Universiteit van Missouri

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Universiteit van Missouri
University of Missouri
Mizzou Jesse.jpg
Motto Salus Populi (de welvaart van de mensen)
Locatie Columbia, Verenigde Staten
Opgericht 1839
Type openbaar, staatsuniversiteit
Studenten 30.200
Personeel 12.730
Lid van Association of American Universities
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

De Universiteit van Missouri (University of Missouri, ook bekend als Mizzou of MU) is een openbare universiteit gelegen bij Columbia, in de Amerikaanse staat Missouri.

De universiteit is opgericht in 1839, en was de eerste openbare universiteit ten westen van de Mississippi. Sinds 1867 worden er ook vrouwelijke studenten toegelaten, en sinds 1950 Afro-Amerikaanse studenten.

Mu is de primaire universiteit van het universitair systeem van Missouri. Het is tevens de grootste universiteit van Missouri, met ongeveer 30.000 studenten uit alle staten van de Verenigde Staten en 100 andere landen. De universiteit biedt meer dan 270 undergraduate, postgraduate en beroepsopleidingen, verdeeld over 20 scholen en colleges. Het is een van slechts zes openbare universiteiten in de Verenigde Staten met een opleiding voor medicijnen, diergeneeskunde en rechten op dezelfde campus. Ook is de opleiding journalistiek van de universiteit erg bekend. De universiteit is de enige in Missouri die deel uitmaakt van de Association of American Universities.[1] De universiteit heeft meer dan 244.000 alumni.[2]

Scholen en colleges[bewerken]

Sport[bewerken]

Het sportteam van de universiteit is de Missouri Tigers. Deze maakt deel uit van de Big 12 Conference. De kleuren van het team zijn zwart en goud.

Externe links[bewerken]