Universal Studios Florida

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Universal Studios Florida
Het Universal Studios-logo bij de ingang
Het Universal Studios-logo bij de ingang
Locatie Orlando, Vlag van Verenigde Staten, Verenigde Staten
Eigenaar NBC Universal, Blackstone Group
Opening 7 juni, 1990
Seizoen Hele Jaar
Attracties
Totaal 12
Achtbanen 3
Waterattracties 1
Darkrides 2
Universal Studios Florida Homepage Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken
Het park tijdens de kerst in 2007
Ingang van de attractie Jaws

Universal Studios Florida is een attractiepark in Orlando (Florida) in de Verenigde Staten. Het park maakt deel uit van het Universal Orlando Resort.

Het park is vernoemd naar de filmmaatschappij Universal Studios. De attracties en optredens zijn gebaseerd op verschillende films en televisieprogramma's, waaronder The Mummy, Men in Black, Terminator 2, Beetlejuice, Shrek en Fear Factor.

Geschiedenis[bewerken]

Universal Studios Florida opende op 7 juni 1990 tegelijk met het hetzelfde attractiepark aan de andere kant van de Verenigde Staten Universal Studios Hollywood. Het attractiepark ontvangt zo'n zes miljoen bezoekers per jaar. In 1994 won het attractiepark de Applause Award en mocht zich twee jaar lang het beste attractiepark van de wereld noemen. In 1992 was het park ook al genomineerd voor de Applause Award, maar werd verslagen door het Nederlandse attractiepark de Efteling. In mei 1999 werd binnen het resort een tweede attractiepark genaamd Island of Adventures geopend. Het grenst aan de Universal Studios Florida.

Incidenten[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie Lijst van pretparkongelukken in parken van Universal#Universal Studios Florida en Lijst van pretparkongelukken in parken van Universal voor de hoofdartikelen over dit onderwerp.

Opzet[bewerken]

Attracties[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie Lijst van attracties in Universal Studios Florida voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Themagebieden[bewerken]

Production Central[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie Production Central voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Dit themagebied bevindt aan het begin van het park. Hier bevonden zich vroeger de studio's van Nickelodeon. Het themagebied staat hier daarom ook in het teken van Nickelodeon.

Hollywood[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie Hollywood (Universal Studios Florida) voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Dit themagebied is gebouwd in Hollywoodstijl. Zo staan er verschillende replica's van gebouwen uit Hollywood, waarin zich verschillende restaurants en winkels bevinden.

New York[bewerken]

In dit themagebied wordt de ilusie gewekt dat men in New York City loopt. Er bevinden zich de volgende shows en attracties: Revenge of the Mummy: The Ride, Twister...Ride it Out en de The Blues Brothers Show. Tevens bevindt zich er een locatie van Starbucks en Ben and Jerry's. In het themagebied bevinden zich drie winkels en kan men personages uitegenkomen zoals The Blues Brothers.

San Francisco/Amity[bewerken]

In dit themagebied, waarin de ilusie gewekt wordt dat men in zich in de stad San Francisco bevindt. Hier bevinden zich de volgende attracties en shows: Beetlejuice's Graveyard Revue, Disaster!: A Major Motion Picture Ride...Starring You! en Fear Factor LIVE!. Tevens bevinden zich er drie eetgelegenheden en drie winkels.

World Expo[bewerken]

In dit themagebied bevinden zich de volgende twee attracties: Men in Black: Alien Attack en The Simpsons Ride. Er bevinden zich tevens eetgelegenheden en een aantal winkels in dit themagebied. Tevens hebben bezoekers kans om de personages uit de films van de The Men In Black en The Simpsons tegen te komen.

Woody Woodpecker's KidZone[bewerken]

In dit themagebied draait alles om het personage Woody Woodpecker. Het themagebied is gericht op kinderen. In dit themagebied bevinden zich onder anderen de volgende shows en attracties: A Day in the Park with Barney live, Fievel's Playland, Animal Actors On Location live, Curious George Goes to Town, Woody Woodpecker's Nuthouse Coaster, E.T. Adventure, StarToons: Blast to the 80's. Van deze films heeft men kans de personages tegen het lijf te lopen. In dit themagebied bevindt zich het restaurant Kidzone Pizza Company en zijn twee winkels aanwezig: E.T.'s Toy Closet en Universal Cartoon Store.

The Lagoon[bewerken]

In dit themagebied wordt regelmatig een 15 minuten durende vuurwerkshow gegeven onder de naam: Universal 360: A Cinesphere Spectacular.

Externe link[bewerken]