Ubuntu Festival

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ubuntu Festival
Zulemax op Ubuntu Festival 2017.
Zulemax op Ubuntu Festival 2017.
Algemene informatie
Datum 2e weekend september
Locatie Boom
Vlag van België België
Genre(s) Wereldmuziek
Edities
Aantal edities 4
Eerste editie 2014
Website
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Ubuntu Festival is een Belgisch wereldmuziekfestival te Boom. Sinds 2017 gaat het festival door in het Gemeentepark van Boom op het tweede weekend van september. Ubuntu Festival programmeert artiesten en dj’s met roots in alle werelddelen. Die brengen Rumba, Salsa, Soul, Hiphop, Jazz en Reggae. Naast een muziekpodium biedt het festival aandacht aan mondiale vorming, een wereldmarkt, animatie rond Duurzame ontwikkelingsdoelen en een food- & cocktail-corner. Het festival mikt op duurzaam ketenbeheer en duurzaam gebruik van materialen en grondstoffen.

Naamgeving[bewerken]

"Ubuntu" is afkomstig uit de Bantoetalen van Zuidelijk Afrika en kan vertaald worden als Eén-zijn of Menselijkheid tegenover anderen. Nelson Mandela omschrijft het als volgt: “respect, helpfulness, sharing, community, caring, trust, unselfishness...”.

Geschiedenis[bewerken]

Het Ubuntufestival is de opvolger van Mano Mundo festival.[1] Bij de eerste 3 edities maakte het festival nog deel uit van een meerdaags gebeuren met onder meer ook het straattheaterfestival Theater Aan Twater op de kaai te Boom. De eerste editie kende een opkomst van 6.000 bezoekers.[2] In 2016 won het de GroeneVent Award van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM), waarmee het bekroond werd als duurzaamste middelgroot festival van Vlaanderen.[3] In 2017 verhuisde het festival naar het Gemeentelijk Park van Boom.[4]

Line-up[bewerken]

2014

2015

2016

2017

2018

  • Yevgueni, Portland, TheColorGrey, Moodcollector, B-road Bastards, Susobrino, Shelby Ouattara, Tea Recs

Externe link[bewerken]