Universiteit Luxemburg

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Universiteit Luxemburg
Université du Luxembourg
Universiteit Luxemburg
Afkorting Uni Lu
Locatie Esch-sur-Alzette, Luxemburg
Opgericht 2003
Rector Prof. Dr. Rolf Tarrach
Studenten 5000 (november 2010)
Website
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

De Universiteit Luxemburg (Frans: Université du Luxembourg (officieel); Duits: Universität Luxemburg; Luxemburgs: Universitéit Lëtzebuerg) is een Luxemburgse universiteit gesticht in 2003. De universiteit is verdeeld over vier plaatsen in en nabij Luxemburg-Stad. De universiteit heeft meerdere faculteiten. Het hoofdgebouw bevindt zich in Esch-sur-Alzette.

Algemeen[bewerken | brontekst bewerken]

De Universiteit Luxemburg is de enige universiteit in Luxemburg. Vóór de oprichting in 2003 bestonden er wel aparte academische opleidingen zoals aan het Centre Universitaire du Luxembourg (CUNLUX), maar deze moesten allemaal voltooid worden aan universiteiten in het buitenland. De Universiteit Luxemburg bundelde vele opleidingen en vervolledigde hen, zodat het mogelijk werd in Luxemburg zelf af te studeren.

De universiteit heeft zo'n 5000 studenten uit ongeveer 95 landen.

Faculteiten[bewerken | brontekst bewerken]

  • de Faculteit der Natuurwetenschappen, Technologie en Communicatiewetenschappen (NTC) bevindt zich op Campus Kirchberg.
  • de Faculteit der Rechtswetenschappen, Wiskunde, Economie en Bedrijfskunde (RWEB) bevindt zich op de Campus Limpertsberg.
  • de Faculteit der Letteren en Literatuur, Geesteswetenschappen, Kunst en Onderwijswetenschappen (LGKO) bevindt zich in op de Campus Walferdange. Onderdeel van deze campus is het Kasteel Walferdange.

In Kasteel Walferdange woonde tussen 1850 en 1879 Hendrik der Nederlanden, de toenmalige stadhouder van Luxemburg. Later is het kasteel in gebruik geweest bij verschillende groothertogen van Luxemburg en als brandweerkazerne.

Emeriti[bewerken | brontekst bewerken]

Fotogalerij[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]