VHD alarmcentrale

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
14-11-2017

Genomineerd wegens reclame   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering  

Omdat de pagina volgens minstens één medewerker voornamelijk reclame bevat of bevatte is deze op de lijst met te beoordelen pagina's gezet.
De reden die hiervoor opgegeven is: herplaatste bedrijfsreclame.

Het kan zijn dat het onderwerp wel geschikt is voor Wikipedia, maar niet in deze vorm. Wikipedia is geen medium voor werving en promotie, maar een encyclopedie met neutraal standpunt.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden. (/)

VHD is een Nederlandse hulp- en dienstverlener bij calamiteiten in binnen- en buitenland en verzorgt daarnaast klantcontactdiensten. In 2016 hebben zij de hulpverlening uitgebreid met de dienstverlening schadeherstel in natura van TONED [1] . De centrale is gevestigd in Deventer. Met meer dan 200 medewerkers bieden zij mobiliteitshulp, zorghulp, klantcontact en reparatie- en onderhoudsdiensten. Uit naam van verschillende opdrachtgevers, die gezamenlijk circa 4 miljoen mobiele objecten in portefeuille hebben [2], helpen zij mensen in noodgevallen en in alledaagse situaties via telefoon, mail en andere communicatiemiddelen. De werkzaamheden bestaan uit het beantwoorden van klantvragen, mobiliteitshulpverlening, medische hulpverlening in binnen- en buitenland, reparatie aan woonhuizen en bedrijfspanden en het verzorgen van facilitaire gebouwbeheer. Zij maakt hierbij onder meer gebruik van het internationale netwerk van Europ Assistance.

Alarmcentrale[bewerken]

VHD is van oorsprong een alarmcentrale die hulpverlening uitvoert namens verzekeringsmaatschappijen, volmachtkantoren, autofabrikanten, autoleasebedrijven, autodealerholdings, zakelijke dienstverleners of overheidsinstanties. De hulpverlening wordt uit naam van opdrachtgevers gedaan. VHD is één van de vijf alarmcentrales van Nederland, andere alarmcentrales in Nederland zijn Allianz Global Assistance, ANWB alarmcentrale, Eurocross Assistance en CED Assistance.

Zorgcentrale[bewerken]

VHD heeft het WDTM ketenkeurmerk, hiermee zijn zij erkend zorgcentrale [3]}}</ref>. VHD verzorgt onder meer de hulpverlening bij personenalarmering. Andere zorgcentrales in Nederland zijn De ZorgCentrale, Zorgcentrale Noord, ATA en Sensire.

Klantcontactcenter[bewerken]

Naast alarmcentrale is VHD ook ingericht als klantcontactcenter. Zij beantwoorden vragen en voorzien klanten van informatie via telefoon, e-mail, chat en social media. Andere bekende klantcontactcenters zijn: webhelp, cendris en interswitch.

Facility service[bewerken]

In 2016 heeft VHD de activiteiten van TONED overgenomen [4]. De werkzaamheden van TONED bestaan uit het verzorgen van technisch en facilitair onderhoud aan gebouwen. Andere facility service bedrijven zijn Facilicom, TROTS., S&S facility.

Geschiedenis[bewerken]

De geschiedenis start in 1963 met de oprichting van enerzijds de S.A.S. Schade Alarm Service B.V. in Nederland en Europ Assistance in Frankrijk. In 1974 richt Centraal Beheer parallel daaraan de Verkeers Alarmdienst (VAD) op. In 1982 verandert Verkeers Alarmdienst haar naam in VerzekeraarsHulpDienst (VHD). In 1996 wordt VHD losgekoppeld van Centraal Beheer. Vier jaar later neemt VHD Meinders Euro Service over en verandert de naam in VHD Europenet. In 2001 fuseert VHD met OMNICARE (OHRA) [5] en in 2003 komt S.A.S. in handen van Generali, waarop de naam wordt veranderd in Europ Assistance Nederland. In 2007 fuseert Europ Assistance Nederland met VHD en treedt VHD toe tot de internationale Europ Assistance Groep [6].}}</ref>. Per 1 juli 2012 is VHD actief als zelfstandig netwerkpartner van Europ Assistance [7]. In 2016 neemt VHD de diensten van TONED over, hierdoor breiden zij de dienstverlening uit met reparatie en onderhoud aan gebouwen [8].

Opdrachtgevers[bewerken]

Hulpverlening die door VHD wordt uitgevoerd wordt uit naam van opdrachtgevers gedaan. Deze bestaan o.a. uit: verzekeringsmaatschappijen, volmachtkantoren, winkelketens, autofabrikanten, autoleasebedrijven, autodealerholdings, zorginstellingen, zakelijke dienstverleners, of overheidsinstanties [9].

Netwerk[bewerken]

Europ Assistance Netwerk[bewerken]

VHD is zelfstandig partner van de internationale Europ Assistance Group, gevestigd in Parijs. Hiermee heeft VHD toegang tot een internationaal netwerk dat actief is in 200 landen.

European Roadside Assistance[bewerken]

Sinds november 2016 is VHD toegetreden tot de ERA alliantie. De samenwerking bestaat uit the RAC Limited (Verenigd Koninkrijk), Europ Assistance (Frankrijk). Hiermee vergroten deze alarmcentrales hun netwerk, profiteren van elkaars best practices en werken samen op het gebied van innovatie [10].


Hulpsituaties[bewerken]

Storm[bewerken]

Op 31 maart 2015 werd Nederland geteisterd door een zware storm. Het KNMI riep die dag code oranje uit. De storm eiste het leven aan één persoon. VHD kreeg die dag veel stormgerelateerde meldingen binnen [11]. [12].

Project X[bewerken]

In september 2012 was VHD het aanspreekpunt na de rellen in Haren. Mensen die schade hadden opgelopen tijdens Project X in Haren konden dit melden bij VHD. Namens de gemeente was het schademeldpunt opgericht. Duizenden jongeren kwamen op het zogenoemde Project X feest in Haren af. Dit liep uit in rellen en vandalisme [13].

 1. VHD breidt dienstverlening in schadeherstel in natura verder uit. RISKENBUSINESS. Geraadpleegd op 27 mei 2016
 2. VHD. VHD. Geraadpleegd op 27 april 2017
 3. VHD Alarmcentrale. WDTM (2017-04-24)
 4. VHD breidt dienstverlening in schadeherstel in natura verder uit. RISKENBUSINESS. Geraadpleegd op 27 mei 2016
 5. VHD breidt dienstverlening in schadeherstel in natura verder uit. AMWEB (2008-04-10)
 6. Europe Assistance fuseert met VHD. Automotive management. Geraadpleegd op 26 juni 2007
 7. verzekeraarshulpdienst-staat-nu-op-eigen-benen. AMWEB. Geraadpleegd op 10 april 2008
 8. VHD breidt dienstverlening in schadeherstel in natura verder uit. RISKENBUSINESS. Geraadpleegd op 27 mei 2016
 9. VHD. MKB Deventer &IJsselStudio 2017. Geraadpleegd op 27 mei 2017
 10. RAC, VHD and Europ Assistance form a new alliance in motor services. Europ Assistance. Geraadpleegd op 15 november 2016
 11. Alarmcentrale Deventer kreeg duizend stormschade-meldingen. RTV Oost. Geraadpleegd op 1 april 2015
 12. Live blog lentestorm. Weeronline. Geraadpleegd op 31 maart 2015
 13. Centraal meldpunt voor schade na rellen Haren. Volkskrant. Geraadpleegd op 22 september 2012