Ubisoft Red Storm

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Ubisoft Red Storm (voormalig Red Storm Entertainment) is een onderdeel van Ubisoft gespecialiseerd in het ontwikkelen van computerspellen voor beide personal computer als voor consoles. Het hoofdkwartier is gevestigd in Cary.

Red Storm Entertainment ontstond in 1985, toen de schrijver Tom Clancy een kapitein van het Amerikaanse leger ontmoette, Doug Littlejohns. Omdat Clancy veel succes had met zijn laatste boek, The Hunt for Red October, vroeg Clancy aan Littejohns advies voor een nieuw boek, Red Storm Rising.

Twaalf jaar later had Tom Clancy een formule bedacht om een boek en een game samen uit te brengen. Hij richtte Red Storm Entertainment op en onder die naam bracht hij de nieuwe formule op de markt. Littlejohns werd de directeur van het bedrijf.

Later bracht Red Storm Entertainment alleen maar games uit, die zeer succesvol waren, waaronder Tom Clancy's Politika en Tom Clancy's Rainbow Six. In het jaar 2000 werd Red Storm Entertainment onderdeel van Ubisoft en hernoemd naar Ubisoft Red Storm conform de namen van de andere dochterbedrijven van Ubisoft.

Spellen[bewerken]

Pc spellen[bewerken]

Consolespellen[bewerken]