Universiteit van Quebec

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
ENAP in Quebec

De Universiteit van Quebec (Frans:Université du Québec) is een netwerk van 10 verschillende onderwijsinstellingen in de Canadese provincie Quebec. De hoofdvestiging bevindt zich in de provinciehoofdstad Quebec.

De universiteit is in 1968 opgericht, door middel van een wet aangenomen door het parlement van Quebec (l'Assemblée nationale du Québec). In 2005 bedroeg het totale aantal studenten meer dan 76.000 en bood de universiteit meer dan 300 verschillende studies aan. Daarmee is de Universiteit van Quebec de grootste aanbieder van universitaire studies in de provincie Quebec. De hoogste bestuurlijke instantie van de universiteit is de Vertegenwoordiging van Gouverneurs (l'Assemblée des Gouverneurs), bestaande uit leden van verschillende directies, rectors van verschillende vestigingen, 3 hoogleraren, 2 studenten en mensen met een gewichte positie in de maatschappij.

De Universiteit van Quebec bestaat uit zes universiteiten, twee hogescholen (écoles d'études supérieures) en een onderzoeksinstituut. Zie hieronder de verschillende instanties op naam.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]