Gebruiker:MarcoSwart

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Taalvaardigheid
nl-N Deze gebruiker heeft het Nederlands als moedertaal.
en-4 This user has near native speaker knowledge of English.
de-2 Dieser Benutzer beherrscht Deutsch auf fortgeschrittenem Niveau.
fr-2 Cet utilisateur dispose de connaissances intermédiaires en français.
la-2 Hic usor lingua Latina mediae difficultatis conferre potest.
id-1 Pengguna ini memiliki pengetahuan dasar bahasa Indonesia.
Gebruikers per taal

Я люблю российский народ. Вот почему я должен сказать вам правду.[bewerken | brontekst bewerken]

Marco P. Swart is mijn echte naam. Mijn inhoudelijke bijdragen aan de Nederlandse Wikipedia lever ik grotendeels onder een pseudoniem. Het schrijven en verbeteren van artikelen vind ik een heerlijke vrijetijdsbesteding. Persoonlijke aanvallen en autoriteitsargumenten zijn niets voor mij. Ik zat en zit er daarom niet op te wachten mijn bijdragen hier in verband te brengen met wat ik verder in mijn leven doe.

Bij de oprichting van de Vereniging Wikimedia Nederland ben ik daar wel onder mijn echte naam actief geworden en niet onder een pseudoniem dat ik gebruik op de Nederlandse Wikipedia of een van de andere projecten waar ik actief ben. Bij de activiteiten van de vereniging leek het nuttig om onder mijn eigen naam mee te kunnen doen aan discussies op Wikipedia.

Sinds mijn benoeming als wethouder van Deventer zie ik ook veel mogelijkheden voor bijdragen over die gemeente. Als ik die bijdragen onder pseudoniem ga leveren, ontstaat er bij overleg een merkwaardig schimmenspel. Aangezien het verband tussen mijn bijdragen en wat ik verder in mijn leven doe nogal wiedes is, lijkt het me beter die dan ook onder eigen naam te doen.

Het voorgaande zijn de enige redenen om mij hier ook onder mijn eigen naam te registreren.

Voor wat meer informatie over mezelf verwijs ik naar: