VARA's Nachtshow

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

VARA's Nachtshow was een programma van de VARA dat in 1986 en 1987 op vrijdagavond, als de VARA zendtijd had na middernacht, werd uitgezonden. In die tijd kregen de omroepen voor het eerst op vrijdag en zaterdagavond na middernacht na het laatste journaal zendtijd. Werd deze zendtijd bij de meeste andere omroepen opgevuld met het meestal uitzenden van een speelfilm, bij de VARA speelde men met het idee een echte nachtshow uit te zenden.

Het programma speelde zich af in een nachtclub waarvan Adelheid Roosen de eigenaresse mevrouw van Kleef speelde en Bavo Galama, Titus Tiel Groenestege en Jack Spijkerman de obers. Hierbij zat Jack Spijkerman in een rolstoel. Verder werkten onder meer mee Karin Bloemen, Brigitte Kaandorp als buurvrouw en Lex de Regt, Dolf Brouwers en Joke Bruijs als bezoekers. Net als destijds in de Fred Haché Show en de shows met Barend Servet traden er geregeld schaars geklede en ook naakte dames op die een stripteaseshow gaven. Het huisorkest werd gevormd door de de Gigantjes. Daarnaast traden er ook andere artiesten op.

Ook vonden er satirische sketches plaats waaronder een persiflage op opsporing verzocht waarbij Jack Spijkerman Will Simon imiteerde en Bavo Galama een politiecommissaris. Ook werd Verona gepersifleerd waarbij er water uit de hoorn van de telefoon kwam die Jack Spijkerman opnam.