Universitetssenteret på Svalbard

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf University Centre in Svalbard)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
University Centre in Svalbard
Universitetssenteret på Svalbard
Universitetssenteret på Svalbard
Afkorting UNIS
Locatie Longyearbyen, Noorwegen
Opgericht 1993
Studenten 459 (2011)
Personeel 65
Website
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

Het Universitetssenteret på Svalbard (UNIS) is een Noors universiteitscentrum dat onderwijs in de arctische studies verzorgt op zowel bachelor, master als PhD niveau. UNIS is geen zelfstandige universiteit, maar een instituut gefinancierd door de Noorse overheid met de universiteiten van Oslo, Bergen, Tromsø en Trondheim in het bestuur. Om te studeren aan de instelling is dus een inschrijving bij een van de Noorse universiteiten een vereiste. UNIS is de meest noordelijke instelling voor hoger onderwijs, gelegen in Longyearbyen op Spitsbergen, op 78 graden noorderbreedte.[1] De voertaal op het instituut is Engels waardoor er veel internationale studenten studeren. In 2011 waren er 31 nationaliteiten vertegenwoordigd.[2] Het onderwijs is ingedeeld in vier departementen: Arctic Biology, Arctic Geology, Arctic Geophysics en Arctic Technology.

Universiteit[bewerken | brontekst bewerken]

De universiteit werd opgericht in 1993. Door de unieke geografische ligging in Longyearbyen zijn studenten en wetenschappers in staat om het Arctische gebied op locatie te onderzoeken: de universiteit ligt midden in het te onderzoeken gebied.

Minimaal 50% procent van de studenten is van niet-Noorse komaf en net zoals op de Noorse universiteiten hoeft er geen collegegeld betaald te worden.

UNIS in de winter

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]