Universiteit van Nederland

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Introductiefilm Universiteit van Nederland

De Universiteit van Nederland is een Nederlandse onderwijsorganisatie die colleges opneemt van Nederlandse hoogleraren en beschikbaar stelt op internet.

Geschiedenis[bewerken]

Op 8 oktober 2013 verrichtte minister van Onderwijs Jet Bussemaker de opening van de Universiteit van Nederland. De website werd opgericht door Alexander Klöpping en Marten Blankesteijn, de zoon van Herbert Blankesteijn. In 2017 werd de Universiteit van Vlaanderen opgericht in samenwerking met VRT en Knack.

Formule[bewerken]

De website toont iedere werkdag een nieuw college van een kwartier. Vier avonden per maand worden colleges opgenomen in Club AIR in Amsterdam. Per hoogleraar worden achterelkaar op een avond vijf colleges opgenomen met publiek dat zich daarvoor aangemeld heeft. In ieder college staat een aansprekende maatschappelijke vraag centraal. Er zijn colleges van ander anderen Damiaan Denys, Bas Haring, Barbara Baarsma, Henkjan Honing en Edgar du Perron. De Volkskrant is partner van de website. Vanaf 7 mei 2014 werden tien colleges uitgezonden op Nederland 2 door de NTR.

Externe link[bewerken]