Universal Orlando Resort

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Universal Orlando
Ingang van Universal Studios Florida.
Ingang van Universal Studios Florida.
Eigenaar NBC Universal
Opening 7 juni 1990
Locatie
Locatie Orlando, Florida
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken
Hard Rock Cafe op de Universal CityWalk.
Universal CityWalk.

Universal Orlando Resort is een resort bestaand uit diverse attractieparken en uitgaansgelegenheden in Orlando (Florida) in de Verenigde Staten. Het resort is een van de vier resorts van Universal Parks & Resorts.

Het bestaat uit de twee themaparken Universal Studios Florida en Universal Island of Adventures en het waterpark Universal Volcano Bay. Tevens bevinden zich er de Universal City Walk en drie Loews hotels. Het is na Walt Disney World Resort het grootste park in Florida.

Oorspronkelijk werd het geopend als Universal Studios Florida en heette het zo tot 1998. Om beter te kunnen concurreren met Walt Disney World Resort werd het attractiepark verder uitgebouwd. In 1999 opende het compleet vernieuwde park zijn deuren. Er werd een tweede attractiepark aan toegevoegd, hotels gebouwd en de uitgaansgelegenheden werden drastisch vergroot. Tussen 1998 en 2001 heette het Universal Studios Escape. Vanaf 2002 is het park een volwaardig resort en is de naam Universal Orlando Resort.

Locatie[bewerken]

Het ligt ten noorden van de International Drive bij de Interstate 4 met de Kirkman Road ten oosten en de Vineland Road ten noorden en de Turkey Lake Road ten westen. Het resort is bereikbaar via de I4 via de afrit 74b ten oosten van de Universal Boulevard en ten westen naar de Hollywood Way.

Onderdelen[bewerken]

Universal Studios Florida[bewerken]

Universal Studios Florida zijn geopend op 7 juni 1990. Het bestaat uit zes thematische gebieden Hollywood, Productie Central, New York, San Francisco´s Amity, World Expo en Kidzone.

Universal Islands of Adventure[bewerken]

Universal Islands of Adventure is geopend in mei 1999. Het bestaat uit zes verschillende eilanden met elk een eigen thema. Marvel Super Hero Island, Toon Lagoon, Jurassic Park, The Lost Continent en Seuss Landing. In het voorjaar van 2010 wordt het Wizarding World of Harry Potter over Harry Potter geopend.

Universal City Walk[bewerken]

Universal CityWalk Orlando bevat het AMC Universal Cineplex met diverse restaurants, winkels en clubs. Hier zijn ook Margraritaville, NBA City Cafe, Nascar Cafe, Hard Rock Cafe en Hard Rock Live en Emeril´s. De clubs zijn onder andere Quartier Latin, The Groove, PatO´Brians, Rising Star, Bob Marley´s, Red Coconut en Cigarz.

Hotels[bewerken]

Er zijn drie Loews hotels, Royal Pacific Hotel, Hard Rock Hotel en Portofino Bay Hotel. Er is een gratis watertaxi en shuttle bus naar de Universal thema parken.

Waterpark[bewerken]

In 2007 werd Wet´n Wild waterpark geopend. Deze is inmiddels gesloten en vervangen voor het in 2017 geopende Volcano Bay.

Externe links[bewerken]