TweeSteden ziekenhuis

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
TweeSteden ziekenhuis
Het TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg
Het TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg
Plaats Tilburg / Waalwijk
Land Vlag van Nederland Nederland
Basisgegevens
Gesticht in 1997
Website https://www.etz.nl/
Kenmerken
Type algemeen ziekenhuis
Portaal  Portaalicoon   Geneeskunde

Het TweeSteden ziekenhuis is op 1 januari 1997 ontstaan uit de fusie tussen het St. Nicolaas ziekenhuis in Waalwijk en het Maria ziekenhuis in Tilburg. Deze vestigingen gaven het ziekenhuis zijn naam en bestaan nog steeds, maar er is ook nog een Oisterwijkse polikliniek. Het TweeStedenziekenhuis is regionaal georiënteerd en heeft als algemeen ziekenhuis de gangbare specialismen in huis.

Fusie met St. Elisabeth Ziekenhuis[bewerken]

In Tilburg is ook nog het bovenregionale St. Elisabeth Ziekenhuis gevestigd. De ziekenhuizen willen fuseren, met een gezamenlijke raad van bestuur. De fusie is op 2 november 2012 goedgekeurd door de NMA nadat de ziekenhuizen, in reactie op zorgen van de NMA, hebben toegezegd tot 2016 hun prijsstijgingen in principe onder het landelijk gemiddelde te houden.[1] De vestigingen blijven open, maar sommige specialismen worden geconcentreerd per locatie; neurologie en neurochirurgie in het St. Elisabeth en cardiologie in het Tweesteden.[2][3]

Locaties[bewerken]

De drie locaties van het TweeSteden ziekenhuis zijn:

  • Vestiging Tilburg aan de Dr. Deelenlaan in het noorden van Tilburg.
  • Vestiging Waalwijk aan de Kasteellaan ten westen van het Waalwijkse centrum.
  • Polikliniek Oisterwijk aan de Moergestelseweg aan de oostkant van het dorp.

Aan de westkant van het ziekenhuisterrein, aan de Brugstraat, bevindt zich het onafhankelijke Instituut Verbeeten voor radiotherapie en nucleaire geneeskunde dat in de regio vooral bekend is om de bestralingen voor kankerpatiënten. Organisatorisch is dit een apart ziekenhuis. Aan de overkant van de Dr. Eygenraamstraat, tussen het ziekenhuis en het Wilhelminakanaal, ligt verder De Hazelaar, behandelcentrum voor verzorging, verpleging en reactivering.

Externe link[bewerken]