Uitvoerend Agentschap onderwijs, audiovisuele media en cultuur

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Uitvoerend Agentschap voor onderwijs, audiovisuele media en cultuur
Uitvoerend Agentschap onderwijs, audiovisuele media en cultuur
Bestuurscentrum Brussel, België
Oprichting 2006
Website eacea.ec.europa.eu

Het Uitvoerend Agentschap voor onderwijs, audiovisuele media en cultuur (EACEA) is een uitvoerend agentschap van de Europese Unie opgericht op 1 januari 2006 en gevestigd in Brussel.

Het EACEA voert delen uit van ruim 15 programma's betreffende acties over onderwijs, actief burgerschap, jeugd, audiovisuele middelen en cultuur binnen de EU. Door deze acties te bundelen en uit te laten voeren door één agentschap hoopt men hierdoor het beheer makkelijker te maken en beter van dienst te kunnen zijn tegenover de begunstigden.

Alhoewel het agentschap een rechtspersoon is, legt het verantwoording af aan de directoraten-generaal van de Europese Commissie. Zij blijven verantwoordelijk voor de programmering, evaluatie en beleidsvorming. Het agentschap zelf is verantwoordelijk voor de meeste managementaspecten van de programma's. Hieronder vallen het uitschrijven van openbare aanbestedingen, de selectie van projecten en het sluiten van projectovereenkomsten, financieel beheer, toezicht op de projecten, communicatie met begunstigden en controles ter plaatse. Alle programmaonderdelen die het agentschap beheert, zijn gecentraliseerd en bieden ondersteuning aan technische projecten.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]