University at Buffalo, The State University of New York

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
State University of New York at Buffalo
University at Buffalo, The State University of New York
Motto Mens sana in corpore sano
Locatie Buffalo, Amherst, Verenigde Staten
Opgericht 1846
Type Openbaar
Rector John B. Simpson
Studenten 28.192
Personeel 2.667
Lid van SUNY, AAU
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

De University at Buffalo, ook bekend als The State University of New York at Buffalo of simpelweg UB of SUNY Buffalo, is een openbare universiteit gelegen in de Amerikaanse staat New York. De universiteit maakt deel uit van de State University of New York, en heeft vestigingen in Buffalo en Amherst.

De universiteit biedt 84 bacheloropleidingen, 184 masteropleidingen en 78 doctorale opleidingen. Het is het grootste van de vier universitaire centra die samen de Staatsuniversiteit van New York vormen.[1] Bij de oprichting in 1846 stond de universiteit nog bekend als de Universiteit van Buffalo, maar dat werd in 1962 veranderd. Desondanks wordt de oude naam nog vaak gebruikt om aan de universiteit te refereren.

Volgens het Carnegie Classification of Institutions of Higher Education is de University at Buffalo een onderzoeksuniversiteit met zeer hoge onderzoeksactiviteit (RU/VH). In 1989 werd de universiteit lid van de Association of American Universities. De universiteit bevat tevens de grootste medische school van de staat, en de enige staatsschool voor rechtsgeleerdheid.[2]

Onder de alumni van de universiteit bevinden zich onder andere astronauten, Nobelprijswinnaars, winnaars van de Pulitzerprijs en Millard Fillmore, de 13e president van de Verenigde Staten.

De sportteams van de universiteit staan bekend als de Buffalo Bulls, hoewel het vrouwenteam oorspronkelijk bekendstond als de Buffalo Royals.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie University at Buffalo van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.