Punch Powertrain Solar Team

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Umicore Solar Team)
Naar navigatie springen Jump to search

Het Punch Powertrain Solar Team, vroeger Umicore Solar Team, is een team van studenten van de KU Leuven uit Leuven. Het opzet van het project is het bouwen van een zonnewagen om deel te nemen aan de World Solar Challenge, een race voor zonnewagens, in Australië. Het team heeft 15 maanden de tijd voor het ontwikkelen en bouwen van een nieuwe zonnewagen.

Momenteel is het team bezig met de ontwikkeling van de zesde Belgische zonnewagen. De naam die deze wagen zal krijgen staat nog niet vast. Maar het is wel al zeker dat het team zal deelnemen aan de World Solar Challenge 2015.

Het team[bewerken]

Het team bestaat anno 2014 uit zeventien personen. De geselecteerden zijn industrieel ingenieursstudenten van KU Leuven en komen uit de afstudeerrichtingen elektromechanica en elektronica. Binnen het Punch Powertrain Solar Team heeft iedere persoon zijn eigen specifieke verantwoordelijkheid. Deze is terug te vinden in de volgende structuur:

Deze afbeelding geeft een overzicht van de verdeling binnen het team.

Races[bewerken]

Het Punch Powertrain Solar Team neemt deel aan verschillende races. In totaal zijn het er een drietal.

World Solar Challenge[bewerken]

Het team deed reeds vijf keer mee aan de World Solar Challenge:

European Solar Challenge[bewerken]

Elke twee jaar is er ook een race in Europa die plaatsvindt in België. Hier neemt elk team aan deel met de wagen van het voorgaande team. In 2014 werd het team derde met de Indupol One.

Abu Dhabi Solar Challenge[bewerken]

Tijdens de eerste Abu Dhabi Solar Challenge in 2015 eindigde het Solar Team met de Indupol One als 3de na de Amerikanen (Michigan) en het lokale team (PI). De Indupol One kwam wel als eerste vierwieler over de meet. Naast de 3de plaats won het team ook nog de Marketing Award voor hun goede communicatie via social media naar de buitenwereld.

Voorgaande zonnewagens[bewerken]

Umicar I
Umicar Infinity
Umicar Inspire
Umicar Imagine
Indupol One

Zie ook[bewerken]

Externe links[bewerken]