387) - Grotle (Pokémon)


Sinnoh
Geen - Turtwig (001) - Grotle (Pokémon)

Evolutie van geen
Evolueert naar Grotle (Pokémon)
Generatie Vierde
Soort Klein-blad Pokemon
Evolutielevel 18
Type Gras / ---
Hoogte 0,4 m
Gewicht 10,2 kg
Eigenschap Overgrow
Lijst van Pokémon

Turtwig (Naetoru in de originele Japanse versie) is een van de 807 verschillende Pokémon. Hij lijkt op een kleine bijtschildpad met een boompje op zijn hoofd.

Turtwig is een van de drie startpokémon waaruit spelers kunnen kiezen in het spel Pokémon Diamond & Pearl en Pokémon Platinum. Hij is van het Gras-type. Zijn evolutie is zowel Gras als Grond.

Ook evolueert Turtwig, in level 18 wordt hij Grotle en in level 32 wordt hij Torterra. Als je Turtwig ontvangt in het spel is er een kans van 87,5% dat het een mannetje is en 12,5% kans dat het een vrouwtje is.

Ruilkaartenspel[bewerken | brontekst bewerken]

Er bestaan zeven standaard Turtwig kaarten en één Turtwig GL-kaart. Al deze kaarten hebben het type Grass als element.

Turtwig GL (Rising Rivals 85)[bewerken | brontekst bewerken]

Turtwig GL (Japans: ナエトルGL[ジムリーダー] Naetle GL [Gym Leader]) is een Grass-type Basis Pokémonkaart. Hij maakt deel uit van de Rising Rivals expansie. Hij heeft een HP van 90, de Poké-BODY Overgrow en kent de aanval Giga Drain. Overgrow is in de spellen een eigenschap die Turtwig kan hebben, en Giga Drain leert hij in de spellen op level 41, terwijl de Turtwig op deze kaart maar van level 20 is. Gymleider Gardenia heeft in Pokémon Platinum een Turtwig van level 20 met de eigenschap Overgrow.