Gebruiker:Ilonamay

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Taalvaardigheid

nl Deze gebruiker heeft het Nederlands als moedertaal.
en-3 This user is able to contribute with an advanced level of English.
Deze gebruiker komt uit Amsterdam
Deze gebruiker is ook aanwezig op Wikimedia Commons
Gebruikersbox

Ilonamay is een nickname, in werkelijkheid heet ik Marion. Op 11 augustus 2006 ben ik begonnen bijdragen te leveren aan Wikipedia en ik heb daar veel plezier in.

Ik weet iets van muziek, film, tv, literatuur, koken, voedingsleer, bridge, Egypte en de Nederlandse taal.

mijn fotoalbum





Belangrijk[bewerken | brontekst bewerken]

Help:Gebruik van links De beste links zijn links die verwijzen naar onderwerpen die met het artikel te maken hebben.

In een artikel waarin zijdelings gemeld wordt dat een Franse wetenschapper iets heeft gedaan is die link van dat 'Franse' ook vrijwel nooit functioneel.

Ieder jaartal in de Wikipedia kan bijvoorbeeld een link zijn. Maar moet dat ook? Nee, liever niet. Alleen als een gebeurtenis met jaartal in het artikel zo belangrijk is dat je door op die jaartallink te klikken in het overzicht van dat jaar die gebeurtenis wel zou willen terugvinden, is de link functioneel. Dat komt neer op geboorte- en sterfjaren van personen die een biografie hebben, en zeer belangrijke gebeurtenissen zoals de explosie van de eerste atoombom (1945). Publicatiejaren van een boek of film vallen hier vrijwel nooit onder.

Probeer ook een link in een artikel maar 1x te maken, bij het eerste voorkomen van de term. Misschien in een lang artikel nog eens verderop. Verder verdient het aanbeveling zowel de eerste vermelding in de tekst als de eerste vermelding in een infobox te linken, ook al omdat de volgorde waarin de twee worden gelezen kan variëren.