Université Saint-Joseph

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Université Saint-Joseph
Université Saint-Joseph
Afkorting USJ
Latijnse naam Universitas Sancti Iosephi
Locatie Beiroet, Libanon
Opgericht 1875
Type Katholiek
Rector Salim Daccache
Studenten 12.000
Website
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

De Université Saint-Joseph is een katholieke universiteit die is gevestigd in Beiroet (Libanon). Het betreft een particuliere onderwijsinstelling. Colleges worden in het Arabisch en het Frans gegeven.

In 1875 werd deze universiteit door de Jezuïeten opgericht. Heden ten dage telt ze tienduizend studenten en geldt ze als een van de belangrijke universiteiten van het Midden-Oosten. Diverse bekende Libanezen waaronder de oud-presidenten Elias Hrawi en Amin Gemayel en Nasrallah Boutros kardinaal Sfeir hebben aan dit instituut gestudeerd.

De Université Saint-Joseph staat bekend om zijn filologische, technische en theologische faculteit. Aan de universiteit is verder de universiteitskliniek "Hôtel Dieu" verbonden plus een aantal onderzoekscentra waaronder CEDRAC (Centre de documentation et de recherches arabes chrétiennes) dat zich bezighoudt met de bestudering van het Arabische christendom. Voorts is de Université Saint-Joseph vermaard om zijn in het Midden-Oosten gespecialiseerde universiteitsbibliotheek.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]